دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۶
صفحه امروز؛ 6 آگوست

پل کلودل، آلفرد لرد تنیسون، بن جانسن و خورخه آمادو از نویسندگانی هستند که سال‌ها پیش چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته‌اند.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان با آثار مانایشان نام خود را برای همیشه در دنیای ادبیات ثبت کرده‌اند.
 
پل کلودل
پل کلودل، شاعر و نمایشنامه‌نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1868 در دهکده کوچک ویل نووسورفر در ایالت شامپانی فرانسه به دنیا آمد. وی سال‌های زیادی از عمرش را به انجام امور سیاسی مشغول شد و در کنار آن به ادبیات نمایشی پرداخت. در دوران نوجوانی تحت تاثیر اشعار ادیبان بزرگ آن زمان به خصوص رمبو قرار گرفت و این تاثیرپذیری در آثار او بسیار مشهود است. وی تحصیلات دانشگاهی‌اش را در رشته علوم سیاسی ادامه داد و سال 1893 به استخدام وزارت امور خارجه درآمد و به عنوان کنسول فرانسه به آمریکا رفت. او سال 1883 نخستین نمایشنامه‌اش با عنوان «خواب» را نوشت. وی بین سال‌های 1889 تا 1896 نمایشنامه‌های «سر طلایی»، «شهر»، «بشارت جبرئیل به مریم» و «استراحت هنر هفتم» را به رشته تحریر درآورد. او مدتی نیز در چین بود و سال 1905 نمایشنامه «سهم ظهر» را به رشته تحریر در آورد. پس از آن نمایشنامه «گروگان» را سال 1909 نوشت که سه سال بعد اجرا شد. «معرفت مشرق زمین» و نمایشنامه مشهور «کفش اطلسی» که سال 1929 به روی صحنه رفت، از دیگر آثار برجسته این چهره فرانسوی است. پل کلودل فوریه 1955 از دنیا رفت. 

آلفرد لرد تنیسون
آلفرد لرد تنیسون، شاعر انگلیسی چنین روزی در سال 1809 به دنیا آمد. او ملک‌الشعرای بریتانیا و یکی از محبوب‌ترین شاعران عصر ویکتوریا بود و در زمان حیاتش عنوان «شاعر مردم» را از آن خود كرد. وی که از «ویرجیل» بسیار تاثیر گرفت و او را سلطان سخن مي‌ناميد در سال 1827 با انتشار مجموعه‌ای به نام «اشعار دو برادر» نام خود را مطرح كرد. او در سال 1850 با مجموعه «یادواره» به شهرت رسید و بعدها به داشتن لقب لردي مفتخر شد. لرد تنیسون اکتبر 1892 از دنیا رفت.
 
بن جانسن
بنجامین جانسن، که از وی با نام بن جانسن یاد می‌شود شاعر و نمایشنامه دوره رنسانس انگلستان چنین روزی در سال 1637 از دنیا رفت. وی ژوئن 1572 در خانواده‌ای ثروتمند به دنیا آمد اما با مرگ پدرش و از دست دادن ثروت مجبور شد تا کارهای زیادی از جمله بنایی و خدمت در ارتش انگلیس را تجربه کند. او خیلی زود این کار را کنار گذاشت و آشنا شدن با یک گروه تئاتری، مسیر زندگی‌اش را به کلی تغییر داد. او بتدریج وارد عرصه نوشتن نمایشنامه شد و با کمک یکی از همکارانش «نمایشنامه جزیره سگ‌ها» را نوشت که سال 1597 به صحنه رفت. اجرای این نمایشنامه از سوی شورای سلطنتی متوقف شد و عوامل این اثر را توقیف کردند و بن جانسن برای مدتی به زندان افتاد. 

او هم عصر شكسپير بود و آثارش به نمايشنامه‌هاي اين نويسنده بسیار نزديك است. در سال ۱۵۹۸ نخستین اثر موفق او با عنوان «هرانسانی اسیرمزاج خویشتن است» به صحنه رفت. پس از آن نمایشنامه دیگری با عنوان «هرانسانی خارج از مشرب خویش است» را نوشت که سال ۱۵۹۹ توسط گروه بازیگران شکسپیر به روی صحنه رفت. نمایشنامه «نیوس»، «شیطان خر است»، «کیمیاگر» و «روباه» از جمله موفق‌ترین آثار این نویسنده به شمار می‌آیند.
 
خورخه آمادو
خورخه آمادو، نویسنده برزیلی چنین روزی در سال 2001 از دنیا رفت. وی که سال 1912 به دنیا آمد از نویسندگان برزیلی مدرن محسوب می‌شود. کارهای وی به 49 زبان ترجمه شده و تا سال 2000 ، 20 میلیون نسخه از آنها به فروش رسید. او بارها نامزد دریافت جایزه نوبل بود. از مشهورترین آثار او می‌توان از «گابريلا»، «ميخك»، «سينامون» و «دونافلور» نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها