کاترین آن پورتر،فرانک باوم، میخاییل بولگاکف، ماکس فریش،لورا هیلنبرند، جاکوچو ستوچی، پل زیندل، امیلی دیکنسون، ویلیام مارچ و صلاح احمد ابراهیم از نویسندگانی هستند که تقویم ادبیات امروز را ساختهاند.-
کاترین آن پورتر
کارترین آن پورتر نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1890 دیده به جهان گشود. از همان زمان که وی به عرصه ادبیات راه یافت آثارش با اقبال فراوانی روبه رو شد و خیلی زود تبدیل به چهره ای بین المللی شد. رمان وی با عنوان «کشتی ابلهان» توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد و تبدیل به یک رمان پرفروش شد. او در سال 1966 برای مجموعه داستان های کوتاهش موفق شد جایزه پولیتزر و جایزه ملی کتاب آمریکا را کسب کند. موفقیت وی تا حدی پیش رفت که در سال 1967 مدال آکادمی هنر آمریکا را نیز کسب کرد. او 3 بار نامزد دریافت جایزه نوبل شد اما نتوانست این جایزه ارزشمند را به خود اختصاص دهد. از دیگر آثار وی می توان به «داستان هاي كوتاه :پسرك» ،«ايام گذشته»، «برج كج» و «اسب رنگ پريده» اشاره کرد . وی سپتامبر 1980 از دنیا رفت.
فرانک باوم
ال. فرانک باوم نویسنده کتاب کودکان آمریکایی در چنین روزی در سال 1856 در نیویورک دیده به جهان گشود. وی نخستین اثرش را با عنوان «داستان های مامان غاز» منتشر کرد . شاهکار وی «جادوگر شهر اوز» است که در سال 1900 به رشته تحریر در آورد و در سال 1939 فیلمی با اقتباس از آن ساخته شد. این کتاب باعث شد تا او چهره ای جهانی کسب کند. «مجموعه داستان های اوز» و «جزیره شگفت انگیز یو» از دیگر آثار وی هستند. وی در سال 1919 در سن 63 سالگی از دنیا رفت.
میخاییل بولگاکف
میخاییل بولگاکف نویسنده و نمایشنامه نویس روسی در چنین روزی در سال 1891 در کییف اوکراین در خانواده ای بافرهنگ دیده به جهان گشود. او در دانشگاه پزشکی خواند اما علاقه اش به ادبیات از او نویسنده ای خلاق ساخت. وی با نخستین رمانش با عنوان «ابلیس نامه» توجه محافل ادبی را به سوی خود جلب کرد. پس از آن «گارد سفید»، «برف سیاه»، «داستان های تخم مرغ شوم» و «دل سگ» را منتشر کرد. او در سال 1926 رمان «گارد سفید» را در قالب نمایشنامه در آورد که با توجه بسیاری رو به رو شد. «مرشد و مارگاریتا» مهمترین اثر وی است. وی مارس 1940 بر اثر بیماری کبدی در مسکو درگذشت.
ماکس فریش
ماکس رودلف فریش رمان نویس و نمایشنامه نویس سوییسی چنین روزی در سال 1911 در زوریخ دیده به جهان گشود. او خدمت بسیاری به ادبیات آلمانی زبان پس از جنگ جهانی دوم کرد. وی که در سال 1934 نخستین رمانش با عنوان «یورگ شاین بارت؛ سفر تابستانی سرنوشت ساز» را منتشر کرد، با چاپ دومین اثرش با نام «جوابی از سکوت» تصمیم گرفت کار نوشتن را رها کند اما دریافت جایزه «کنراد فردیناند مایر» مسیر زندگی او را تغییر داد. وی در سال 1954 رمان «اشتیلر» را منتشر کرد که باعث شهرت وی در عالم ادبیات شد. او در سال 1986 جایزه نیوستات را از آن خود کرد. وی آوریل 1991 بر اثر سرطان از دنیا رفت.
لورا هیلنبرند
لورا هیلنبرند نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1967 در ویرجینیا به دنیا آمد. او در سال 2001 نخستین کتابش را در ژانر کودک با عنوان «افسانه آمریکایی» منتشر کرد که برنده جایزه کتاب ورزشی ویلیام هیل در همان سال شد. کتاب دیگر وی با عنوان «رام نشده» مکان سوم را در پرفروش ترین کتاب های لس آنجلس تایمز به خود اختصاص داد.
جاکوچو ستوچی
جاکوچو ستوچی فعال و نویسنده ژاپنی در چنین روزی در سال 1922 به دنیا آمد. او پیش از اینکه کار نویسندگی را آغاز کند یک راهب بودایی بود. وی با ترجمه متن مذهبی قرن یازدهمی با عنوان «ماجرای گنجی» و نوشتن قصه های مذهبی به عنوان یکی از چهره های ادبیات ژاپن معرفی شد. او جوایز بسیاری را به خود اختصاص داده که از جمله آن ها می توان به جایزه ادبیات زنان در سال 1962، جایزه تانیزاکا در سال 1992 و جایزه نوما در سال 2001 اشاره کرد.
پل زیندل
پل زیندل نویسنده و نمایشنامه نویس آمریکایی در چنین روزی در سال 1936 به دنیا آمد. او در سال 1964 نمایشنامه ای را با عنوان «پرتوهاي گاما بر روي گلهاي هميشه بهار ساكنان كره ماه» نوشت که با اقبال بسیاری روبه رو و سبب شهرت وی شد. او در سال 1971 موفق شد تا جایزه پولیتزر را برای نمایشنامه هایش دریافت کند. وی در کارنامه ادبی اش در مجموع 39 کتاب دارد که همه آنها مربوط به گروه سنی کودک و نوجوان است. وی مارس 2003 درگذشت.
امیلی دیکنسون
امیلی الیزابت دیکنسون شاعر آمریکایی در چنین روزی در سال 1886 چشم از جهان فروبست. وی دسامبر 1830 در ماساچوست با خانواده ای فرهنگی به دنیا آمد. او در طول زندگی اش شاعری پرکار بود و تا زمان زنده بودنش بیش از 800 شعر وی منتشر شد. وقتی امیلی در سال ۱۸۸۶ از دنیا رفت، جعبه شعرهایش توسط خواهرش لاوینیا کشف شد. درون جعبه بیش از هزار و ۷۰۰ قطعه شعر روی کاغذهای متفرقه نوشته و به هم دوخته شده بود. در سال ۱۸۹۰ نخستین برگزیده اشعار او به چاپ رسید و تا سال ۱۹۵۰ این کتاب با ویرایش های مختلفی روانه بازار و با استقبال چشمگیر مردم روبه رو شد.
ویلیام مارچ
ویلیام مارچ نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1954 در اثر حمله قلبی از دنیا رفت. وی سپتامبر 1893 به دنیا آمد. او در کارنامه ادبی اش 6 رمان و 4 مجموعه داستان کوتاه دارد. او نوشتن را با داستان های کوتاه آغاز کرد اما در سال 1933 نخستین رمانش را با عنوان «کمپانی کی» منتشر کرد که بر مبنای تجربه های وی در طول جنگ بود. رمان بعدی اش با عنوان «اولاد بد» منتشر شد، اما پیش از این که وی شاهد موفقیت آن باشد از دنیا رفت. از این کتاب بیش از یک میلیون نسخه در یک سال به فروش رسید و در سال 1956 به کارگردانی مروی لیور تبدیل به یک فیلم شد.
صلاح احمد ابراهیم
صلاح احمد ابراهیم نویسنده و شاعر سودانی در چنین روزی در سال 1993 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1933 به دنیا آمد. وی در دهه 1960 به عنوان یکی از بزرگترین شاعران سودانی شناخته شد. از آثار وی می توان به «غابة الابنوس» و «غضبة الهیبای» اشاره کرد.
نظر شما