به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «اقتصاد سیاسی بینالملل، جهانبینیهای متعارض» سه مکتب «مدل بازاری اقتصاد نئوکلاسیک»، «مدل سازمانی اقتصاد نهادگرا» و «مدل ضدسرمایهداری» را که از دیدگاههای «آدام اسمیت»، «دیوید ریکاردو» و «کارل مارکس» نشات میگیرند، بررسی میکند.
نویسنده در این نوشتار بیان میکند که این سه مکتب فکری تفاوتهای زیادی با هم دارند و در ابعاد گوناگون در مقابل هم قرار میگیرند. برای نمونه، هر کدام از این مکاتب دیدگاه متفاوتی درباره بازیگر اصلی اقتصاد سیاسی بینالملل دارند، از این روی مکتب بازار آزاد بر افراد، مکتب نهادگرا بر سازمانها و مارکسیسم بر طبقات تاکید میکنند.
نویسنده در مقدمه میگوید: «چون کتاب «اقتصاد سیاسی بینالملل، جهانبینیهای متعارض» بر جهانبینیها تاکید دارد، گزارش تاریخی کاملی از موضوعات عمده سنتی در این رشته مانند سیاست تجاری داده نشده است. کتابهای زیادی وجود دارند که هماکنون این کار را به خوبی انجام میدهند. این اثر نمونههای تاریخی، نهادی و سیاسی را برای کمک به دانشجویان از تفکرات انتزاعی عرضه میکند.»
چاپ نخست کتاب «اقتصاد سیاسی بینالملل، جهانبینیهای متعارض» اثر «ریموندسی. میلر» با ترجمه مشترک دکترمحمد علی شیرخانی، سیداحمد فاطمینژاد و علیرضا خسروی با شمارگان یک هزار نسخه، 359 صفحه و بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات سمت راهی بازار نشر شده است.
شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۰
نظرات