چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۶
صفحه امروز؛ 20 ژوئن

پل مالدون، الیزابت هاپتمن، لیلیان هلمان، برونو فرانک، کلیفتون فادیمن و چارلز وادل چسنات از نویسندگانی هستند که در روزی مانند امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا )، نام این نویسندگان در جهان  با آثار درخشانشان ماندگار شده است. 

پل مالدون

پل مالدون ، شاعر ایرلندی چنین روزی در سال 1951 در دوبلین دیده به جهان گشود. او به خاطر استفاده از تکنیک خاص در وزن اشعار و همچنین استفاده از واژه‌های قدیمی و مهجور در ترکیبی عامیانه و امروزی در شعرش شهرت یافت و از سال 1971 با انتشار مجموعه اشعار «آشنایی با محل زندگی من» به شهرت رسید. او طی سی و چند سال فعالیت حرفه‌ای خود بیش از 30 مجموعه شعر منتشر و جوایز ادبی متعددی را از آن خود کرده است که از میان آن‌ها می توان به جایزه پولیتزر در بخش شعر در سال 2003، جایزه شعر «گریفین» در سال 2003، و جایزه «تی‌.اس.الیوت» در سال 1994 اشاره کرد. 

الیزابت هاپتمن
الیزابت هاپتمن، نویسنده آلمانی چنین روزی در سال 1897 به دنیا آمد. او با برتولت برشت از سال 1928 آشنا شد و این آشنایی منجر به برقراری روابط فرهنگی با یکدیگر و در نهایت خلق یک کتاب با عنوان «اپرای سه پنی» شد. او سپس کتاب «پایان شاد» را در سال 1929 نوشت و در سال 1977 مجموعه‌ای از کارهایش را با نام مستعار «ژولیت بدون رومئو» منتشر کرد. او در سال 1961 موفق به دریافت جایزه لسینگ شد که هر سال وزیر فرهنگ آلمان شرقی آن را به بهترین اثر اهدا می کند. وی آوریل 1973 از دنیا رفت. 

لیلیان هلمان
لیلیان هلمان، نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1905 در نیواورلئان به دنیا آمد. او با نوشتن نخستین نمایشنامه اش با عنوان «ساعت بچه ها» که در سال 1934 منتشر شد به شهرت رسید. او زندگینامه خودنوشتش را با عنوان «یک زن ناتمام» در سال 1969 نوشت. نمایشنامه «روباه کوچک»، «بلندترین نجواکننده»، «بازیچه های زیر اتاق شیروانی» و «باغ پاییزی» از دیگر آثار اوست. «شاید: یک داستان» آخرین رمان اوست که در سال 1980 منتشر شد. «با هم خوردن: دستور غذا و جمع آوری دوباره» آخرین کار اوست که دربرگیرنده خاطراتی از زندگی و دستورهای پخت غذا است. این کار در سال درگذشت او یعنی 1984 متشر شد. جايزه «هلمن- همت» از سال ۱۹۹۰ به يادبود ليليان هلمن، نمايشنامه نويس آمريکايی و دوست و همراهش دشيل همت، رمان نويس آمريکايی پايه‌گذاری شد. 

ویکرام ست
ویکرام ست شاعر، رمان نویس، نویسنده کتاب های کودک و نویسنده کتاب های سفر در روزی چون امروز از سال 1952 در کلکته به دنیا آمد. او سال های ابتدایی زندگی اش را در لندن سپری کرد، اما به زادگاهش بازگشت و آنجا تحصیل کرد. او دربازگشت دوباره به انگلستان در آکسفورد به تحصیل در رشته فلسفه، سیاست و اقتصاد پرداخت و زبان های ولزی، آلمانی ، فرانسوی، اردو، هندی و ماندرین را آموخت. وی تاکنون پنج مجموعه شعر منتشر کرده که نخستین آن ها در سال 1980 منتشر شد. نخستین رمان او با عنوان «گلدن گیت» در سال 1986 منتشر شد که درباره زندگی چند جوان متخصص در سانفرانسیسکو است. این رمان به سبک اوژن اونیگین پوشکین نوشته شده است. «پسر مناسب» که در سال 1993 منتشر شد، رمانی 1474 صفحه ای درباره چهار خانواده در دوره پیش از استقلال هند است. «یک موسیقی هم پایه» سومین رمان او در سال 1999 منتشر شد و «دختر مناسب» قرار است تا اواخر امسال به بازار بیاید. او جوایز متعددی دریافت کرده که جایزه شعر کشورهای مشترک المنافع، جایزه داستان بین المللی ایریش تایمز و جایزه پادما شری در ادبیات و آموزش از جمله آن هاست.

برونو فرانک
برونو فرانک، نویسنده ، شاعر و نمایشنامه نویس آلمانی چنین روزی در سال 1945 دیده از جهان فروبست. وی ژوئن 1887 به دنیا آمد. او از نویسندگان ضد نازی و انتشار همه آثارش با موفقیت همراه بود و برخی از آثارش به فیلم سینمایی نیز تبدیل شد. از آثار وی می توان به «مردی به نام سروانتس»، «روز پادشاه» و مجموعه داستان کوتاه «جادوگر و داستان های دیگر» اشاره کرد. 

کلیفتون فادیمن
کلیفتون فادیمن، نویسنده و روشنفکر آمریکایی چنین روزی در سال 1999 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1904 در بروکلین به دنیا آمد. «دنیای داستان های کوتاه: مجموعه قرن بیستم» و «گنج آمریکایی» از آثار اوست . او سخنان حکمت آمیزی را نیز در یک کتاب گردآوری کرده است. 

چارلز وادل چسنات

چارلز وادل چسنات، نویسنده و منتقد آمریکایی چنین روزی در سال 1858 به دنیا آمد. او در رمان ها و داستان های کوتاهش به موضوع تبعیض نژادی و بحران های اجتماعی می پردازد. دو کتاب وی در سال 1926 و 1927 برای فیلم صامت انتخاب شد. یکی از کارهای شناخته شده وی «زن جادو شده» است که در سال 1899 منتشر شد. «خانه ای پشت سدرها» و «خاطرات سرهنگ» از دیگر آثار اوست. وی نوامبر 1932 از دنیا رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها