پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۹
صفحه امروز؛ 7 ژوئن

اورهان پاموک، هنری میلر، گوندولین بروکس، آملیا ادواردز، الیزابت باون ، هری کروز، لوییس اردریچ، دوروتی پارکر وادگار مورگان فورستر از نویسندگانی هستند که نامشان در تقویم ادبیات امروز می درخشد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بسیاری از این نویسندگان جوایز معتبری را در کارنامه ادبی خود گنجانده اند و آثارشان جزو برجسته ترین آثار ادبی محسوب می شود. 

اورهان پاموک
اورهان پاموک، نویسنده معاصر اهل ترکیه چنین روزی در سال 1952 در استانبول دیده به جهان گشود. او یکی از شاخص ترین نویسندگان ترک است و بیش از 11 میلیون نسخه از آثارش در سراسر جهان به فروش رسیده است. پاموک نخستین نویسنده ترکیه است که موفق شد جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کند. این نویسنده نخستین رمانش را با عنوان «آقای جودت و پسران» در سال 1982 منتشر کرد و پس از آن رمان «دژ سفید» را به چاپ رساند که تقریبا به همه زبان های اروپایی ترجمه شد. اورهان پاموک با انتشار رمان «نام من قرمز» به اوج شهرت رسید و جوایز بسیاری را برای این کتاب کسب کرد. جدیدترین رمان وی به نام «موزه معصومیت» سال 2008 به زبان ترکی و در سال 2010 به انگلیسی ترجمه و منتشر شد. وی اخیرا با الهام از این کتاب موزه ای را برای معرفی استانبول افتتاح کرد. «نویسنده خام و نویسنده احساساتی» عنوان جدیدترین اثر اوست که اثری غیرداستانی است. وی علاوه بر كسب جايزه نوبل 2006، جوايز بزرگي چون جايزه راديو فرهنگ فرانسه (فرانس كولتور) را در سال 1995، جايزه بهترين اثر خارجي نيويورك تايمز را در سال 2004، جايزه اثر منتخب كتابفروشي‌هاي آلمان را در سال 2005 و جايزه رمان خارجي مديسي را به خود اختصاص داد. آثار او به 56 زبان زنده دنیا ترجمه شده که «برف»، «استانبول» و «زندگی نو » از جمله آن ها هستند. 

هنری میلر
هنری میلر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1980 از دنیا رفت. وی دسامبر 1891 در منهتن نیویورک به دنیا آمد. او از سال 1930 نویسندگی را آغاز کرد و در طول 89 سال زندگی ادبی اش بیش از 20 عنوان کتاب را به چاپ رساند و همین امر باعث شد تا در دهه 1960 به یکی از پرخواننده ترین نویسندگان آمریکا تبدیل شود. نخستین اثر مشهور او با عنوان «مدار راس السرطان» با اقبال بسیار روبه رو شد و او پس از آن «بهار سیاه» را در سال 1936 و «هیولای ماروسی» را در سال 1941 به چاپ رساند. از این نویسنده تاکنون آثاری چون «آرامش در تبعید»، «ادبیات مرده است»، «شیطان در بهشت»، «لبخندی در پای نردبام» و «مکس» به فارسی ترجمه و در ایران منتشر شده است. 

گوندولین بروکس
گوندولین بروکس، شاعر آفریقایی – آمریکایی چنین روزی از سال 1917 در توپکا از ایالت های کانزاس چشم به جهان گشود. او از کودکی به خواندن و سرودن شعر علاقه مند بود و از 13 سالگی شعرهایش در مجله های مختلف به چاپ می رسید. او در 16 سالگی حدود 75 شعر داشت و در سال 1945 با انتشار دفتر شعری با عنوان «خیابانی در برونزویل» که نخستین کتابش بود به عنوان یکی از شاعران ملی آمریکا شهرت یافت. او در سال 1950 برای مجموعه شعرش با نام «آنی آلن» برنده جایزه پولیتزر شد و نام خود را به عنوان نخستین شاعر آفریقایی که این جایزه را کسب کرد، در تاریخ ثبت کرد. وی در سال 1968 عنوان ملک الشعرای کتابخانه ملی کنگره را از آن خود کرد. بروکس دسامبر 2000 از دنیا رفت. 

آملیا ادواردز
آملیا آن ادواردز، نویسنده و روزنامه نگار انگلیسی چنین روزی در سال 1831 در لندن دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او شعر ، داستان و یادداشت های بسیار وجود دارد. او در خانواده ای فرهنگی بزرگ شد و از کودکی به ادبیات علاقه مند بود، به طوری که نخستین شعرش را در 7 سالگی و نخستین داستانش را در 12 سالگی منتشر کرد. او نخستین رمانش را با عنوان «همسر برادر من» در سال 1855 به چاپ رساند و پس از آن رمان «تاریخ باربارا» را منتشر کرد. از وی به عنوان یکی از برترین نویسندگان انگلیسی و یک مصرشناس یاد می شود. او کتابی هم با عنوان «هزاران مایل بالای نیل» درباره سفرهای متعددش به مصر نوشته است. ادواردز،آوریل 1892 از دنیا رفت. 

الیزابت باون
الیزابت باون ، نویسنده ایرلندی چنین روزی در سال 1899 در حومه دوبلین دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او رمان و داستان های کوتاه بسیار به چشم می خورد. او در سال 1929 نخستین کتابش را با عنوان «سپتامبر گذشته» منتشر کرد و پس از آن «شمال» را به چاپ رساند. او در سال 1970 برای کتاب «گرمای روز» نامزد دریافت جایزه من بوکر شد. «هتل»، «خانه ای در پاریس» و «مرگ قلب» از دیگر آثار اوست. وی فوریه 1973 از دنیا رفت. 

هری کروز
هری کروز، نویسنده و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1935 چشم به جهان گشود. در کارنامه ادبی او 17 رمان، نمایشنامه، تعداد قابل توجهی داستان کوتاه و یاداشت های بسیار به چشم می خورد. او خالق داستان های وحشتناک است که مهمترین شان «ضیافت مارها» نام دارد. «دوران کودکی» و «هنرمند ضربه فنی شده» از دیگر آثار اوست. وی مارس سال 2012 در 75 سالگی در فلوریدا از دنیا رفت. 

لوییس اردریچ
لوییس اردریچ، شاعر و نویسنده معاصر آمریکایی چنین روزی در سال 1954 در داکوتای جنوبی دیده به جهان گشود. او از سال 1978 تا 1982 کتاب شعر و داستان های کوتاه بسیاری منتشر کرد و در طول فعالیت ادبی اش جوایز متعددی از قبیل جایزه او هنری، جایزه کتاب های فانتزی و جایزه کتاب ملی را از آن خود کرد. او در سال 2009 برای کتاب «هجوم کبوترها» که سیزدهمین رمانش است در بخش رمان برنده جایزه پولیتزر شد. وی در زمینه ادبیات کودک نیز آثار ارزشمندی از خود به یادگار گذاشته است. «آتش نخستین» عنوان اثری دیگر از اوست که با اقبال بسیاری روبه رو شد.
 
دوروتی پارکر
دوروتی پارکر ، شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1967 در هتلی در نیویورک از دنیا رفت. وی آگوست 1893 در وست اند نیوجرسی به دنیا آمد. او فعالیت ادبی اش را از سال 1916 آغاز و تا سال 1955 نوشته هایش در مجلات مختلف منتشر می شد. نخستین مجموعه اشعار او با عنوان «طناب به میزان کافی» در سال 1926 منتشر و تبدیل به یک کتاب پرفروش شد. پس از آن در سال 1932 مجموعه داستان کوتاه «پس از چنان لذتی» و در سال 1939 «دروغ هایش» را منتشر کرد. از معروفترین آثار وی می توان از «زیبای با عظمت» که برنده جایزه او.هنری شد، «یک زنگ تلفن» و «والس» نام برد.
 
ادگار مورگان فورستر
ادگار مورگان فورستر،نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1970 چشم از جهان فروبست. وی ژانویه 1879 در لندن به دنیا آمده بود و 46 سال از عمر خود را صرف نوشتن کرد. در کارنامه ادبی او رمان، داستان کوتاه و یادداشت های فراوانی به چشم می خورد. او نوشته هایش را با نام ای.ام.فورستر منتشر کرد و «راهی به هندوستان» و «هاوارد زاند» از جمله مشهورترین آثار او به شمار می آیند. «جایی که فرشتگان می ترسند وارد شوند»، «طولانی ترین سفر»،«موریس» و «تابستان قطب» از جمله آثار او هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها