به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، سينماي هاليوود تنها مركز براي توليد سرگرمي نيست، بلكه در بسياري از موارد، كاركردي ابزاري دارد. در سالهاي اخير توليد فيلمهايي كه به نوعي نشانگر پايان دنيا و نجات آن توسط يك يا چند قهرمان هستند رو به افزايش بوده است.
نويسنده كتاب «عليه ايدئولوژيهاي پايان» اين موضوع را از منظري فلسفي و نظري بررسي كرده است.
فواد حبيبي درباره اين اثر به (ايبنا) گفت: اين كتاب به سينماي هاليوود و گونه فيلمهاي آخرالزماني كه كم و بيش در حال شكل گرفتن است، ميپردازد.
وي افزود: اين موضوع را در بستر تاريخي و سياسي سرمايهداري معاصر بررسي كردم و اينكه ظهور چنين فيلمهايي چه ارتباطي ميتواند با وضعيت اجتماعي و سياسي معاصر داشته باشد.
حبيبي يادآوري كرد: در زمانهاي كه متفكران و فلاسفه ليبرال از آن به زمانه «پايان تاريخ» تعبير ميكنند، تحليل فيلمهاي آخرالزماني ميتواند آموزههايي را براي زندگي مردم داشته باشد و در اين كتاب، اين آموزهها را نيز بررسي كردم.
وي به مجموعهاي از باورهاي ايدئولوژيك درباره پايان بشر و نظريه پايان جهان كه در دنياي سرمايهداري ريشه دوانده است، اشاره كرد و گفت: اين باورها در ساحت فلسفي، سياسي، اقتصادي و هاليوود نفوذ كرده است و منظومهاي را شكل داده كه به قول متفكر كانادايي ميتوان آن را «سرمايهداري فاجعه» ناميد.
اين نويسنده در پايان گفت: در اين اثر، روابط برساختگي اين منظومه و ارتباط آن را با سينما بررسي كردهام. اكنون ويرايش نهايي اين اثر را در دست دارم و پس از پايان ويرايش، آن را به انتشارات هزاره سوم ميسپارم.
پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۲:۵۰
نظر شما