سه‌شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۰
«جشنواره‌های قرآنی آيات» از هنرمندان قرآنی حمايت می‌كند

«جشنواره‌هاي قرآني آيات» اواخر شهريور‌ماه سال جاري برگزار می‌شوند. حمايت از هنر‌مندان براي توليد آثار قرآني، بهره‌مندی از ظرفيت حوزه و دانشگاه و استفاده از ظرفيت كامل جامعه هنری برای موج آفرينی در عرصه قرآن و هنر، از مهم‌ترين سياست‌هاي اين جشنواره‌اند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران(ايبنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين حميد محمدي در نشست رسانه‌اي برنامه‌هاي «جشنواره‌هاي قرآني آيات» كه عصر ديروز (23‌مرداد‌ماه) در نمايشگاه بين‌المللي قرآن برگزار شد، هنري را مقدس دانست كه بشر را به سوي خداوند رهنمون كند و امر حق در آن حاضر باشد. وي افزود: يكی از بهترين راه‌های ترويج فرهنگ قرآن، تفسير اين كتاب آسمانی به زبان هنر است و اين امر براي ارايه تفسير دلنشين از كلام الهي نيازمند اصول و شرايطی ويژه خود است. 

قائم‌مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، هجرت از طبيعت به ماوراءالطبيعه را راه رسيدن جامعه قرآنی به هنر قرآنی و انتقال مباحث هنری به حوزه فطری انسان‌ها دانست و افزود: در اين صورت آثار هنرمندان آينه‌دار جمال الهی خواهند بود. جشنواره‌هاي هنري قرآني نيز با اين نگاه تشكيل شدند تا زيبايی‌هاي فرا اقليمی و فرا انسانی قرآن را نمايان كنند. 

افزايش بستر خلاقيت در آفرينش آثار قرآنی، فرهنگسازی مضامين قرآنی با بهره‌گيری از قرآن، حمايت از هنرمندان برای توليد آثار فرهنگی مرتبط با قرآن، تجلیل از پديدآورندگان آثار قرآنی و حمايت از آثار فاخر برای ارايه در جامعه از جمله اهدافي بودند كه رييس مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی براي جشنواره‌های قرآنی آيات برشمرد. 

وي درباره تصميم‌هاي اصلي شورای سياستگذاری اين دوره از جشنواره‌ها گفت: حمايت از هنر‌مندان براي توليد آثار قرآني، بهره‌مندی از ظرفيت حوزه و دانشگاه و استفاده از ظرفيت كامل جامعه هنری برای موج آفرينی در عرصه قرآن و هنر، از مهم‌ترين اصول مطرح شده در اين شورا هستند. 

محمدي با بيان اين‌كه در اين دوره از جشنواره قرآني آيات 32 جشنواره در 28 استان كشور اجرا مي‌شود، ادامه داد: در اختتاميه نمايشگاه قرآن كريم (24 مرداد) پوستر جشنواره‌هاي قرآني آيات رونمايي خواهد شد. افتتاحيه رسمي اين جشنواره نيز اواخر شهريورماه سال جاري برگزار خواهد شد و در بهمن‌ماه، همزمان با دهه فجر نيز شاهد اختتاميه جشنواره‌های قرآنی آيات خواهيم بود. 

وي «سيمای انسان در قرآن» را موضوع اصلي اين جشنواره‌ها عنوان كرد و گفت: اين دوره از جشنواره‌ها براساس سوره‌های مبارکه «دهر» و «العصر» با بهره‌گيري از تفاسير الميزان و نمونه برگزار مي‌شود و 70 درصد مباحث جشنواره را به خود اختصاص خواهند داد. 

قائم‌مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تعامل با پروردگار، اميد، ايثار و شهادت، آيات مرتبط با فضايل اخلاقی و جلوه‌های اجتماعی قرآن مانند عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منكر، امثال قرآنی، سيمای انسان در قيامت و سيمای اهل بيت(ع) در قرآن از مباحثی است كه در بخش «سيمای انسان در قرآن» مطرح شده است. 

وی از «نقش قرآن در بيداری اسلامی» به عنوان بخش دیگری از اين جشنواره ياد كرد و افزود: اين بخش از جشنواره نيز در قالب موضوع‌هايي مانند ادبيات قرآنی، قرآن و هنرهای نمايشی، قرآن و هنرهای تجسمی، قرآن و رسانه‌ها، قران و پژوهش و جشنواره مخاطب محور با رويكرد جوان و كودك برگزار خواهد شد.

رييس مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی ادامه ‌داد: بخش «ادبيات» در قالب شعر فارسی، شعر كردی، شعر آذری، شعر عربی، داستان‌نويسی، نمايشنامه‌نويسی و فيلمنامه‌نويسی قرآنی، بخش «قرآن و هنرهای نمايشی» در قالب تئاتر، فيلم كوتاه، كليپ و قصه‌گويی، بخش «هنرهای تجسمی» در قالب فرهنگ عمومی، شيوه‌های نوين آموزش قرآن، جلو‌ه‌های قرآن در دفاع مقدس و ترجمه قرآن و «بخش قرآن و رسانه» در قالب وبلاگ‌نويسی، نرم‌افزار قرآنی و پيامك قرآنی برگزار خواهد شد. 

وی برگزاري تمام جشنواره‌های اين دوره را در سطح ملی دانست و گفت: امسال نخستين بار ارسال آثار به دبيرخانه اين دوره از جشنواره به صورت مجازي خواهد بود و براي هر جشنواره كتابچه مستقل منتشر مي‌شود. آثار برگزيده اين جشنواره نيز مورد حمايت مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی قرار خواهند گرفت. 

محمدي با بيان اين‌كه «هر جشنواره را با توجه به هنر شهره همان استان در آن استان برگزار مي‌كنيم.» درباره نظارت محتوايی بر جشنواره گفت: با توجه به محورهای ياد شده مي‌كوشيم با محتوادهی و سازمان‌دهی، انتظارات خود را از هر جشنواره تعريف کنیم و به صورت حركتی نظام‌مند در مسير هنرهای قرآنی گام برداريم. 

وي در پايان از مدون نشدن آثار هنري قرآني پس از برگزاري جشنواره‌ها گلايه كرد و گفت: تشكيل موزه آثار قرآني يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي معاونت امور قرآني وزارت ارشاد است و مي‌كوشيم با تشكيل اين موزه به گردآوري و نگهداري از آثار بي‌بديل قرآني بپردازيم و آن‌ها را به‌روز ‌كنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها