آمادو نروو، تئودور درایزر، سی.اس.فورستر و سرگی میخالکوف از چهره های ادبی هستند که در روزی چون امروز به دنیا آمده یا از دنیا رفتهاند.-
آمادو نروو
آمادو نروو شاعر مکزیکی که در روزی چون امروز از سال 1870 به دنیا آمد، چهرهای فرهیخته، روزنامه نگار و سفیر مکزیک در آرژانتین و اوروگوئه بود. اشعار او برای استفاده از استعاره ها و ارجاع به اسطورهها و بیان عشق و مذهب شامل مسیحیت و هندوییسم شناخته شده است. نروو به عنوان یکی از مهم ترین شاعران مکزیک در قرن 19 میلادی شناخته می شود. او 13 ساله بود که پدرش را از دست داد اما هنوز مرگ های دیگری را باید تجربه می کرد: خودکشی برادرش لوییس که وي نیز شاعر بود و مرگ همسرش آنا 11 سال پس از ازدواجشان.
نروو کارش را با مطالعه مدرسه علوم دینی کاتولیک رومی شروع کرد و بعد در زمینه علوم، فلسفه و حقوق تحصیل کرد. او به تئوری های اسطورهای علاقهمند شد و آن را در کارهای اولیه اش نشان داد. وي بعدها روزنامه نگار شد و با اشعارش به شهرت رسید. در کارنامهاش 25 عنوان مجموعه شعر، مجموعه مقاله و رمان به جای مانده است. او سال 1919 درگذشت.
تئودور درایزر
تئودور هرمان آلبرت درایزر نویسنده آمریکایی که در روزی چون امروز از سال 1871 به دنیا آمد، روزنامه نگار و رمان نویس بود. رمان های او اغلب دربرگیرنده شخصیت های اصلی است که با وجود نداشتن چشم اندازی اخلاقی در رسیدن به اهدافشان، موفق می شوند راه درست را پیدا کنند. گره های ادبی آثارش نیز با مسایل طبیعی و مساله انتخاب گره خورده است. وي بیش از همه برای رمان «خواهر کری» و «یک غمنامه آمریکایی » شناخته شده است. «جف سیاهه»، «پولپرست» و «بامداد» از دیگر آثار اوست. درایزر دسامبر ۱۹۴۵ درگذشت.
سی.اس.فورستر
سیسیل اسکات فورستر که اسم مستعار سیسیل لوییس تروتون اسمیت است، در روزی چون امروز از سال 1899 به دنیا آمد. این رمان نویس انگلیسی با قصه هایی درباره جنگ های دریایی به شهرت رسید. مشهورترین اثرش کتاب 12 جلدی «هاراشیا هورن بلویر» درباره یک افسر نیروی دریایی سلطنتی در دوره ناپلئون است. «ملکه آفریقایی» نوشته 1935 از دیگر آثار اوست که سال 1951 فیلمی با اقتباس از آن ساخته شد. «یک کشتی از خط» و «رنگ های پرنده» از دیگر آثار اوست که جایزه جیمز تیت بلک سال 1938 را دریافت کردند. فورستر در قاهره به دنیا آمد و در جریان جنگ جهانی دوم به آمریکا نقل مکان کرد و در واشنگتن با رولد دال نویسنده برجسته ادبیات کودک آشنا شد که در آن زمان به عنوان افسر در جنگ خدمت می کرد. فوستر رمان های متعددی نوشته و در کارنامه ادبی اش 57 عنوان کتاب جای دارد. او سال 1966 از دنیا رفت.
سرگی میخالکوف
سرگی ولادیمیروویچ میخالکوف شاعر، نویسنده ادبیات کودک و نمایشنامه نویس در روزی چون امروز از سال 2009 درگذشت. او که سراینده سرود ملی اتحاد جماهیر شوروی و روسیه مدرن است، جایزه های متعددی را از آن خود کرده که سه بار جایزه استالین و جایزه سن اندرو بزرگ ترین جایزه روسیه به خاطر خدماتش به ادبیات، از جمله آن هاست. سرگی میخالکوف ۱۲ مارس ۱۹۱۳ در مسکو زاده شد و نخستین شعرش به نام «جاده» را سال ۱۹۲۸ منتشر کرد. وي در ۱۹۲۸ به انجمن نویسندگان کارگری شهر تویر پیوست و از آن پس آثارش در روزنامه ها منتشر شد. او از سال ۱۹۳۳ به عنوان یک نویسنده تمام وقت به کار پرداخت و در انستیتو ادبیات گورکی تحصیل کرد. وی شعرها و حکایت های بسیاری نیز برای کودکان نوشت که «روباه و اسب آبی»، «دو دوست» و «خرس های شادی» از جمله آن هاست. میخالکوف نمایشنامه های بسیاری نیز نوشته که «ماموریت حساس» و «کراوات قرمز» و «می خواهم به خانه برگردم» از جمله آن هاست.
نظر شما