به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در ابتدای این جلسه مهدی موسوی توضيحاتی پيرامون چگونگي چاپ و تدوين کتاب «طاقت بيار رفيق» داد و در ادامه، چند ترانه از اين مجموعه را برای حاضران خواند.
موسوی در پايان گفت: من سوالی از دوستان دارم که امیدوارم در قالب یک بحث تخصصی بتوانیم هم در این جلسه و هم در جلسات مشابه دیگر آنرا بررسی کنیم. سوال من این است که: چرا ما ترانهسراها كتاب چاپ میكنيم؟
نخستین منتقد این جلسه مهدی فضلی به بررسی رابطه روشنفكری، تفكر و شعر در ترانههای مهدی موسوی پرداخت. او گفت: روشنفكری در فرديت اتفاق نمیافتد و براي توسعه روشنفكری بايد به جامعه رجوع كرد.
وی افزود: در این راستا، اگر قرار است تحولی در اين زمينه در ترانهها رخ دهد، ابتدا بايد زيربنای آن در بين مردم فراهم شود. در بخشی از ترانههای موسوی اين پشتوانه روشنفكرانه وجود دارد.
در ادامه جلسه مهدی حسنی، آهنگساز از منظر آهنگسازی و وجوه موسیقایی مجموعه «طاقت بيار رفيق» را بررسی کرد و در انتها بیان کرد که برخی از ترانههای این مجموعه نعمتی برای آهنگسازها است.
پس از حسن جمال محرمی رابطه شعر و شهر را بررسی کرد و كارمادههای شهری را در ترانههای موسوی نشانهیابی و بررسی كرد. او گفت: تمام شهرهای سالم خيابانهای سالم و صاف دارند و ترانههای سالم هم بايد ساختاری صاف و مستقيم داشته باشند.
در ادامه جلسه از افشين مقدم ترانهسرای معاصر دعوت شد تا به جایگاه سخنرانان آمده و نقد خود را درباره اين مجموعه بیان کند، مقدم در پاسخ به سوال طرح شده توسط موسوی گفت: به نظر من چاپ كتاب ترانهسراها بیمورد است.
وی افزود: به گمان من در چاپ كتاب ترانهسراها، معروفترین ترانهای که ترانهسرا سروده و یک خواننده محبوب آنرا خوانده جلب توجه میکند و به باقی ترانهها توجهی نمیشود. در این کتاب نیز ترانهای که عنوان کتاب را به خود اختصاص داده باعث فروش آن شده است.
افشین مقدم بعد از پایان سخناناش ترانه جديد خود را برای مخاطبان حاضر در جلسه خواند. در ادامه جلسه عباس سجادی ترانه سرا و منتقد ادبی، درباره ترانهها و سابقه هنری موسوی شروع به صحبت کرد. او گفت: شعر و خصیصههای شعری در ترانههای مهدی موسوی برجستگی دارد و او از صنایع ادبی در ترانههای خود استفاده میکند، چیزی که در دیگر ترانهسراها به ندرت دیده میشود.
سجادی در ادامه گفت: به نظر من موسوی باید فقط و فقط به ترانه بپردازد و چاپ کتاب داستانک و شعر سپید را ادامه ندهد، در این صورت موسوی موفقتر میشود.
در ادامه جلسه ترانهای با آهنگسازی و صدای ارسلان محمودی پخش شد، ترانه این قطعه سروده موسوی است و در کتاب «طاقت بیار رفیق» درج شده است. منتقد بعدی این نشست، هادی خوانساری غزلسرا و منتقد ادبی بود و چند دقيقهای در مورد كتاب و شاخصههای سبكی ترانههای موسوی صحبت كرد و گفت موسوی از معدود شاعرانی است كه رفتار حرفهای دارد. خوانساری در انتها به معرفی دو كتاب تازه خود در بیستوپنجمین دوره نمايشگاه بینالمللی كتاب تهران پرداخت.
اين نشست با شعرخوانی شاعرانی چون، محمد سلمانی، محمدرضا حبيبی، مصطفی موزانی، صابر ساده، وحيد پورزارع، پريسا كاووسی، مرتضا پارسا و مهتاب تقیگيل به پایان رسید.
مجموعه ترانه «طاقت بیار رفیق» سروده مهدی موسوی میرکلایی، توسط انتشارات فصل پنجم در 96 صفحه و قیمت سه هزار تومان منتشر شده است.
پیشتر به قلم موسوی کتاب «از لالهزار تا جمهوری» آنتولوژی ترانه، توسط نشر شانی وارد کتابفروشیها شده است.
پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
نظر شما