انوری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این کتاب در حقیقت خلاصهای از چهار کتاب پیشین من درباره حافظ را شامل میشود که سالهای گذشته منتشر شدهاند.
وی به عنوانهای آن چهار کتاب اشاره و تصریح کرد: «صدای سخن عشق»، «یک قصه بیش نیست»، «کلک خیالانگیز» و «نسیم عطرگردان» عنوانهای چهار کتاب پیشین من درباره حافظ هستند.
این حافظپژوه توضیح داد: کتاب «صدای سخن عشق» در برگیرنده گزیده غزلهای حافظ به انتخاب من و همراه با توضیحاتی است که در سال 1374 از سوی نشر سخن در 399 صفحه به چاپ رسید. کتاب «یک قصه بیش نیست» نیز در برگیرنده ملاحظاتی درباره شعر حافظ و اندیشههای او است که نخستینبار در 204 صفحه از سوی نشر علمی منتشر شد.
وی ادامه داد: «کلک خیالانگیز» یک مجموعه پنج جلدی و در حقیقت فرهنگ بسامدی و تصویری دیوان حافظ است که با همکاری احمد معینالدینی و فاطمه معینالدینی از سوی نشر سخن در سال 1385 به چاپ رسید. کتاب «نسیم عطرگردان» نیز فرهنگ اشعار حافظ برای جوانان است. این اثر در 169 صفحه از سوی نشر سخن و در سال 1389 منتشر شد.
انوری افزود: در تمامی این چهار کتاب نگاهی ویژه به موضوع رند و رندی در شعر حافظ داشتهام.
وی در ادامه درباره جدیدترین اثرش با موضوع حافظ و دیوان او اظهار کرد: در این اثر علاوه بر ارایه چکیده چهار کتابی که نام برده شد، خلاصهای از افکار، آرا و اندیشههای حافظ نیز آمده است.
مولف «فرهنگ بزرگ سخن» در پایان افزود: همچنین سعی کردهام از قول حافظ به این پرسش که رند کیست، پاسخ دهم و به این موضوع بپردازم که چرا حافظ خود را رند مینامد.
حسن انوری متولد ۱۳۱۲، استاد زبان و ادبیات فارسی، مولف «فرهنگ بزرگ سخن» و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است و به عنوان چهره ماندگار در رشته زبان و ادب فارسی معرفی شده است.
از جمله آثار انوری میتوان به کتابهای «دستور زبان فارسی»، «راهنمای تدریس فارسی»، «رزمنامه رستم و سهراب»، «سخن و اندیشه»، «صدای سخن عشق»، «غمنامه رستم و سهراب»، «گزیده اشعار رودکی»، «گزیده اشعار صائب»، «گزیده بوستان سعدی»، «گزیده غزلیات سعدی» و «گزیده گلستان سعدی» اشاره کرد.
کتاب «حافظ» در 120 صفحه از سوی انتشارات خانه کتاب منتشر و برای نخستینبار در بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارایه شد.
شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۰
نظر شما