پنجشنبه ۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۹
صفحه امروز؛ 21 ژوئن

نیکولو برناردو ماکیاولی، فئودور گلادکف، ژان پل سارتر، الکساندر تواردوسکی، مری مک کارتی، فرانسواز ساگان، جان دوئر، هنری تیلور، آدام زاگایوسکی، فرناندو ساواتر، یان مک اوان، برکلی بریتد و تیموتی فایندلی از نویسندگانی اند که نامشان در تقویم ادبیات امروز می درخشد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از میان این نویسندگان ژان پل سارتر و برتا فن سانتر که نامشان به عنوان برنده جایزه نوبل در تاریخ ثبت شده، از اهمیت ویژه ای دارند. 

نیکولو برناردو ماکیاولی
نیکولو برناردو ماکیاولی، شاعر، نمایشنامه نویس و مورخ ایتالیایی در چنین روزی در سال 1527 چشم از جهان فروبست. وی سال 1469 در فلورانس به دنیا آمد. او در طول زندگی ادبی اش خالق کمدی، شعر و آهنگ های بسیاری بود و در کنارش فعالیت های سیاسی نیز می کرد و به همین دلیل به وی لقب پدر سیاست نوین را داده اند. ماکیاولی در سال های 1489 تا 1512 منشی دستگاه حکومتی بود، اما در این سمت زیاد باقی نماند و به سرعت پست مهمتری به وی دادند. ولی با انقلاب ایتالیا و روی کار آمدن خاندان مدیچی او از کار برکنار شد و تصمیم گرفت برای جلب توجه آنها کتاب «شهریار» را که مهم ترین اثرش است بنویسد که در آن به ستایش از مدیچی ها پرداخته است. «گفتارهایی در باب 10 کتاب اول تاریخ تیتوس لوی يا همان «گفتارها» را بايد كتاب اصلي وی به شمار آورد که درباره آزادی و فضایل آن است. ژان ژاک روسو و اسپينوزا هر دو در فلسفه سياسي خويش دنباله رو ماکياولي بودند. 

فئودور گلادکف
فئودور گلادکف، شاعر روسی چنین روزی در سال 1883 به دنیا آمد. او از سال 1945 تا 1948 مدیر بنیاد ادبیات ماکسیم گورکی بود. او در سال 1949 موفق شد جایزه استالین را دریافت کند. وی نویسنده 22 عنوان کتاب است که «پس از کار»، «راز کهنه زندان» و «داستان کودکی ام» از جمله آن هاست. او دسامبر 1958 در مسکو از دنیا رفت.

ژان پل سارتر
ژان پل سارتر، فیلسوف، داستان نویس و نمایشنامه نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1905 از پدری که افسر نیروی دریایی و مادری که دخترعموی دکتر آلبرت شوایتزر معروف برنده جایزه صلح نوبل بود به دنیا آمد. وی از پایه‌گذاران مکتب اگزیستانسیالیسم بود و در سال 1964 به عنوان برنده جايزه نوبل انتخاب شد، اما از دریافت این جایزه سر باز زد. او تا پایان عمر یک چهره سرشناس جهانی باقی ماند و خبر درگذشتش به سرعت در سراسر جهان پخش شد و حدود ۵۰هزار نفر در پاریس در مراسم خاکسپاری اش شرکت کردند. از معروفترین آثار سارتر می‌توان به «تهوع» و «دست‌های آلوده» اشاره کرد. وی ۱۵ آوریل ۱۹۸۰ در ۷۵ سالگی درگذشت. 

الکساندر تواردوسکی
الکساندر تواردوسکی ، نویسنده و شاعر اهل شوروی چنین روزی در سال 1910 دیده به جهان گشود. او نخستین فعالیت های ادبی اش را از 13 سالگی با شعر آغاز کرد و خیلی زود با آثار الکساندر پوشکین، نیکولای گوگول و میخاییل لرمونتوف آشنا شد و نخستین شعرش را همان سال در روزنامه به چاپ رساند. در سال 1934 او شعر «سرزمین ماراویا» را سرود که برنده جایزه استالین شد. او در طول فعالیت ادبی اش جوایز بسیاری از جمله جایزه لنین و جایزه استالین را از آن خود کرده است. وی دسامبر1971 در مسکو از دنیا رفت. 

مری مک کارتی
مری مک کارتی، نویسنده و منتقد آمریکایی چنین روزی در سال 1912 در واشنگتن چشم به جهان گشود. او زمانی که 6 ساله بود پدر و مادرش را از دست داد و ضربه بدی به روحیه وی وارد شد. او در سال 1961 رمانش را با عنوان «گروه» منتشر کرد که با این کتاب به شهرت رسید و این اثر برای دو سال در لیست پرفروش های نیویورک تایمز قرار گرفت. «پرندگان آمریکا» و «چطور من بزرگ شدم» از دیگر آثار اوست. وی اکتبر 1989 در نیویورک از دنیا رفت. او نویسنده 21 عنوان کتاب است و هشت کتاب درباره او و آثارش نوشته شده است.

فرانسواز ساگان
فرانسواز ساگان، نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1935 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او رمان، نمایشنامه ، مجموعه داستان و شعر به چشم می خورد. او برای خلق رمان های رمانتیک به شهرت رسید و کتاب «سلام بر غم» او که در سال 1954 وقتی تنها 19 سال داشت منتشر شد با اقبال بسیاری روبه رو شد و مدت ها در سراسر جهان پرفروش بود. «پاسخ‌های دندان شکن»، «خانه راکل وگا»، «آثار»، «... و تمامی علاقه من» از جمله آثار اوست. وی سپتامبر سال 2004 از دنیا رفت. 

جان دوئر
جان دوئر، نویسنده و مورخ آمریکایی چنین روزی در سال 1938 دیده به جهان گشود. کتاب او با عنوان «در آغوش گرفتن شکست: ژاپن پس از جنگ جهانی دوم» برنده جایزه کتاب ملی آمریکا در بخش ادبیات غیر داستانی، جایزه پولیتزر، جایزه بانکرافت ، جایزه لس آنجلس تایمز و جایزه جان کی فاریبانک شد. «جنگ بی رحم» و «فرهنگ جنگ» از دیگر آثار اوست. 

هنری تیلور
هنری اس.تیلور، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1942 به دنیا آمد. او که بیش از 15 کتاب شعر در کارنامه ادبی خود دارد، سال 1986جایزه پولیتزر را در بخش شعر به خود اختصاص داده است. 

آدام زاگایوسکی
آدام زاگایوسکی، شاعر و نویسنده لهستانی چنین روزی در سال 1945 به دنیا آمد. او در سال 2004 برنده جایزه بین المللی نیوستات شد. «نقاشی» و «بدون پایان» از آثار اوست. 

فرناندو ساواتر
فرناندو ساواتر، نویسنده اسپانیایی چنین روزی در سال 1947 دیده به جهان گشود. او ملقب به ژان پل سارتر اسپانیا است. او در طول فعالیت های ادبی اش جوایز متعددی را از جمله جایزه پلانتا به خود اختصاص داده است. «خواهر خوشبختی» و «معمای زندگی: فلسفه به زبان زندگی» از آثار اوست. 

یان مک اوان
یان مک اوان ، نویسنده بریتانیایی چنین روزی در سال 1948 دیده به جهان گشود. در سال 2008 نشریه تایمز نام او را به عنوان 50 نویسنده برتر از سال 1945 منتشر کرد. او نخستین مجموعه داستان کوتاهش را با عنوان «عشق نخستین» منتشر کرد و با آن به شهرت رسید . پس از آن در سال 1998 برنده جایزه من بوکر برای رمانش «آمستردام» شد. او برای رمان‌های «تاوان»، «در ساحل چسيل» و «راحتی غريبه‌ها» موفق به دريافت جوايز ادبی متعددی طی سال‌های گذشته شده و در سال 2010 نيز به عنوان برنده جايزه گران‌قيمت 40 هزار دلاري هلمريش معرفي شد. رمان «خورشیدی» وی نیز برنده جایزه رمان کمدی شد. 

برکلی بریتد
برکلی بریتد، نویسنده کتاب کودکان آمریکایی چنین روزی در سال 1957 دیده به جهان گشود. او طراح و نویسنده کتاب‌های داستان‌های مصور است و کتاب‌هایی چون «داستان‌های گمشده» و «رویاهای پنگوئن» از جمله آثار اوست. وی در سال 1987 جایزه پولیتزر را از آن خود کرد. یکی از آثار شناخته شده وی کتاب «مریخی ها مامان می خواهند» است که آن را در سال ۲۰۰۷ منتشر کرده و این اواخر روانه پرده سینماها شد. 

تیموتی فایندلی
تیموتی فایندلی، رمان نویس و نمایشنامه نویس کانادایی چنین روزی در سال 2002 در فرانسه از دنیا رفت. وی اکتبر 1930 در تورنتو به دنیا آمد. او نخستین رمانش را با عنوان «آخرین مرد دیوانه» در سال 1967 منتشر کرد و با رمان «جنگ ها» که در سال 1977 به بازار آمد، برنده جایزه فرماندار کل کانادا شد که با اقتباس از آن فیلمی نیز تهیه شده است. او در طول فعالیت ادبی اش جوایز متعددی از جمله جایزه انجمن نویسندگان کانادا و جایزه تریلیوم را نیز از آن خود کرده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها