چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۶
مرور اشتراكات «هنر نقاشی»، «ادبیات تغزلی» و «عرفان نظری» در يك كتاب

کتاب جدید مجید اخگر با عنوان «فانی و باقی؛ درآمدی انتقادی بر مطالعه نقاشی ایرانی» تا پايان ماه جاري منتشر مي‌شود. به گفته اين مولف در اين اثر سه جریان «هنر نقاشی»، «ادبیات تغزلی» و «عرفان نظری» به صورت موازی طرح شده‌اند.-

 مجید اخگر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: «فانی و باقی» یک کتاب تالیفی درباره مینیاتور ایرانی است. در اين اثر سعی شده تا نوعي نظریه‌پردازی جدید درباره این هنر منحصر به فرد طرح شود.

وی افزود: کتاب پنج فصل دارد که در سه فصل نخست آن، ‌یک نظریه بيان شده که می‌تواند برای درک سنت فرهنگی، هنری ایرانی از دوران شروع نقاشی ایرانی تا پایان صفویه، مفید باشد. 

این نویسنده و مترجم حوزه هنر در ادامه گفت: دو فصل آخر کتاب با استفاده از این مباحث سه فصل نخستین، مشخصا درباره نقاشی ایرانی است. همچنین تمام مطالب با ارجاعاتی به سنت ادبیات تغزلی و عرفان نظری ارايه شده‌اند. در واقع در این کتاب سه جریان «هنر نقاشی»، «ادبیات تغزلی» و «عرفان نظری» به صورت موازی با هم طرح می‌شود. 

اخگر در پایان گفت: نگارش این کتاب سه سال پیش به پايان رسید و قرار بود ناشر دیگری داشته باشد. در هر حال اين اثر تا يك يا دو هفته آينده از سوي انتشارات حرفه هنرمند منتشر خواهد شد. 

مجید اخگر از مترجمان و  مولفان حوزه زیباشناسی، تئاتر و هنرهای تجسمی است. وی فارغ‌التحصیل رشته سینما از دانشکده سینما تئاتر و دبیر سرویس هنر مجله «حرفه هنرمند» است.
 
از جمله تالیفات و ترجمه‌های وي می‌توان به «هنر و ادراک بصری: روان‌شناسی چشم خلاق»، «آموزش و پرورش بازیگر در قرن بیستم»، «فیلم و فرهنگ، سینما و بستر اجتماعی آن»، «نظریه هنر آوانگارد»، «چشم‌اندازهای بازیگری، مقاله‌هایی پیرامون روش‌های گوناگون آموزش و تمرین»، «آیا مدرنیسم شکست خورده است؟»، «درباره عکاسی» و «بدن تکه تکه شده: قطعه به مثابه استعاره‌ای از مدرنیته» اشاره كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها