تد هیوز، وی.اس نایپل، جاناتان فرانزن و کنراد آیکن از نویسندگانی هستند که سالها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفتهاند.-
تد هیوز
تد هیوز، شاعر و نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1930 به دنیا آمد. به نظر بسياري، او بهترين شاعر انگليسي اواخر قرن بيستم است و تاثير عميقي بر شعر معاصر داشته است. هیوز نخستین شعرش با عنوان «روباه اندیشه» و نخستین داستانش «اسب باران» را سال ۱۹۴۶ منتشر کرد. سپس سال 1956 با سیلویا پلات شاعر آمریکایی ازدواج کرد و سال ۱۹۶۰ مجموعه شعر «لپرکال» را به چاپ رساند و جایزه هاوترندن را از آن خود کرد. هیوز پس از این جایزه به صورت جدی به نوشتن روی آورد. پس از مرگ سیلویا پلات او دو شعر «زوزه گرگ ها» و «نغمه موش» را سرود و در آن ها به رابطه خود و سیلویا پرداخت و از آن پس تا سه سال شعری نسرود. با مجموعه شعر «نامه های تولد» که سال ۱۹۹۸ به چاپ رسید او سکوت چندین ساله خود را شکست. وی از سال 1984 تا هنگام مرگش به عنوان ملک الشعرای بریتانیا شناخته می شد. «خرس سفید سفید»، «شکارچی خرگوش»، «با قوم و خویش های من آشنا شوید» از دیگر آثار اوست. سال 2008 نشریه تایم نام او را به عنوان چهارمین نویسنده برتر بریتانیایی از سال 1945 به بعد اعلام کرد و در سال 2009 جایزه ای با نام وی راه اندازی شد. وی اکتبر 1998 از دنیا رفت.
وی .اس نایپل
وی. اس نایپل، رمان نویس هندی – بریتانیایی چنین روزی در سال 1932 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی وی 27 کتاب وجود دارد که اغلب آن ها مجموعه مقاله و آثار غیرداستانی است که درباره سفر و مهاجرت نوشته شده است. رمان های «خانهای برای آقای بیسواس» و «خم رودخانه» از مهم ترین آثار نایپل محسوب می شود. وی سال 2001 جایزه نوبل را برای رمان «نیمه عمر» از آن خود کرد. او جوایز ادبی متعددی از جمله جایزه بوکر سال 1971 و جایزه دیوید کوهن سال 1993 را در کارنامه دارد. سال 2008 نشریه تایمز نام او را به عنوان هفتمین نویسنده در گروه 50 نویسنده برترش از سال 1945 شناخت. «پرچمی بر فراز جزیره»،«گذرگاه میانه»، «جماعت نویسنده»، «فراسوی ایمان» و «راهی در جهان» از دیگر آثار اوست.
جاناتان فرانزن
جاناتان فرانزن، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1959 به دنیا آمد. در سال 2001 رمان وی با عنوان «تصحیحات» جايزه ملي كتاب آمريكا برای بهترين اثر داستانی و جايزه يادبود جيمز تيت بلك را كسب كرد. اين كتاب در سال ٢٠٠٢ نامزد جايزه ادبي قلم فاكنر و يك سال بعد نامزد جايزه بينالمللي ايمپك دوبلين شد و جايگاه سوم را در ميان 10 اثر داستاني برتر دهه گذشته به خود اختصاص داد. در سال 2010 مهم ترین رمان وی با عنوان «آزادی» ميليونها خواننده را از سراسر جهان به خود جذب كرد و هم زمان از سوي مجله تايم نويسنده بزرگ آمريكايي سال 2010 لقب گرفت. «بیست و هفتمین شهر»، «حرکت قوی» و «چگونه می شود تنها بود» از دیگر آثار اوست.
کنراد آیکن
کنراد آیکن، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1973 از دنیا رفت. وی که سال 1889 به دنیا آمده بود، در کارنامه ادبی اش مجموعه داستان کوتاه، رمان، نمایشنامه و دفتر شعر دارد. او بیش از 50 کتاب نوشت و مجموعه اشعارش را با عنوان «زمین پیروز» را سال 1911، «گورستان گل سرخ» را سال 1918 و «در باغ های محزون» را سال 1933 منتشر کرد. آيكن سال 1934 مجموعه داستان کوتاهی با عنوان «برف آرام، راز برف» را منتشر کرد. او جوایز ادبی بسیاری را به خود اختصاص داد و برای کتاب «اشعار منتخب» در سال 1930 برنده جایزه پولیتزر شد. همچنین وي نخستین برنده جایزه انجمن شعر آمریکا با نام جایزه شلی در سال 1929 بود. او از سال 1950 تا 1952 به عنوان مشاور کتابخانه کنگره آمریکا انتخاب شد.
نظر شما