«کاشکی مال من بود بالت» به چاپ دوم رسید
هنرجو: با قصه و شعر و فیلم درسی از تاریخ بازگو میشود
«کاشکی مال من بود بالت» عنوان کتاب شعری است درباره دفاعمقدس که برای گروه سنی نوجوان سروده شده و برای بار دوم به چاپ رسیده است. حمید هنرجو، شاعر این اثر گفت: درست است كه ما به ظاهر قصه مینویسیم، شعر میِگوییم یا فیلم میسازیم، اما در واقع درسی از تاریخ را برای مردم بازگو میكنیم.-
عنوان فصل «بچههای شهر ما» با توجه به شعری انتخاب شده که با همین عنوان برای شهید حسین فهمیده سروده شده است؛ نوجوان 13 سالهای که برای دفاع از میهن در دفاع مقدس جانش را فدا کرد.
در همین فصل شعری با عنوان «محمد» برای شهید محمد جهانآرا، فرمانده سپاه خرمشهر که از ابتدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران با یارانش در خرمشهر ماندند و در مقابل حملههای بیامان ارتش صدام مقاومت کردند، آمده است.
در فصلهای «برف گل یاس» و «مثل ظهر عاشورا» بیشتر به کودکانی که در بمبارانهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در شهرها به شهادت رسیدهاند، پرداخته شده است. همچنین اشعاری درباره فرزندان، به ویژه دختران شهیدان و غمهای آنان در نبود پدرانشان آمده است.
فصل «کوچه فرشتهها» نیز اشعاری درباره آزادگان، جانبازان و فرزندان آنان دارد.
عنوان کتاب «کاشکی مال من بود بالت» از شعری با همین عنوان در فصل «برف گل یاس» گرفته شده است. این شعر درباره غم جدایی حمید هنرجو (شاعر اثر) از دوستان شهیدش است. او در این شعر آرزو میکند کاشکی بال پرواز دوستان شهیدش مال او بود.
موضوع دفاعمقدس هنوز تازه و جذاب است
حمید هنرجو، شاعر كتاب «كاشكی مال من بود بالت» در گفتوگو با ایبنا، در پاسخ به این سوال كه چرا برای نوجوانان امروز كه هیچ تجربهای از زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ندارند و با موقعیت آن زمان ناآشنا هستند، شعر سرودهاید، اظهار کرد: در هر كشور و سرزمینی اتفاقهایی روی داده که به نوعی گرامی داشته میشوند. در كشور ما انقلاب اسلامی بزرگترین اتفاقی است كه در دوران معاصر رخ داده و دومین اتفاق بزرگ دفاعمقدس است. جنگهای زیادی در تاریخ ایران رخ داده اما تنها جنگی كه هیچ شهری، شهركی و حتی متری از سرزمین در چنگال دشمن باقی نماند و بدون دادن هیچ امتیازی به دشمن به پایان رسید، در سالهای دفاعمقدس بود.
وی در ادامه با بیان این كه در طول هر جنگی آسیبهایی به كشور و جامعه وارد میآید، گفت: امروز هم جانبازان شیمیایی و خانوادههایی كه آسیب دیدهاند را میبینیم كه با چه مشكلاتی روبهرو هستند اما در نهایت قله افتخاری مانده كه حتی خانوادههای آسیبدیده هم میتوانند آن را ببینند. این افتخار باید بازگو شود.
این شاعر افزود: این كه بسیاری از كشورهای جهان دشمن ما را در جنگ حمایت میکردند و سپاههای دورهدیده و نظاممند در مقابل ما میجنگیدند، انگیزه بزرگی در ما ایجاد كرده است تا آن فضا را بازگو كنیم.
وی با اشاره به این که آرزوی هر هنرمند این است كه مخاطب داشته باشد و موضوع اثرش تازه و جذاب باشد، ادامه داد: حرف دفاعمقدس هم برای دیروز است و هم برای امروز. درست است كه ما به ظاهر قصه مینویسیم، شعر میِگوییم یا فیلم میسازیم، اما در واقع درسی از تاریخ را برای مردم بازگو میكنیم. دفاعمقدس درسی است كه نشان میدهد مردم ما از پس دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بر آمدند.
هنرجو با بیان این که هنر و ادبیات باید مسایل كلیدی، ملی و مهم را با زبان اثرگذار و شیوا برای مخاطب بیان كنند، گفت: اگر ما از افتخاراتمان صحبت نكنیم كسانی با غرض ورزی عكس ماجرا را تعریف میكنند.
شاعر كتاب «كاشكی مال من بود بالت» در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا این كتاب در چاپ اول در میان نوجوانان از مقبولیت برخوردار بوده و به هدفش رسیده است، خاطر نشان کرد: به چاپ دوم رسیدن این كتاب نشان میدهد كه از مقبولیت برخوردار بوده است اما مخاطبان ما حق دارند كه كتابها كیفیت بالاتری داشته باشند و ما باید تلاش كنیم كه با عرضه كیفیت بالاتر، مردم را بیشتر به سمت كتاب و كتابخوانی سوق دهیم.
حمید هنرجو در پایان گفت: هدف من از ارایه این كتاب بازگویی بخشی از تاریخ بود كه آن را انجام دادم.
مجموعه شعر «کاشکی مال من بود بالت» در 80 صفحه و قطع رقعی، با شمارگان 1200 نسخه و بهای 30 هزار ریال توسط انتشارات تجلی مهر به چاپ دوم رسیده است.
نظر شما