پنجشنبه ۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۱
ادب كلامي در اشعار آييني رعايت شود

محمدعلي مجاهدي، دبير كنگره ملي شعر مهدوي از شاعران خواست تا در اشعار آييني خود درباره معصومين(ع) ادب كلامي را رعايت كنند. این کنگره شب گذشته در مسجد مقدس جمکران شهر قم برگزار شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مجاهدي شب گذشته (چهارشنبه هفتم تیر) در كنگره ملي شعر مهدوي، در سخناني با ارایه توصيه‌هايي در مورد شعرهاي مهدوي گفت: بايد حرمت، جايگاه و منزلت شعر مهدوي حفظ شود و از كلمات سخيف و كم‌ارزش در اين گونه اشعار استفاده نشود. 

وي با بیان اين‌كه در شعر مهدوي بايد بيان شاعر حسي و عيني باشد، افزود: زبان شاعر در اين اشعار بايد خالي از تكلف و زباني ساده و صميمي باشد. 

دبير كنگره ملي شعر مهدوي با بيان اين‌كه بايد شعر مهدوي از عنصر خيال بهره تام و تمام برده و تصويرگرايي مناسبي در آن به كار رفته باشد اظهار کرد: رديف در شعر داراي پيام بسياري است و شاعر اشعار مهدوي مي‌تواند در شعرهاي خود از اوزان و رديف‌هايي با پيام‌هاي ويژه بهره ببرد. 

وي رويكرد جدي به آرايه‌هاي ادبي نوين و روايت جزء به جزء را از ديگر لوازم شعر آييني دانست و افزود: هر چه شاعر از خودنقدي بيشتري برخودار باشد، بيشتر رشد مي‌كند. 

مجاهدي گفت:‌ در شعر مهدوي مساله اين نيست كه حضرت ولي عصر(عج)‌ چند سالي با مردم و نواب خود در ارتباط نبوده‌اند،‌ بلكه مساله اين است كه آيا ما آمادگي داشته‌ايم كه در محضر آن حضرت باشيم و در اين شرايط ما هستيم كه بايد شرايط حضور در محضر امام زمان(عج) را به دست آوريم. 

در بخش دیگری از اين مراسم آيت‌الله وافي توليت مسجد مقدس جمكران در سخناني حضور شاعران در اين مسجد را خير مقدم گفت و خواستار توجه بيش از پيش به ساحت امام زمان (عج) شد. 

وي با اشاره به تاثير زبان هنر در انتقال مفاهيم افزود: با استفاده از زبان هنر مفاهيم را به شكلي بهتر مي‌توان به مخاطبان ارایه كرد. 

همچنین حجت‌الاسلام مرتضی وافي، معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران نيز با بيان اين‌كه اين مسجد به قطب فرهنگي تبديل شده است، اظهار کرد: قم و شاعران قمي در عرصه ادبيات آييني ظهور و بروز فراواني داشته‌اند. 

وي با اشاره به وجود بارگاه حضرت معصومه(س) و فضاي معنوي و عالم‌خيز شهر قم و دسترسي به كتابخانه‌هاي بزرگ اضافه كرد:‌ اين امور نيز در كنار مجاهدت استادان ادبيات و شعر آييني در تربيت شاعران بزرگ تاثيرگذار بوده است. 

معاون فرهنگي مسجد مقدس جمكران با بیان اين‌كه هزار و 61 سال از تاسيس مسجد جمكران مي‌گذرد و اين مسجد به عنوان مسجد مورد توجه اوليا، مراجع، صاحب‌نظران و انديشمندان است، اظهار کرد: علاوه بر اين، مسجد جمكران به عنوان يك ظرفيت عظيم تبليغي از نظر مقام معظم رهبري به عنوان پايگاه عظيم تشيع مطرح است. 

وي با اشاره به تعبير مقام معظم رهبري نسبت به مسجد جمكران، گفت: مي‌توان چشم‌اندازي براي اين مسجد در نظر گرفت و يكي از فضاهايي كه مي‌تواند مسجد جمكران را به اين چشم‌انداز برساند، عرصه هنر و رسانه و استفاده از اين قالب تاثيرگذار برای ابلاغ پيام مهدوي در ميهن اسلامي و جهان است. 

حجت‌الاسلام وافي با بيان اين‌كه مسجد جمكران مي‌تواند ميدان‌دار عرصه‌هاي هنري باشد، گفت: مسجد جمكران در كنار فضاي معنوي و توحيدي خود مي‌تواند يك قطب فرهنگي براي انجام محافل ديني مانند كنگره ملي شعر مهدوي باشد. 

اين كنگره كه از سوي مسجد مقدس جمكران با همكاري اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم برگزار شد، با اهداي جوايز به برگزيدگان به كار خود پايان داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط