اكبر حيدرلو در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره امتيازهاي اين طرح پيشنهادي اظهار کرد: انتشار كتاب به صورت بومي براي ناشران و مولفان يك امتياز بزرگ و صرفهجويي در وقت و هزينه است اما میتوان برای ناشران و مولفاني كه با اين طرح پيشنهادي همراه میشوند، حمايتهاي مادي و معنوي قایل شد.
وي افزود: انجام سفارشهاي چاپ كتاب به صورت بومي باعث ميشود تا ناشران شهرستاني با نظارت بر چاپ، توزيع و بستهبندي كتاب با هزينه كمتر در هر استان، قدرت رقابت چاپخانهها را افزايش دهند.
حيدرلو با بیان اینكه سفارش چاپ كتاب به مراكز چاپ و تكثير، معضل سراسري در كشور است، اظهار كرد: كتاب تا مرحله دريافت مجوز قانونمند است و ادامه اين مسير بعد از چاپ نيز با ارايه ضابطه مشخص و قانونگذاري از سوي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستانها قابل پيگيري است.
كارشناس چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان غربي با بيان اينكه سفارش چاپ كتاب به استانهاي ديگر به نبودن امكانات چاپ كتاب به استانها برميگرد، گفت: شهرهايي مانند اروميه قدرت رقابت با استانهايي مانند قم، تهران و مشهد را ندارند هر چند كه اين مشكل در آذربايجان غربي حل شده است.
کارشناس چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان غربي درباره حل مشكل صحافي كتاب در شهرستان اروميه به دليل سنتي بودن شیوه کاری مجموعهها، گفت: چاپخانهداران استان آذربايجان غربي میتوانند در تعامل با يكديگر شركت مشتركی تاسيس كنند تا تمام فعاليتهاي چاپ، ليتوگرافي و صحافي در همان مجموعه انجام شود.
حيدرلو عنوان كرد: راهحل ديگر تاسيس يك مركز صحافي مشترك از سوي امور صنفي صحافي استانهاست تا تمام فعاليتهاي صحافي استاني كتاب در يك مجموعه انجام شود.
کارشناس چاپ اداره فرهنگ وارشاد اسلامي استان آذربايجان غربي، گفت: 12 چاپخانه فعال در حوزه چاپ كتاب در استان آذربايجان غربي وجود دارند و در شهرستان اروميه شش واحد چاپخانه فعال اند.
وي با بيان اينكه تجربه نشان ميدهد شمارگان كتاب در استان آذربايجان غربي تا دو هزار نسخه فروش دارد، گفت: فروش كتاب با شمارگان پنج هزار نسخه در صورتيكه مولف استاني و ناشران در تهران و قم باشند، امكانپذير ميشود.
دوشنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۵
نظر شما