به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سید محمد حسینی در این مراسم که با حضور اعضای کنگره بزرگداشت «آیتالله سید علی آقاقاضی» برگزار شد اظهار کرد: با توجه به شخصیت جامعی که «آیتالله سید علی آقاقاضی» در حوزههای فقه، تفسیر، عرفان و سیر و سلوک الیالله دارد و همچنین به عنوان یک شخصیت برجسته و شناخته شده محسوب میشود، برگزاری کنگره بزرگداشت برای این فیلسوف بزرگ جهان اسلام و ایران لازم و ضروری به نظر میرسید تا همگان بتوانند از معنویت و آثار ایشان استفاده کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم در آینده نزدیک هنرمندان بتوانند از فعالیتهای ماندگار «آیتالله سید علی آقاقاضی» در قالب انواع هنرها مانند هنرهای تجسمی، فیلم و تئاتر مستندسازی کنند و زندگی این شخصیت والای فلسفی را به تصویر بکشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «کنگره آیتالله سید علی آقاقاضی در هفدهم و هجدهم آبان ماه برگزار میشود» عنوان کرد: برپایی چنین کنگرههایی به یقین کار بسیار ارزشمندی است چرا که در این کنگرهها شخصیتهای برجسته به جامعه معرفی میشوند.
حسینی افزود: خوشبختانه در تبریز شخصیتهای برجسته زیادی داریم که منشا خیر بودند. هر سال این ظرفیت وجود دارد تا برنامههای متعددی با هدف معرفی این مفاخر به عنوان الگو به جامعه برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه «اعضای کنگره بزرگداشت «آیتالله سید علی آقاقاضی» در حال تدارک موزهای در تبریز با هدف معرفی شخصیتهای معروفند» افزود: معرفی آیتالله میرزا صادق تبریزی، آیتالله مجتهد تبریزی و آیتالله ابوالحسن انگجی که معروف به عَلَمین (عالمترین مجتهد زمان خویش) هستند از جمله برنامههای سال آینده این کنگره به شمار میآیند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: مقالاتی که از این بزرگان جمع میشوند در قالب کتاب منتشر خواهد شد. همچنین در این کنگرهها آثاری که به قلم بزرگان نوشته شده اند معرفی و اسناد و مدارکی که از آنها باقی مانده جمعآوری و ارایه میشوند.
حسینی ادامه داد: جامعه به ویژه نسل جوان، نیاز به الگوهایی دارند تا آنها را بشناسند و بتوانند از زندگی این شخصیتهای برجسته بهره بگیرند. اگر ما در حوزه معرفی این بزرگان به جوانان کاهلی کنیم، جوانان به سمت شخصیتهای کاذب میروند و افرادی را الگوی خود قرار میدهند که مطلوب و شایسته نیستند،بنابراین باید فرهنگسازی کنیم تا بزرگان، ابعاد شخصیت و زندگی آنها، نحوه تعامل، سیر و سلوکی که داشته اند، نحوه عبادتشان، سختکوشیهایی که در حوزه علم و دانش از خود نشان داده اند و خدماتی که ارایه کردهاند، معرفی و بیان شوند.
وی عنوان کرد: تاکید میکنم به جای اینکه جوانان را از انجام منکرات برحذر کنیم باید اقدامات ایجابی انجام دهیم و دائم در فضای کشور اینگونه الگوها و شخصیتها را مطرح کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود شخصیتهای برجسته زن در جامعه اشاره کرد و گفت: خانمهای متعددی وجود داشته و دارند که فعالیتها و آثارشان در جامعه بسیار موثر است. از آن میان میتوان به فعالیتها و آثار حاجیه خانم سیده نصرت بیگم امین معروف به بانوی مجتهده اصفهانی، خانم پروین اعتصامی در تبریز و در زمان معاصر به خانمها طاهره صفارزاده و سپیده کاشانی اشاره کرد.
حسینی بیان کرد: شخصیتهای برجسته زن نیز باید در جامعه معرفی شوند تا احساس نشود که توجه به شخصیت زن در جامعه ما کمرنگ توجه شده است بلکه مانند مردان به خانمهایی که منشا خیر و آثاری بوده اند، توجه شود. تاکنون برنامههای متعددی برای شناساندن آنها به جامعه برگزار شده است و در آینده نیز به برپایی این برنامهها اقدام خواهد شد. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به تازگی بخشی به نام مشاور امور بانوان راهاندازی شده است که زمینه را برای معرفی بیش از پیش بزرگان زن جامعه فراهم میکند.
کنگره بزرگداشت «آیتالله سیدعلی آقاقاضی» از مفسران و فلاسفه بزرگ جهان اسلام و ایران، آبانماه سال جاری در تبریز برگزار میشود.
به مناسبت برگزاری این کنگره، کتابهای «حواشی آیتالله سیدعلی آقاقاضی و شیخ مفید»، «شرح نمط نهم اشارات»، «مجموعه دستخطها و مکاتبات آیتالله سیدعلی آقاقاضی با علمای ایرانی» و «شرح زندگانی آیتالله سیدعلی آقاقاضی ویژه جوانان و نوجوانان» منتشر میشوند. چاپ این کتابها قبل از زمان برگزاری به پایان میرسد و در زمان کنگره به شرکتکنندگان ارایه خواهد شد.
یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۱
نظر شما