به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ارسطو و توماس قديس از جمله الهامدهندگان اصلي مكاينتاير به حساب ميآيند، اما او از فلسفه هگل و فلسفه تحليلي آنگلوساكسون نيز تاثيرات زيادي پذيرفته است، بهگونهاي كه انديشههايش بازتابدهنده روح فلسفه هگل هستند.
آنگونه كه از آراي مكاينتاير برميآيد، ترجمه و ناداني دو مضمون اصلي در نوشتههاي اويند. مساله مكاينتاير اين است كه يك آدم عادي كه شناخت و دانش چنداني ندارد چگونه تصميمي اتخاذ كند كه آن تصميم بر پايه خرد و عقل باشد.
براي ارايه نمايي كلي از دغدغهها مكاينتاير، در بخش معرفي كتاب متني آمده كه به اين شرح است: «تقريبا تمام شكاكان و ناباوران بزرگ دنياي مدرن غرب، هم در زندگي خود و هم در تدريس، از نظر اخلاقي به شدت محافظهكار بودهاند. براي مثال فرويد و ماركس بسياري از فضيلتهاي سنتي را بديهي ميانگاشتند و رفتار اخلاقي نامشروع و طرز فكر بسياري از ماركسيستها و فرويديها از نظر آنها بسيار ناخوشايند بود. از سوي ديگر، بسياري از خداباوران مسيحي در جنايات بزرگ عصر خود دست داشتهاند، از جمله اينكه در ميان نگهبانان اردوگاههاي كار اجباري نازيها، مومنان كاتوليك نيز حضور داشتند و همچنين دست پروتستانهاي معتقد به بمباران هيروشيما و درسدن آلوده بوده است.»
در واقع اين متن، بخشي از دغدغههاي مكاينتاير را نشان ميدهد.
نويسنده اين اثر در بررسي فلسفه مكاينتاير ابتدا از زندگي و عوامل تاثيرگذار بر انديشه او مانند ساختار فرهنگي عقايد ديني پرداخته است. در پي فضيلت، عقلانيت محصور در سنت و همچنين دفاع موجزي از عقلانيت محصور در سنت عنوان بخشهاي ديگر كتاب است.
چاپ نخست كتاب «فلسفه مكاينتاير» با ترجمه كاوه بهبهاني با شمارگان هزار نسخه، 205 صفحه و به بهاي پنج هزار و 600 تومان از سوي نشر ني منتشر شد.
چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۸
نظر شما