همزمان با مسابقات بينالمللي قرآن كريم، نشست تخصصی «كتابت و علامتگذاری قرآن كريم» برگزار ميشود. در اين نشست شيوه علامتگذاری و كتابت آيات وحی بررسي خواهد شد.-
وي با بيان اينكه در تمامي كشورهاي مسلمان شيوه كتابت و علامتگذاري خاصي رايج است و اين شيوهها بر اساس «رسمالمصحف» ابداع شدهاند، گفت: ابداع شيوه كتابت و علامتگذاري جمهوري اسلامي با عنوان «آسان» يا «كمعلامت» بر اساس مطالعات 12 ساله در اين حوزه صورت گرفته و مورد تاييد علما و مراجع است.
بابايي افزود: حدود 6 سال است كه آموزش و پرورش از شيوه كتابت «آسان» براي آموزش قرآن بهره ميگيرد. در اين شيوه كوشيدهايم بر مبناي شيوه قرائت لغات فارسي به كتابت حروف بپردازيم.
مدير اجرايی و ارتباطات مركز طبع و نشر قرآن كريم درباره نحوه بهرهگيري ناشران داخلي و نيز ناشران خارجي كه براي فارسيزبانان به چاپ كلامالله مجيد ميپردازند، گفت: اين مركز آمادگي دارد بنا به سليقه ناشران لوح فشرده طراحي اين شيوه كتابت و علامتگذاري را در اختيار آنان قرار دهد. همچنين ناشران خارجي بايد استانداردهايي را در كتابت قرآن رعايت كنند تا آثارشان مجوز ورود به كشورمان را داشته باشد. هر يك از شيوههاي علامتگذاري هندي، مصري، ايراني اين مجوز را دارند كه «شيوه علامتگذاري و كتابت آسان» نيز يكي از همين استانداردهاست.
وي با بيان اينكه اين مركز 20 ترجمه متنوع از قرآن كريم با پنج زبان زنده دنيا ارايه كرده است، گفت: مركز طبع و نشر قرآن كريم براي بررسی علامتگذاری و كتابت آيات وحی و نيز به دليل اهميت اين موضوع، «نشست تخصصی كتابت و علامتگذاری قرآن كريم» را همزمان با برگزاری مسابقات بينالمللی قرآن كريم با حضور كارشناسان اين حوزه از سراسر جهان برگزار ميكند.
بابايي در تشريح برنامههاي اين نشست گفت: 50 نفر از كارشناسان و صاحبنظران از كشورهای مختلف جهان اسلام برای بحث و بررسی اين موضوع دعوت شدهاند كه ويژگيهاي مشترك آنان داشتن شيوه خاص علامتگذاری آيات وحی و التزام به رسمالمصحف است.
مدير اجرايی و ارتباطات مركز طبع و نشر قرآن كريم افزود: تاكنون 15 مقاله از سوی كارشناسان ارايه شدهاند كه در اين مقالات موضوعات متعدد در حوزه علامتگذاری و كتابت مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند. اين مقالات در پايان در قالب كتاب منتشر خواهد شد.
بابايي با بيان اينكه اين نشست در روزهاي 27 و 28 خرداد ماه برگزار ميشود گفت: تصميم داريم اين نشست را در سالن همايشهای برج ميلاد برپا كنيم و تاكنون از كارشناساني مانند معصراوی از كشور مصر، خيرالانوار از كشور مالزی، ماشالی از كشور تركيه، عبدالعزيز حاجی از كشور سوريه، حسن باجوده از كشور عربستان و قانم قدوریالحمد از كشور عراق براي حضور در اين مراسم دعوت كردهايم.
وی در پايان گفت: پيش از برپايی اين نشست، خلاصه مقالات در پايگاه اطلاعرسانی مركز طبع و نشر قرآن كريم جمهوری اسلامی ايران به آدرس www.quran-pc.org منتشر خواهند شد.
نشست تخصصی «كتابت و علامتگذاری قرآن كريم» روزهای 27 و 28 خرداد ماه، همزمان با مسابقات بينالمللی قرآن كريم برگزار ميشود.
نظر شما