یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۲
صفحه امروز؛ اول جولای

هریت بیچر استو، ژرژ ساند، لویی فردینان سلین و پیتر بارنز از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آن‌ها اختصاص دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، از رویدادهای مهم ادبی امروز افتتاح کتابخانه ملی روسیه در سال 1862 است. این کتابخانه یکی از بزرگترین کتابخانه های جهان است که گنجینه های ارزشمندی را با حدود 34 میلیون نسخه کتاب، 13 میلیون روزنامه و 150 هزار نقشه به 274 زبان در خود جای داده است. در سال ۱۹۹۲ پس از فروپاشی شوروی سابق نام کتابخانه ملی روسیه به کتابخانه دولتی روسیه تغییر کرد. 

هریت بیچر استو
هریت بیچر استو، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1896 دیده از جهان فروبست. وی ژوئن 1811 در ایالت کنتاکی به دنیا آمد. اين بانوي نويسنده كه خالق بيش از 30 عنوان كتاب است، از هواداران لغو بردگی در آمریکا به شمار می رود. او با نگارش کتاب مشهور «كلبه عمو تام» در سال 1851 درباره نظام برده‌داري در آمريكا به شهرت جهانی رسید. اين رمان پس از انتشار در بريتانيا در نخستين سال انتشارش بيش از 1/5 ميليون نسخه فروش را تجربه كرد و در آمريكا 300 هزار نسخه در سال اول انتشارش فروش داشت. «مروارید جزیره اور» از دیگر آثار اوست. 

ژرژ ساند
آمانتین اُرُر لوسیل دوپَن، که بیشتر با نام مستعار ژرژ ساند شناخته می‌شود، رمان‌نویس و خاطره‌نگار فرانسوی است که در روزی چون امروز در سال 1804 در پاریس دیده به جهان گشود. وی از طبقه اشراف فرانسه بود و با این حال در شکستن هنجارهای اجتماعی طبقات بالای اجتماع، استاد بود. همین مساله موجب شده بود تا او منتقدان و ستایشگران جدی داشته باشد و در حالی که شارل بودلر رفتارهای او را نفی می کرد، فلوبر، مارسل پروست و بالزاک ستایشگر بی‌چون و چرای ساند بودند. نخستین رمان منتشر شده ژرژ ساند با عنوان «سرخ و سپید» در سال ۱۸۳۱ با همکاری ژول ساندو نوشته شد. سال بعد او نخستین رمان مستقلش با عنوان «ایندیانا» را با نام ادبی‌ ژرژ ساند منتشر کرد. ساند رمان‌های روستایی‌اش را بر اساس طرح‌هایی از تجربیات دوران کودکی‌اش در ییلاق نوشته است که «دریای شیطان»، «فرانسوا لو شامپی» و «فادت کوچولو» از جمله آن هاست. وی در مجموع 39 رمان نوشته که «لِلیا»، «موپرا»، «همسفر فرانسه» و «پروانه‌ای از آنژی‌بو» از جمله آن ها هستند. او آثار تئاتری نیز دارد که اغلب آن ها را در سالن خصوصی کوچکش در نوآن اجرا می‌کرد. علاوه بر این، ساند نقدهای ادبی و مقالات سیاسی متعددی نیز نوشته‌است که موقعیت او را به عنوان یک سوسیالیست تثبیت می‌کند. او به خاطر شیوه زندگی در کودکی و جوانی، هوادار فرودستان و طبقه کارگر بود. آخرین اثر او نمایشنامه ای با عنوان «کار خوب هرگز بی‌ثمر نمی‌ماند» است که در سال ۱۸۷۲ منتشر شد. این نویسنده شهیر ژوئن 1876 دیده از جهان فروبست. 

لویی فردینان سلین
لویی فردینان سلین نویسنده فرانسوی در روزی چون امروز از سال 1961 درگذشت. او که در سال 1894 متولد شده بود، به عنوان آخرین کلاسیک‌نویس فرانسه محسوب می‌شود. «مرگ قسطی»، «دسته دلقک‌ها»، «معرکه» و «قصر به قصر» از آثار اوست. او که پزشکی خوانده بود و تا آخر عمر پزشک ماند، در ۱۹۳۲ نخستین رمانش «سفر به انتهای شب» را منتشر کرد که با تحسین بسیار جامعه ادبی روبه رو شد، اما نوشته‌هایی که ضد یهود بودن او را نشان می‌داد، این احتمال را به وجود آورد که او طرف آلمان‌ها باشد. به همین دلیل او خائن شناخته شد و کشورش را ترک کرد و آثارش از فرانسه جمع شد. هر چند او سال ها پس از جنگ به کشورش بازگشت و عذرخواهی کرد، اما در واقع قربانی مناسبات سیاسی وقت شده بود و تا زمان حیاتش آثارش نادیده گرفته شد. وی در چنین روزی در منطقه‌ای دور افتاده از فرانسه بدرود حیات گفت.

پیتر بارنز
پیتر بارنز نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس انگلیسی در روزی چون امروز در سال 2004 درگذشت. او که در سال 1931 متولد شده بود، با نمایشنامه «طبقه حاکم» به شهرت رسید. این اثر در سال 1972 در قالب فیلم سینمایی با بازی پیتر اوتول نامزد دریافت جایزه اسکار شد. او کارش را به عنوان منتقد فیلم شروع کرد و پس از آن به ویراستاری و فیلمنامه نویسی روی آورد. «طبقه حاکم» کمدی سبک باروک است که در سال 1968 نوشته شد به عنوان اثر اول یک نمایشنامه نویس با موفقیت زیادی روبه رو شد و سه ماه بر صحنه بود. «خنده» از دیگر آثار اوست که در سال 1978 نوشته شد و از دوره ایوان مخوف در روسیه تا آشویتس را دربر می گیرد. نمایشنامه «دماغ های قرمز» او که در سال 1985 نوشته شد جایزه اولیور را برایش به ارمغان آورد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها