دو اثر تازه «علياصغر يونسيان» تا 40 روز ديگر منتشر ميشوند. وي معتقد است نويسندگان ديني بايد شيريني كلام اهل بيت(ع) را منتقل كنند، زيرا به فرموده امام رضا(ع) اگر مردم شيريني كلام اهل بيت(ع) را دريابند، از آنها تبعيت خواهند كرد.-
وي درباره دليل برگزيدن اين نام براي اثرش گفت: نام اين نوشتار بر اساس آيه 19 سوره «الرحمن» قرآن كريم است كه ميفرمايد «مرج البحرین یلتقیان» نامگذاري شده است. امام صادق(ع) در تفسير سوره «الرحمن»، منظور از اين آيه را اميرالمومنين و حضرت زهرا(س) دانستهاند.
اين نويسنده حوزه دين درباره ويژگيهاي اين نوشتار توضيح داد: «دو درياي بيكران» كه در 360 صفحه منتشر خواهد شد، 200 دوبيتي درباره امام علي(ع) و 100 دوبيتي در مدح حضرت زهرا(س) را دربر ميگيرد همچنين حدود 160 غزل در منقبت اين دو بزرگوار در اين اثر منتشر ميشوند.
يونسيان افزود: روايتها و ماجراهاي تاريخي كه بر مبناي آن اشعار را سرودهام نيز به صورت زيرنويس در انتهاي هر شعر آمده است. پيش از اين، مجموعههاي شعر ديگري را هم منتشر كرده بودم كه «نغمه انس»، «زمزمه انتظار» و «منابعالابرار» از آن جملهاند. «دو درياي بيكران» تا 40 روز آينده از سوي انتشارات آيينه زمان منتشر ميشود.
وي درباره اثر دوم در دست انتشارش گفت: «نماز خود را پربارتر كنيم» عنوان اين اثر است. در اين نوشتار كوشيدم توضيحاتي را درباره پربارتر شدن نماز و كارايي و آثار بسيار مهم و سازنده اين فريضه الهي در زندگي روزمره ارايه كنم.
يونسيان در پاسخ به اين سوال كه «از چه بعدي به كاربرد نماز در زندگي روزمره نگريسته است» گفت: در اينباره كوشيدم به ويژگيهاي خاص نمازگزار بپردازم و اين ويژگيها را بر مبناي آيات 19 تا 35 سوره «معارج» تبيين كنم. اين بخش باب مستقلي از اين كتاب را به خود اختصاص ميدهد.
اين نويسنده حوزه دين با بيان اينكه «معتقدم نويسندگان مسلمان بايد به انتشار فرمايشات اهلبيت(ع) و سيره و روش زندگي آنان اهتمام بورزند» گفت: بنا به فرمايش امام صادق(ع) اگر شرق و غرب عالم را سير كنيد، هرگز به علم صحيح دسترسي پيدا نميكنيد، مگر آن علم از ناحيه ما به شما برسد.
وي درباره وجه تمايز اثرش به نسبت ديگر آثار منشر شده درباره نماز گفت: تاكنون آثار بسياري در اين زمينه توسط بزرگاني مانند شهيد مطهري به نگارش درآمده است. هر يك از اين آثار ويژگيهاي خود را دارند. افرادي مانند شهيد مطهري حق بزرگي بر گردن اهل معرفت دارند، اما به نظر من هر فردي مكلف است از ديدگاه خود و با توجه به نظر اهل بيت(ع) در ترويج روايات و احاديث ايشان بكوشد، زيرا به فرموده امام رضا(ع) اگر مردم شيريني كلام اهل بيت(ع) را دريابند، از آنها تبعيت ميكنند.
يونسيان افزود: اهلبيت(ع) بر مبناي فطرت انسان صحبت ميكنند. بنابراين هيچگاه كلامشان كهنه نميشود. مهم آن است كه در نوشتن آثار بتوانيم شيريني كلام ايشان را منتقل كنيم.
اين نويسنده حوزه دين كه داراي مدرك مهندسي از دانشگاه شريف است درباره دليل نگارش در حوزه دين گفت: از ابتداي دوران دانشجويي به اين حوزه علاقهمند بودم و اوقات فراغتم را صرف مطالعه در اين زمينه ميكردم. اكنون كه دوران بازنشستگي از تدريس را سپري ميكنم، آثار بسياري را در دست تاليف و انتشار دارم.
وي به اثر ديگرش با عنوان «خطيب كعبه» اشاره كرد و گفت: اين كتاب بر اساس خطبهاي از حضرت ابوالفضل(س) نوشته شده است. اين خطبه پرشور در روز ترويه (هشتم ذيحجه سال 60 هجري قمري) بيان شده كه يك صفحه است، اما مطالب بسيار ارزشمندي را دربر ميگيرد. در بخشي از اين خطبه به حكمتهاي روشن خداوند اشاره شده است.
يونسيان درباره اعتبار اين خطبه از نظر تاريخي گفت: تنها سند اين خطبه در كتاب «مناقبالسادات الكرام» است كه در كتابخانه مرحوم «سيدحامد حسين هندي» نگهداري ميشود. اكنون امكان دسترسي به اين كتاب وجود ندارد، اما تنها سند تاريخي اين خطبه همين كتاب است.
وي با بيان اينكه «درباره ذكر مناقب حضرت عباس(ع) معمولا تنها به رجزهاي ايشان در روز عاشورا اشاره ميكنند» گفت: اين امر بر لزوم انتشار اين خطبه ميافزايد. كتاب «خطيب كعبه» ميتواند به علاقهمندان اين حضرت نشان دهد كه ايشان تا چه اندازه مروج مقام ولايت بودهاند.
نظر شما