پنجشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۴
«الفی اتکینز» دوباره از راه رسید

انتشارات آفرینش‌گر هشت جلد از مجموعه داستان‌های الفی اتکینز برای دومین بار منتشر کرد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هشت جلد از مجموعه 24 جلدی«داستان‌های الفی اتکینز» در بهار 1391 برای دومین‌بار چاپ شده است.

«شب بخیر الفی اتکینز»، «الفی اتکینز و دوست خیالی‌اش»، «تو ترسویی الفی اتکینز؟»، «بابایت چکار مي‌کند الفی اتکینز؟»، «چه كسي الفي را نجات مي‌دهد؟»، «خيلي زرنگي الفي اتكينز!»، «خوشحال باش الفي اتكينز!» و «زود باش الفي اتكينز!» عنوان‌های این مجموعه‌اند.

علی توکلی که به همراه نیلوفر نواری این مجموعه را ترجمه کرده درباره آن توضیح داد: چهار جلد نخست اين مجموعه، برای نخستین‌بار در سال 1388 توسط انتشارات «هنرسرای اندیشه» منتشر شد.

این مترجم افزود: در سال 1390 امتیاز انتشار این 4 جلد و جلدهای بعدی این مجموعه به انتشارات «آفرینش‌گر» واگذار شد و به دلیل استقبال خوب مخاطبان امسال چاپ دوم این آثار روانه بازار کتاب شد.

«شب بخیر الفی اتکینز» ، نخستین جلد از این مجموعه است و خواننده را به خوبی با خصوصیات اخلاقی دو قهرمان داستان، الفی و پدرش آشنا می‌کند: «این الفی اتکینز است؛ چهار سال دارد. او بعضی وقت‌ها بداخلاق و بعضی وقت‌ها خیلی خوب است. امشب او بداخلاق است. چون نمی‌خواهد بخوابد.»

پدر الفی هم در همان ابتدای داستان معرفی می‌شود: «این باباست. او همیشه خوش اخلاق است. خیلی خوش اخلاق.... مثل امشب؛» بی‌خوابی الفی و واکنش‌های خونسردانه پدر او به این موضوع، داستانی ساده و دوست‌داشتنی خلق کرده است و به دلیل همراه شدن با تصاویر گویا و زیبا در ذهن ماندنی می‌شود.


خیلی از بچه‌ها در مقطعی از زندگی تنهایی را تجربه می‌کنند. موقعیتی که همبازی و دوستی در اطرافشان نیست و این موضوع برای بسیاری از آن‌ها سخت است. الفی به تنهایی با پدرش زندگی می‌کند و خواهر، برادر یا دوستی ندارد و به همین خاطر در ذهن خودش دوستی خیالی به نام مالکوم را خلق کرده و تمام ساعت‌های تنهایی‌اش را با او سپری می‌کند. با ورود یک پسربچه واقعی به زندگی الفی اتفاقات جدیدی می‌افتد که داستان کتاب «الفی اتکینز و دوست خیالی‌اش« را می‌سازد.

ترسو بودن واژه منفی است و بیشتر آدم‌ها از بیان ترسشان خودداری می‌کنند اما الفی ترسو است و با شجاعت این موضوع را بیان می‌کند و وقتی پای دعوا به میان بیاید می‌گوید: «من با کسی دعوا ندارم. من دعوا نمی‌کنم. من جراتشو ندارم!» اما ماجرا به همین حرف ختم نمی‌شود. ماجراهایی را که بعد از این اعترافات اتفاق می‌افتد می‌توانید در جلد سوم از مجموعه داستان‌های الفی به نام «تو ترسویی الفی اتکینز؟» بخوانید.

«بابایت چکار مي‌کند الفی اتکینز؟»، چهارمین جلد از این مجموعه است که داستانی درباره اهمیت نظم و ترتیب در انجام کارهای مختلف را نشان می‌دهد. الفی دوست دارد همه کارها را با هم انجام می‌دهد اما پدرش معتقد است: «هر چیز به جای خود.» شاید حدس بزنید که بی‌نظمی الفی ماجرایی درست می‌کند اما این‌طور نیست. پس کتاب را بخوانید و با الفی همراه شوید.

«چه كسي الفي را نجات مي‌دهد؟» هم مانند جلد دوم این مجموعه داستانی درباره دوستی است و نیاز انسان به یک همراه و دوست را نشان می‌دهد. الفی چهار ساله به تازگی ساکن محله جدیدی شده است؛ هیچ کس را نمی‌شناسد و به همین دلیل احساس تنهایی می‌کند. اینجاست که پای مالکوم دوست خیالی‌اش به داستان باز می‌شود اما دوست واقعی می‌تواند کارهایی انجام دهد که از عهده دوست خیالی خارج است.

در کتاب «خيلي زرنگي الفي اتكينز!»، الفی احساس می‌کند بزرگ شده است اما دیگران این را نمی‌دانند. به همین دلیل الفی با زرنگی نقش یک بچه کوچولو را بازی می‌کند و به این شکل به بزرگ‌ترها به ویژه پسرعموهایش ثابت می‌کند که خیلی زرنگ است!

نویسنده در «خوشحال باش الفي اتكينز!»، یکی دیگر از مشکلاتی را موضوع داستان قرار داده است که شاید بسیاری از بچه‌ها و حتی بزرگ‌ترها با آن مواجه شده باشند. احساس افسردگی بعد از تعطیلات موضوع جلد هفتم از مجموعه داستان‌های الفی اتکینز است.

«زود باش الفي اتكينز!» آخرین جلدی است که از مجموعه 24 جلدی داستان‌های الفی اتکینز به زبان فارسی منتشر شده است. این داستان اهمیت وقت‌شناسی و برنامه‌ریزی برای انجام به موقع کارها را در قالب یکی دیگر از ماجراهای کودکانه الفی بازگو می‌کند. یکی از نکات مورد توجه در این داستان و دیگر داستان‌های الفی این است که در آن‌ها همیشه بچه‌ها نیستند که کارهای اشتباه انجام می‌دهند و گاهی بزرگ‌ترها هم اشتباه می‌کنند و این بچه‌ها هستند که اشتباهاتشان را به آن‌ها یادآور می‌شوند. نکته‌ای که در آموزش مفاهیم اخلاقی به کودکان نقش موثری دارد.

داستان‌های الفی اتكینز را گونیلا بركستروم در سال 1972 به زبان سوئدی نوشت؛ بعدها این مجموعه به زبان‌های دیگری نیز ترجمه شد و شخصیت اصلی آن که Alfons Aberg نام داشت با نام انگلیسی‌اش، «الفی اتكینز» شهرت جهانی یافت.



سریال انیمیشن الفي اتكينز يكي از پرطرفدارترين مجموعه‌های تلویزیون ایران در دهه‌ 60 بود. «الفي اتكينز» پسربچه‌اي است كه تنها با پدرش زندگي مي‌كند و اتفاق‌هاي ساده‌ زندگي این خانواده کوچک مفاهيم عميق روان‌شناسي را براي بچه‌ها بيان مي‌كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها