جایزه کتاب شیخ زاید اعلام کرد رکورد شرکت کنندگان در این رقابت شکسته شد و نامزدهای امسال تنها در بخش دستاورد ملی این رقابت شاهد حضور بیش از 150 شرکت کننده است.-
در 6 سال گذشته که این جایزه اهدا شده است، چهار چهره دانشگاهی به عنوان برندگان این بخش انتخاب شدهاند که اثرشان تحقیقات و دستاوردهایی در زمینه اقتصاد، اجتماع، مدیریت، سیاست، حقوق و خداشناسی بوده است.
دکتر بشیر الخضرا از اردن نخستین برنده این بخش بود که برای کتاب «الگوی پیامبر-خلیفه در رهبری و دموکراسی سیاسی عرب» در سال 2007 این جایزه را دریافت کرد. دکتر باقر النجار از بحرین در سال 2009 این جایزه را برای کتاب «دموکراسی در کشورهای عربی» دریافت کرد و سال 2010 «عمار علی حسن » از مصر برای کتاب «تاسیس سیاسی صوفیسم در مصر» و سال پیش دکتر عبدل رئوف سینو از لبنان برای «جنگ لبنان 1990-1975» نام خود را در این فهرست ثبت کردند.
امسال در عین حال رکورد شرکت کنندگان در این رقابت شکسته شد و از ماه آوریل(فروردین) تاکنون بیش از 500 اثر برای داوری به دبیرخانه این جایزه ارسال شده است. این جایزه امسال با استقبال شرکت کنندگان و نویسندگان آلمانی نیز همراه شده و بیش از 30 نامزد از آلمان در این رقابت شرکت کردهاند. علاوه بر این شماری از شرکت کنندگان به زبان انگلیسی و چینی نیز برای شرکت در این رقابت نامزد شدهاند.
در 6 سال گذشته جوایز کتاب شیخ زاید به تجلیل از خلاقیت ادبی و دستاوردهای فرهنگی بیش از 40 موسسه و ناشر شرکت کننده نیز پرداخته که یونسکو، شهر کتاب پاجو و خانه نشر بریل هلند از جمله آنها بودند.
این جوایز به یاد شیخ زاید بن سلطان آل نهیان خلیفه ابوظبی و رییس امارات متحده عربی که 30 سال این جایگاه را در اختیار داشت اهدا می شود.
این جایزه فرهنگی مستقل که از سوی بنیاد فرهنگ و توریسم ابوظبی به ارزش میلیونها درهم سالانه اهدا میشود، سال پيش با معرفي 560 نامزد از 25 كشور، برندگان خود در 9 رشته را معرفي كرد و در مجموع 2/1 ميليون پوند به آنها جايزه داد.
چندی پیش اعلام شد جوایز کتاب شیخ زاید برای سال 2013 یک بخش جدید با عنوان «جايزه شيخ زايد براي معرفي فرهنگ عربي به زبان غيرعربي» به ارزش 130 هزار پوند، به جوایز خود افزوده است.
هفتمين دور اين جايزه تا سپتامبر (شهريور) 2012 پذيراي كتابهاي شركت كننده در اين رقابت خواهد بود.
نظر شما