زینب سیف در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: شهرستان نهاوند دارای چهار باب کتابخانه شهری و یک باب کتابخانه روستایی است و این کتابخانهها میکوشند تا امکانات کتابخانهای مناسبی به جمعیت یک هزار و 800 نفری این شهرستان ارایه دهند.
وی ادامه داد: پنج باب کتابخانه شهرستان نهاوند به بخش مجزای کودک مجهزند و تعداد منابع آنها حدود 42 هزار عنوان کتاب است و افزونبر پنچ هزار نفر اعضای فعال دارند.
رییس اداره کتابخانههای شهرستان نهاوند بیان کرد: روزانه حدود 300 نفر به کتابخانههای شهرستان نهاوند مراجعه میکنند اما اغلب این مراجعهها برای استفاده از قرائتخانه و مطالعه کتابهای درسی است که این تعداد در سرانه مطالعه لحاظ نمیشود.
وی درباره کمبود نیروی متخصص و فعال کتابدار در کتابخانههای این شهرستان نیز گفت: کمبود نیرو سبب شده تا علاوه بر وظایف رییس اداره کتابخانهها، وظایف کتابداران و رابط فرهنگی فعالیتهایی مانند خرید کتاب و تجهیزات، نظارت بر چگونگی و نوع فعالیت کتابخانهها و ارایه خدمات کتابخانهای به اعضا را یک نفر انجام دهد و در این میان مشکل کمبود نیروی فعال کتابداری باعث از بین رفتن کارایی مطلوب شده است.
وی درباره ارایه خدمات کتابخانههای شهرستان نهاوند عنوان کرد: کتابخانههای شهرستان نهاوند از پراکندگی مناسبی برخوردار نیستند و به همین دلیل تمام ساکنان این شهرستان بهطور یکسان نمیتوانند از محیط کتابخانهها استفاده کنند.
به گفته سیف، تنها یک باب کتابخانه روستایی در این شهرستان وجود دارد و سه باب کتابخانه در شهر نهاوند و یک باب کتابخانه در شهر «فیروزان» قرار دارند.
وی گفت: بخش مجزای کودک، طرح «کتاب من»، برگزاری مسابقات دارالقرآن، جلسات قرآن کریم و زیارت عاشورا ویژه ماه مبارک رمضان و برپایی مراسم «هفته رضوی» از فعالیتهای جانبی و فرهنگی کتابخانههای این شهرستان برای توسعه اعضای فعال کتابخانهای به شمار میآیند.
رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان نهاوند افزود: بهمناسبت هفت رضوی، در کتابخانههای این شهرستان مسابقه نقاشی روی پارچه برای کودکان برپاست.
وی اظهار کرد: طرح «کتاب من» از بهترین خدمات نهاد کتابخانههای عمومی کشور در کتابخانهها محسوب میشود، زیرا کتابخانههای روستاها و شهرستان از منابع غنی برخوردار نیستند و این طرح برای علاقهمندان به کتاب ایجاد انگیزه و جاذبه میکند، این طرح در عضوگیری بیشتر کتابخانهها در سراسر کشور نقش بهسزایی داشته است.
سیف درباره همکاری این اداره با شهرداری شهرستان نهاوند یادآور شد: شهرداری نهاوند سهم نیم درصد کتابخانهها از درآمد شهرداریها پرداخت میکند اما متاسفانه این قانون در شهرداریها درست تفهیم نشده و سهم کتابخانهها از درآمد کل شهرداری تعیین نمیشوند بلکه از درآمد کوششی شهرداری پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه برای گسترش اعضای فعال کتابخانهای به تبلیغات فرهنگی نیاز است، عنوان کرد: شهرداری نهاوند فقط در هفته کتاب و برخی از روزهای سال برای تبلیغ با این اداره همکاری میکند این در حالی است که تبلیغات اگر دایمی باشند تاثیرگذاری مطلوب به جا میگذارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شهرداری نهاوند برای احداث کتابخانه به اداره کتابخانههای این شهرستان زمین اهدا کرده است، گفت: متاسفانه برای هماهنگی شهرداری نهاوند با نوع فعالیت اداره کتابخانههای نهاوند زمان لازم است و پس از هماهنگی، شهردار این شهرستان تغییر میکند و شهردار بعدی با نگرش متفاوتی روی کار میآید، به همین دلیل این مراحل تکرار میشوند و کمترین زمین اهدایی از سوی شهرداری به اداره کتابخانههای این شهرستان عرضه میشود.
وی گفت: کتابخانه روستایی «شهرک» با مساحت 164 متر مربع، از سوی خیرین در سال 1389 به این اداره واگذار شد و در سال 1390 با تعمیر و تجهیز بنای آن، این کتابخانه به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: جمعیت روستای «شهرک» سه هزار نفر است و اکنون 85 عضو فعال و حدود دو هزار و 400 عنوان منابع مکتوب دارد.
سیف درباره احداث کتابخانه مرکزی و استاندارد در شهرستان نهاوند نیز بیان کرد: اگر مشکل زمین کتابخانه استاندارد و مرکزی با زیر بنای دستکم هفت هزار متر مربع تا پایان سال 1391 حل شود، سایر اقدامات و پیگیری تخصیص اعتبارات از سوی این اداره انجام میشود.
پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰
نظر شما