یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۰
صفحه امروز ؛27 ماه «می»

لویی فردینان سلین، دشیل همت، آرنولد بنت، جان ویلیام چیور، هرمان ووک، هارلن الیسون، جان بارت و تونی هیلرمن از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم تاریخ ادبی امروز می درخشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این نویسندگان بزرگ که امروز به آن‌ها پرداخته می شود تاثیر بسزایی در ادبیات داشته اند و آثارشان به زبان های مختلفی ترجمه و ارایه شده است. 

لویی فردینان سلین
لوییس فردینان دتوش نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1894 در کوربووا حومه پاریس دیده به جهان گشود. وی نام مستعار سلین را برای خود انتخاب کرد. وی یکی از بانفوذترین نویسندگان قرن بیستم است که نوع جدیدی از نوشتن را برای ادب دوستان به وجود آورد. وی در سال 1932 نخستین رمانش با عنوان «سفر به انتهای شب» را منتشر کرد که با تحسین منتقدان روبه رو شد. «مرگ قسطی»، «اعتراف به خطا» و «هیچ و پوچ برای یک قتل» از دیگر آثار وی هستند. وی جولای 1961 از دنیا رفت.

دشیل همت
دشیل همت، نویسنده داستان های پلیسی - آمریکایی چنین روزی سال 1894 در مریلند دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی وی رمان، داستان های کوتاه، برنامه های تلویزیونی فراوانی به چشم می خورد. کتاب های او جزو آثار برگزیده ادبیات هستند و «خرمن سرخ» وی که در سال 1929 منتشر شد در میان 100 کتاب برتری است که بین سال های 1923 تا 2005 منتشر شده است. پیش از آن که او کتاب «لاله» که یک اتوبیوگرافی از زندگی خودش است را کامل کند درگذشت و این کتاب در سال 1966 به صورت کتاب کوچکی منتشر شد. «شاهین مالت»، « مرد لاغر»، «نفرین دین» و «نعل اسب طلایی » از دیگر آثار وی است. وی ژانویه 1961 از دنیا رفت. 

آرنولد بنت
آرنولد بنت نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1867 به دنیا آمد. او از خود کارهایی داستانی و غیرداستانی به یادگار گذاشته است. وی در دانشگاه لندن شروع به تحصیل کرد و در همان زمان سردبیر مجله «زن» بود. او از سال 1900 همه زندگی خود را به نوشتن اختصاص داد و چند رمان مطرح نوشت. برخی کارهای او را با چارلز دیکنز مقایسه می کنند. از معروفترین آثار وی «بابل» و «آنه در پنج شهر» است. مجسمه یادبود وی در سال 2010 در زادگاهش ترنت پرده برداری شد. این نویسنده بزرگ مارس 1931 از دنیا رفت. 

جان ویلیام چیور
جان ویلیام چیور نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1912 در ماساچوست دیده به جهان گشود. او که به «چخوف حومه ها» معروف است در کارنامه ادبی اش رمان و داستان های کوتاه متعدد دارد. وی پس از فراغت از تحصیل به ادبیات پرداخت و بسیاری از آثار اولیه اش در مجلات و روزنامه ها منتشر شد، اما نخستین داستانش که به صورت حرفه ای نوشت با عنوان «اخراجی» در سال 1930 منتشر شد. در سال 1933 کتاب وی با عنوان «آن جوری که بعضی مردم زندگی می کنند» چاپ و در سال 1957 نخستین رمانش با عنوان «تاریخچه وپشات» منتشر شد که برنده جایزه کتاب ملی آمریکا نیز شد. از دیگر آثار وی می توان از «فالکونر» و «پارک گلوله» نام برد. او برای «داستان های جان چیور» که در سال 1978 منتشر کرد توانست جایزه پولیتزر در بخش داستانی و جایزه کتاب ملی آمریکا و جایزه کتاب ملی منتقدان را به خود اختصاص دهد. وی ژوئن 1982 از دنیا رفت. 

هرمان ووک
هرمان ووک نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1915 در نیویورک دیده به جهان گشود. «شورش کائین» عنوان نخستین رمان اوست. وی در سال 1952 موفق شد تا جایزه پولیتزر را به خود اختصاص دهد. او موفق شد تا جایزه کتابخانه ملی کنگره را نیز از آن خود کند. «توفان جنگ» از دیگر آثار وی است. 

هارلن الیسون
هارلن الیسون نویسنده آمریکایی علمی – تخیلی چنین روزی در سال 1934 دیده به جهان گشود. او بیش از 1700 داستان کوتاه، مقاله ،نمایش تلویزیونی و نقد را در کارنامه ادبی خود دارد که بسیاری از آنها برنده جوایز معتبر ادبی چون جایزه نبولا، جایزه هوگو و ادگار شده اند. او به عنوان نخستین رییس انجمن علمی - تخیلی نویسان آمریکا انتخاب شد. «مردی با 9 جان»، «گمگشته ستارگان» و «یک مرد کوچک: چه جالب» از آثار اوست. از بسیاری از آثار وی اقتباس سینمایی شده است. 

جان بارت
جان بارت نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1930 در مریلند به دنیا آمد. وی جایگاه ویژه ای در ادبیات پست مدرن دارد. «بارت» پيش از نوشتن «اپراي شناور» بارها دست به قلم شده و داستان‌هاي ناموفقي نوشته بود اما هیچیک را منتشر نکرد تا آن كه «اپراي شناور» به عنوان نخستين اثر ادبي‌اش راهي بازار كتاب شد. او جایزه قلم فاکنر ، جایزه کتاب ملی آمریکا و جایزه فیتز اسکات جرالد را به خود اختصاص داد. «بوف تنهایی من» و «توسعه» از دیگر آثار وی هستند. 

تونی هیلرمن
تونی هیلرمن نویسنده آمریکایی داستان های پلیسی چنین روزی در سال 1925 در اوکلاهما به دنیا آمد. وی در سال 1948 نویسندگی را با روزنامه نگاری آغاز کرد و 18 رمان جنایی – پلیسی را در کارنامه ادبی خود دارد که بیشترشان جزو پرفروش ترین کتاب ها بوده اند. براساس بسیاری از کارهای وی سریال ها و فیلم های تلویزیونی ساخته شده است. او موفق شد تا در سال 1947 جایزه ادگار که معتبرین جایزه داستان های جنایی است و در سال 1991 جایزه بزرگ رمان های جنایی و همچنین جایزه نرو را از آن خود کند. «دزد زمان» و «مردمی از تاریکی» از آثار او هستند. وی اکتبر 2008 بر اثر بیماری ریوی در سن 83 سالگی از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها