به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب از دو بخش کلی تشکیل شده است؛ بخش اول با عنوان «تاثیرپذیری هنر کتیبه نگاری عصر تیموریان از دورههای قبل و نقش آن بر دورههای تاریخی بعدی، با مطالعه موردی اصفهان» به قلم سید امیر رجایی است. بخش دوم کتاب نیز با عنوان «بهرهگیری از کتیبه نگاری در معماری و کتابآرایی ایران» به قلم سمیه بصیری است.
در بخش نخست نویسنده به مباحثی چون تزیینات معماری ایران در دوره اسلامی، تکنیکهای تزیینات معماری، خصوصیات انواع خطهای مختلف چون محقق و ثلث، بررسی خط و تزیینات در کتیبههای بناهای اصفهان در دورههای مختلف چون سلجوقیان، ایلخانان مغول و صفویان پرداخته است.
نویسنده بخش دوم نیز به مباحثی چون سیر تاریخی هنر کتیبه نگاری، اهمیت کتیبه نگاری، محتوای کتیبهها، انواع مختلف خط و خوشنویسی، اصول 12 گانه خوشنویسی، سیر تحولات هنر خوشنویسی و استادان مختلف خوشنویسی در تمدن اسلامی، توجه نشان داده است.
این کتاب در اصل محصول سخنرانی امیر رجایی، مدرس دانشگاه هنر اصفهان و سمیه بصیری دانشجوی دکترای مرمت دانشگاه هنر اصفهان و عضو هیات علمی گروه کتابت و نگارگری پژوهشکده هنرهای سنتی-اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در محل پژوهشگاه است.
«کتیبه نگاری» نوشته سید امیر رجایی باغسرخی و سمیه بصیری را انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در تیراژ 500 نسخه، 116 صفحه و قیمت سه هزار تومان منتشر کرده است.
پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۳
نظر شما