احمد شعباني مولف كتاب «مرجعشناسي اسلامي» در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) درباره انگيزه خود از تاليف اين كتاب اظهار كرد: براي درس مرجع شناسي اسلامي در دوره كارشناسي رشته كتابداري و اطلاعرساني منبعي وجود نداشت و به همين دليل اين كتاب مبتني بر پيشزمينههاي ذهني تاريخي و اجتماعي دانشجويان با اين حوزه تاليف شد.
وي ادامه داد: مرجعشناسي اسلامي درسي بود كه با تفكر مرحوم استاد احمد عراقي تهيه و تدوين شد. پس از فوت ايشان من در دهه 70 اين درس را در دانشگاه اصفهان ارايه كردم.
وي افزود: در دوره جديد بازنگري دروس در كميته برنامهريزي كتابداري و اطلاعرساني وزارت علوم دوباره اين درس به عنوان يك واحد اختياري تاييد شد و اين كتاب نيز منبع اصلي آن براي دانشجويان كل كشور معرفي شد.
عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان با بيان اينكه كتاب حاضر در ابتدا 13 سال پيش چاپ شد، افزود: اين كتاب سالهاي گذشته سه مرتبه از سوي نهاد كتابخانههاي عمومي كشور بازنشر شد تا اينكه در سال جاري نشر چاپار آن را بار دیگر منتشر كرد.
وي درباره ويژگيهاي كتاب توضيح داد: اين كتاب در 11 بخش تدوين شده كه از اين بخشها ميتوان به بنياد كتاب در مدنيت اسلام، قرآن كريم و نفوذ آن در تمدن بشري، دايرهالمعارفهاي اسلامي، كتابشناسيهاي اسلامي و فرهنگنامههاي اسلامي اشاره كرد.
وي افزود: در اين حوزه آثار ديگري وجود دارد كه يكي از آنها كتابي متعلق به افشين موسوي كلك است اما در اين كتاب تنها منابع الكترونيكي مرجع اسلامي معرفي و بررسي شده است.
به گفته شعباني اين كتاب ميتواند در دانشگاههاي مختلف از جمله دانشگاه جامع علمي كابردي و پيام نور تدريس شود. در آزمون كارشناسي ارشد نيز همواره از كتاب مرجعشناسي اسلامي سوالاتي استخراج شده و خواندن آن به دانشجويان توصيه ميشود.
اين مدرس كتابداري در پايان تاكيد كرد: دانشجويان با مطالعه اين درس ميتوانند با منابع و ماخذ اسلامي بهويژه در آثار فارسي و عربي آشنا شوند.
كتاب «مرجع شناسي اسلامي» را نشر چاپار با شمارگان دو هزار نسخه و بهاي 6 هزار تومان بهتازگي روانه کتابفروشیها كرده است.
یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۶
نظر شما