به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان، مهدی سعادتی در جلسه انجمن کتابخانههای عمومی استان افزود: این تاخير به نفع استان نیست و باید اعتبار ویژهای را برای این پروژه در نظر بگیریم و تلاش شود تا در پروژههای «مهر ماندگار» آن را ثبت کنیم و تا پایان دولت دهم شاهد بهرهبرداری از این پروژه ملی باشیم.
وی اظهار کرد: گرههای فرهنگی زیادی در سراسر کشور و استان وجود دارند که باید برای باز کردن این گرهها از جوانان کمک بگیریم، زیرا میتوان با داشتن برنامه برای توسعه فرهنگ کتابخوانی گام برداشت و باید در این حوزه هر سازمانی، بخشی از کار را بر عهده گیرد.
سعادتی با بررسی روند کار کتابخانههای عمومی استان گفت: تعداد کتابخانههای استان و کشور نسبت به قبل از پيروزي انقلاب اسلامي رشد قابل ملاحظهای داشته که با وجود این روند صعودی، باز هم جای کار بسیاری در این حوزه باقی مانده است.
در ادامه این نشست، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان گفت: استان گیلان دارای 92 باب کتابخانه است که از این تعداد، 20 عدد مشارکتیاند. همچنین 750 هزار جلد کتاب در این کتابخانهها وجود دارند.
اسماعیل جانعلیپور ادامه داد: این کتابخانهها 86 هزار عضو دارند و مجموع مراجعان طول سال به این کتابخانهها، یک میلیون و600 هزار نفرند.
وی اظهار کرد: همچنین در طول سال، یک میلیون و پانصد هزار نفر کتاب از این کتابخانهها به امانت میگیرند.
جانعلیپور با بیان اینکه فضای کتابخانههای استان جوابگوی جمعیت سرانه این استان نیست، گفت: به ازای هر نفر در استان گیلان، 32 صدم درصد منابع وجود دارد، در حالی که این رقم در ایران به سه و نیم درصد به ازای هر نفر میرسد که در چشمانداز 1404 این رقم به ازای هر نفر چهار کتاب خواهدبود.
وی اظهار کرد: فضای کتابخانهای استان اکنون به ازای هر 100 نفر، حدود 3/1 مترمربع در گیلان است که این رقم در جهان، هشت مترمربع محاسبه شده و در چشمانداز 1404 باید به ازای هر 100 نفر حدود هشت مترمربع فضای کتابخانهای در اختیار داشته باشیم.
سهشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۵
نظر شما