به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آيين پاسداشت از خدمات 40 ساله حسين قندي پيشكسوت روزنامهنگاري ايران روز گذشته(31 ارديبهشت) با حضور جمعي از استادان ارتباطات در دانشگاه سوره برگزار شد.
اميدعلي مسعودی، رييس دانشگاه سوره در بخشی از این مراسم به بیان خاطراتی از دكتر قندی پرداخت و گفت: از دستاوردهای قندی در روزنامهنگاری، ابداع دوتیتر در خبر و آوردن پیشزمینه خبر در آن است كه دومین مورد زمینه نرم خبر را در كار روزنامهنگاري پدید آورد.
وی با اشاره به کتاب «روزنامهنگاری نوین» قندی گفت: کار بزرگ قندی نوشتن این کتاب بود و تا سالها دانشجویان این رشته ضرورت این کتاب را حس میکردند. همچنین ضرورت دوتیتر كار كردن خبر نيز در این کتاب بيان شده است.
اين مدرس ارتباطات از دیگر کتاب این استاد بزرگ با عنوان «روزنامهنگاری تخصصی» یاد کرد و افزود: روزنامهنگاری تخصصی تنها منبع موجود در دانشگاه در اين درس است و من به علت مطلع شدن از بيماري قندي ترم پیش با غم و اندوه این درس را به دانشجویانم تدریس کردم.
مجيد رضاییان نيز در بخش دیگری از این مراسم، با قدرداني از قندی افزود: من و قندی خاطرات بسیاری با یکدیگر داریم و یک روزنامهنگار قبل از انقلاب با یک روزنامهنگار بعد از انقلاب همراه شد.
وی ادامه داد: این همراهی سه وجه داشت که من میخواهم از آن با عنوان پیوستگی روزنامهنگاری قبل و بعد از انقلاب یاد کنم. البته من در حدی نیستم که از قندی بگویم چون باید بالاتر از او باشم که نیستم.
رضاييان با بيان اينكه وجه اول، درک مهارت روزنامهنگاری است، گفت: ارتباطات، تماماً فرم و ابزار نیست و هر چقدر هم که رسانهها جدید شوند ما نباید در ساخت پیام ضعیف باشیم. «لیندرمن» میگوید روزنامهنگاري باید کارکرد عملی و معنایی داشته باشد که به نظر من کارکرد ارتباطی را نیز باید به آن اضافه کرد.
وي تاكيد كرد: قندی مظهر و مصداق روزنامهنگاری عملی در ایران است. رسانهها هر چقدر هم که عوض شوند اما روزنامهنگاری عشق و قلم است و باید بجوشد.
اين پيشكسوت روزنامهنگاري كشور با اشاره به اينكه باید به این تجربهها احترام عملی و پژوهشی گذاشت و احترام لفظی به درد نمیخورد، گفت: روزنامهنگاری مهارت میخواهد چرا که کار سختی است و نوع آن هم فرقي نمیکند این که روزنامهنگاري چاپی باشد یا سایبری.
وي ادامه داد: وجه دوم روزنامهنگاری، فهم و شعور است که خود از سه عنصر درك ارزش رویداد، درک نیاز مخاطب و درک سیاست رسانه تشکیل میشود. روزنامهنگار حرفهای هر سه عنصر را با یکدیگر میبیند و درک این سه با یکدیگر بسیار مهم است.
وي اضافه كرد: خیلی از روزنامهنگاران تیتر میزنند ولی تناسب رویداد را درک نمیکنند.
رضاييان با تاكيد بر اينكه «اخلاق» گمشده روزنامهنگاری ایران است، گفت: من در ویژهنامهای که در روزنامه شرق برای ایشان در آمده تيتر زدم «این هرم وارونه نميماند» (اشاره به يك نوع سبك تنظيم خبر در مطبوعات با عنوان «هرم وارونه») معتقدم تجربیات آدمهایی مانند قندی متوقف نمیشود.
وي افزود: یک نفر را در بین شاگردان قندی پیدا کنید که نگوید سختگیر نبوده ولی همواره با مهربانی و لبخند روزنامهنگار تربیت کرده و اين همان اخلاق است؛ چرا روزنامهنگاران به قندی علاقه دارند؟ تنها به دلیل اخلاق او.
اين روزنامهنگار كشور در پايان با تاكيد بر نگاه پژوهشي در اين حوزه گفت: بايد به خودمان بیایيم و به نگاه پژوهشی و علمی روی بیاوریم.
وي اضافه كرد: قله روزنامهنگاری، تیترزنی است. خیلیها ممکن است در كار خبر به این قله نرسند؛ چرا که تیترزنی روح شاعرانهای میخواهد و ممکن است یک نفر گزارشگر خوبی باشد ولی تیتر زن خوبی نباشد و قندي به قله روزنامهنگاري كه همان تيترزني است، دست يافت و براي اين كار انتخاب شد.
رضاييان افزود: یکی از وجوه مشترک من و قندی این است که هر دو در عرصه تیترزنی انتخاب شدیم و شايد دستي در كار بود.
در پايان اين مراسم با اهداي لوح تقدير از حسين قندي به پاس 40 سال روزنامهنگاري تجليل شد.
دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۸
نظر شما