به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سلسله درسهای «شاهنامهپژوهی» از 22 فروردین، با حضور مخاطبان و علاقهمندان این حوزه و احمد ابومحبوب، مدرس این نشستها در سرای اهل قلم برپا و تاکنون 10 جلسه از این نشستها برگزار شده است.
احمد ابومحبوب، پژوهشگر، مصحح و شاعر متولد سال 1335 در تهران است.
«کالبدشناسی نثر در زمینه تئوری سبکشناسی و عملیات سبکشناسی نثر»، «عروض و قافیه و نقد ادبی برای کنکور پیش دانشگاهی ادبیات فارسی»، ترجمه «فرهنگ چهارزبانه علوم اجتماعی» (فرانسه، عربی، انگلیسی و فارسی)، ویرایش «ناسیونالیسم قرن بیستم»، «در های و هوی باد»، «گهواره سبز افرا»، «احوال و آثار معروف کرخی»، ترجمه «فمینیسمهای ادبی» و تصحیح «دیوان رباعیات اوحدالدین کرمانی» از جمله آثار منتشر شده ابومحبوب هستند.
در نخستین جلسه از این سلسله نشستها ابومحبوب به ارایه توضیحاتی درباره داستان «ضحاک» نمادهای اسطورهای این داستان پرداخت. وی در جلسه دوم نگاهی اسطورهای به شاهنامه داشت و عناصر مهم داستان «ضحاک و فریدون» را بررسی کرد.
بررسی تطبیقی شخصیتهای ضحاک و فریدون در شاهنامه و همچنین بررسی قیام فریدون با نگاهی تاریخی نیز از جمله مباحثی بودند که در جلسه سوم از این نشستها مطرح شدند.
ابومحبوب در چهارمین جلسه از این نشستها، اشارهای به برخی از ویژگیهای دوره حکومت فریدون و تاثیرگذاری آیین میتراییسم در این دوره داشت. در پنجمین جلسه نیز توضیحاتی درباره موضوع نامگذاری پسرهای فریدون، پذیرش مسوولیت اجتماعی و در حقیقت هویتیابی ارایه کرد.
ششمین و هفتمین نشست به بسط و گسترش بحث «مرحله گذار» و هویتیابی و توضیح درباره سه آزمونی که پسران فریدون آنها را از سر گذرانده بودند اختصاص یافت.
در جلسه هشتم و نهم مسایلی درباره تقسیم جهان میان فرزندان فریدون و همچنین توضیحاتی درباره ارتباط گونه حماسه، با آغاز شکلگیری یک ملت یا قوم از نظر جامعهشناسی مطرح شد.
تاکید بر تحلیل عناصر اسطورهای «شاهنامه» به عنوان امری ضروری برای آشنایی با نگرش، تفکر و گرایش فردوسی از جمله مباحث مطرح شده در جلسه دهم بود.
یازدهمین نشست از مجموعه درسهای «شاهنامهپژوهی» سهشنبه (سه مرداد) از ساعت 17 تا 18 و 30 دقیقه در سرای اهل قلم واقع در خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجهنصیر، شماره دو برگزار میشود.
شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۶
نظر شما