اين نويسنده و مدرس دانشگاه، در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: علم كلام را ميتوان متكفل تدين و استنباطات ديني دانست، با وجود اين ما هنوز درباره روش اين علم كاري جدي صورت ندادهايم، به همين دليل اين كتاب را آغازي براي راهي تازه ميدانم.
برنجكار افزود: پس از انقلاب اسلامي توجه به دين و ديانت افزايش يافته است و بحثهاي كلامي مجال بيشتري براي طرح شدن دارند.
وي فلسفه دين و علم كلام را داراي موضوعات مشترك دانست و گفت: غربيان در اين دو حوزه مباحث جديد بسياري را مطرح كردهاند، در حالي كه علم كلام نزد ما مسلمانان و بهويژه در ايران چندان روزآمد نشده است.
اين نويسنده، روزآمد شدن علم كلام اسلامي را نيازمند بررسيهاي روششناختي دانست و گفت: نبايد تمام توجهاتمان را در اين حوزه، بر موضوعات متمركز كنيم، زيرا ابتدا لازم است روش خود را در علم كلام به روشني مشخص كنيم تا بحثهايمان از مبناي قابل دفاعي برخوردار باشند.
حجتالاسلام والمسلمين برنجكار افزود: در نگارش كتاب «روششناسي علم كلام» عقل، منابع ديني و دستاوردهاي متكلمان گذشته را به عنوان منبع در نظر گرفتم، البته نيمنگاهي نيز به كلام جديد و فلسفه دين در غرب داشتم.
وي از مراحل پاياني نگارش اين اثر خبر داد و گفت: هنور براي انتخاب ناشر كتاب تصميم نهايي را نگرفتهام، اما پيشبيني ميكنم كه كتابم تا پاييز امسال منتشر شود و در اختيار دانشجويان قرار گيرد.
پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۸
نظر شما