چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۱۳
«جامی ز خمخانه‌ دل» منتشر شد

كتاب «جامی ز خمخانه‌ دل» شامل گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بزرگداشت مقام جانباز و نیز اشعار بیش از 60 شاعر ایرانی كه در پاسخ به مطروحه‌ رهبر انقلاب و در پاسداشت مقام جانباز سروده شده، منتشر شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌ سيدعلی خامنه‌ای، اشعار بیش از 60 شاعر ایرانی از جمله: رضا اسماعیلی، علی انسانی، میلاد عرفان‌پور، علیرضا قزوه، ولی الله كلامی زنجانی، مصطفی محدثی خراسانی که در پاسخ به مطروحه رهبر انقلاب و در پاسداشت مقام جانباز سروده شده، دراین کتاب تدوین شده است. 

«جامی ز خمخانه‌ی دل» به همت حجت الاسلام جواد محمدزمانی از سوی انتشارات «نسیم انقلاب» وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شده است و قرار است در تجدید چاپ‌های آتی، اشعار تازه‌‌ای كه پس از انتشار كتاب سروده می‌شود به آن اضافه شود.

حجت‌الاسلام جواد محمدزمانی در مقدمه و در توضیح شكل‌گیری این كتاب نوشته است: «از دیر باز در محافل ادبی و انجمن‌های شعر، مقوله‌ای به نام «مطروحه» وجود داشته است. مطروحه، بيتی بوده كه معمولاً بزرگ يك انجمن شعر در پايان محفل، مطرح می‌كرده و از شاعران می‌خواسته بر اساس همان بيت و در همان وزن و با همان رديف و قافيه يا بر اساس آن مضمون، شعری بسرايند و در جلسه‌ بعد در آن محفل بخوانند. اين كار چند فايده داشته است؛ نخست آن كه شاعران انگيزه‌ای برای سرايش شعری تازه می‌يافتند. دوّم آنكه شاعران ميزان توانايی خود را در آن قالب و با آن رديف و قافيه درمی‌يافتند و عيار كار را می‌سنجيدند و با توجّه به آثار ديگران، ضعف‌های اثر خود را دريافته و به تقويت شعر خود می‌پرداختند. سوم آن كه يادگار نيكويی از آن محافل برجای می‌ماند و هرگاه آن شعر خود را می‌خواندند، به ياد آن محفل می‌افتادند.»

این شاعر آیینی در ادامه نوشته است: «در ديدار شاعران آيينی با رهبر معظّم انقلاب، كه روز چهارشنبه ۲۵ خرداد ماه ۹۰ برگزار شد، معظم له در رهنمودهای‌شان شاعران را به موضوع دفاع مقدّس و پاسداشت ياد شهيدان دعوت كردند و از مباحث مهم در اين باره كه كمتر به آن پرداخته شده، به مقوله‌ «جانبازان شهيد» اشاره فرمودند: «یكی از همين چيزهايی كه مربوط به جنگ است و از چيزهايی است كه ذهن من را مشغول می‌كند، اين جانبازهايی هستند كه بعد از مدّتی به شهادت می‌رسند. اين خودش یك موضوع ويژه است. اين غير از شهيدی است كه در جبهه شهيد شده و درباره‌اش هم شعر گفته شده؛ اين انسانی است كه یك تجربه‌ای را گذرانده و رنجی را تحمّل كرده، آخرش هم شهيد شده. بگرديد موضوعات این‌جوری را پيدا كنيد.» در پايان اين ديدار، یكی از شاعران از حضرت آيت الله خامنه‌ای خواست كه در اين موضوع «مطروحه‌ای» را طرح فرمايند تا شاعران به استقبال آن، شعر بسرايند. ايشان نيز ساعتی پس از پايان محفل، مطروحه‌ای را اعلام و از شاعران آيينی خواستند تا بر اساس آن شعر بسرايند.»

دبیر نخستین كنگره ملی شعر جانباز شهید در ادامه مقدمه خود افزوده است :«پس از انتشار مطروحه‌ مقام معظّم رهبری، شور و شوق زائدالوصفی محافل ادبی را فراگرفت و شاعران فراوانی به استقبال آن رفتند. این كه معظّم‌له در دیدار با شاعران آیینی و مذهبی كه ماهیّت شعر آنان بیشتر مدح، مرثیه و مناجات است به این مهم اشاره فرمودند، نشان از آن دارد كه حتّی شاعران مدیحه‌سرا، مرثیه‌گو و علاقه‌مند به عرصه‌ شعر مناجات هم نباید از مسئله‌ دفاع مقدس و موضوعات مرتبط با آن، و حوادث نو به نوی انقلاب غافل بمانند تا مبادا محافل مذهبی ما از یاد و خاطره‌ حماسه‌‌سازان دفاع مقدّس خالی بماند. ابتكار معظّم له فصل تازه‌ای از شعر مقاومت را بر روی شاعران گشود.»

كتاب «جامی ز خمخانه‌ دل» همزمان با نخستین كنگره ملی شعر شهید زنده، عصر امروز (چهارشنبه سی و یكم خرداد ماه) در تالار محراب رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها