به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دری گفت: در حال حاضر میتوان بیش از بیست تا پنجاه کتاب درباره دفاع مقدس را نام برد که هم قابلیت ترجمه به زبانهای زنده دنیا را دارند و هم با کتابهای کلاسیک آمریکا و اروپا میتوانند رقابت کنند و البته تعدادی کتاب هم وجود دارد که علاوه بر جذابیتهای متن و تاثیرگذاری آن، قابل استفاده در کتب درسی و یا بهرهبری برای طرحهای بزرگ سینمایی و نگارش فیلمنامه و متنهای نمایشیاند.
معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: در آمار ارایه شده از تجدید چاپ کتابها ـ که از استقبال مردم حکایت میکند ـ شاهدیم که کتابهای مرتبط با جنگ در راس کتابهای پر فروش قرار دارند و این روند از لحاظ کمی و کیفی نیز در حال گسترش است.
وی ادامه داد: کتابهای دفاع مقدس از مهجوریت درآمدهاند و به لطف الهی و با سیاستهای هوشمندانه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استقبال آحاد جامعه از کتابهای دفاع مقدس بهویژه کتابهای داستانی و خاطره روز به روز افزایش مییابد و این کتابها رتبه پرفروشترین آثار را بهدست آوردهاند.
دری افزود: آثار برجستهای از حیث ساختاری و محتوایی در عرصه کتابهای دفاع مقدس منتشر شده است که قابل مقایسه با کتابهای جنگ در دهه ۶۰ و ۷۰ نیست؛ بهویژه شاهد تلاش ناشران برای عرضه آثاری با بهترین آرایههای ظاهری هستیم که از قضا مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
خودداری از کارهای تکراری در حوزه دفاع مقدس
دری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در آفات و آسیبشناسی فرهنگ دفاع مقدس در زمینه کتاب چند نکته حائز اهمیت است که چه نویسندگان و چه ناشران باید به آن توجه جدی کنند. نخست اینکه از کارهای تکراری و کم مایه اکیدا خودداری شود بهویژه این ضعف در بخش خاطره و زندگینامهنویسی دیده میشود. دوم آنکه حتما به ساختار و ظاهر کتاب نیز برای بیان محتواهای ارزشمند توجه شود.
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد تاکید کرد: نکته دیگری که باید نویسندگان و راویان دفاع مقدس رعایت کنند پرهیز از غلوگویی و اعتنا به نگاه واقع گرایانه به حوادث و مقاطع جنگ هشت ساله است.
وي ادامه داد: در قالب کتابهای داستانی اگر به آسیبهای کتابهای دفاع مقدس توجه ویژه شود، شاهد تاثیرگذاری داستانهای جنگی بر مفاهیم و فیلمهای سینمایی و متون نمایشی خواهیم بود که در این زمینه بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان موظف شده است که کتابهای داستانی ارزشمند و فاخر را چه در تولید و چه در انتشار مورد حمایت قرار دهد.
دری در پایان سخنانش گفت: امیدواریم تلاشی که معطوف به ارتقا و اعتلای فرهنگ دفاع مقدس و خلق آثار ماندگار شده است از سوی همگان بهویژه ناشران، نویسندگان و داستاننویسان استمرار یابد و بتوانیم این فرهنگ ناب را به جهانیان معرفی کنیم.
شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۰
نظر شما