یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۷
«درمان خانواده‌محور کودک وسواسی» در کتابفروشی‌ها

مجتبی دلیر، مترجم کتاب «کودک وسواسی»، معتقد است در درمان کودکان وسواسی، خانواده‌های آن‌ها نقش زیادی دارند و پیش از کودک، سایر اعضای خانواده باید درمان شوند. کتاب این مترجم به‌تازگی از سوی نشر ارجمند منتشر شده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجتبی دلیر، مترجم کتاب «درمان خانواده‌محور کودک وسواسی» درباره موضوع اصلی این کتاب و بیماری وسواس گفت: این کتاب راهنمایی عملی برای درمان شناختی ـ رفتاری بیماری وسواس است. وسواس به دلیل پیش‌رونده بودن و صعب‌العلاج بودنش با بیماری سرطان مقایسه شده و فرایند درمانی آن بسیار دشوار است.

این استاد دانشگاه افزود: وسواس اغلب از دوران کودکی آغاز می‌شود و کیفیت زندگی فرد را به‌شدت تحت‌تاثیر خود قرار می‌دهد.

دلیر، متن این کتاب را حاصل فعالیت 19 متخصص روانشناسی و روانپزشکی دانست و عنوان کرد: اغلب نویسندگانی که در نگارش کتاب همکاری کرده‌اند از صاحب‌نظران این حوزه‌اند و آثار مرجعی درباره بیماری وسواس دارند. همین همکاری نشان‌دهنده اهمیت بیماری وسواس است و لزوم توجه بیشتر به آن را نشان می‌دهد.

وی مخاطبان این کتاب را والدین کودک و همچنین کودکان وسواسی معرفی کرد و ادامه داد: علاوه بر این، روانشناسان، روانپزشکان، روان‌درمانگران، معلم‌ها و مربیان مهدکودک هم می‌توانند از مطالب ارایه شده در این کتاب استفاده کنند.

این روانشناس، «درمان خانواده‌محور کودک وسواسی» را یکی از کتاب‌های مجموعه‌ای به نام «برنامه‌های اثربخش» دانست و اظهار کرد: در این مجموعه جدیدترین مسایل علمی به زبانی ساده مطرح می‌شوند تا مخاطبان بیشتری بتوانند از مطالب بهره ببرند. در واقع همین زبان ساده‌ای که برای توضیح مسایل علمی استفاده شده از ویژگی‌های مهمی است که می‌توان برای این کتاب برشمرد.

به گفته دلیر، این کتاب در شش فصل به مسایلی مانند «معرفی برنامه درمان»، «ابزارهایی برای والدین»، ابزارهای کودک شامل دماسنج احساسات، مواجهه با پاسخ که مهم‌ترین بخش درمان است، مسایل دوره درمان و مشکلاتی که در دوره درمان ممکن است اتفاق بیفتد و پیشگیری از بازگشت اختلال پرداخته است.

وی افزود: در پایان کتاب هم برگه‌هایی برای ثبت تمرینات روزانه، واکنش‌ها نسبت به نشانه‌های وسواس، الگودهی و قطع درگیری، آموزش ابزارها به دیگران و جدول‌های پاداش‌دهی آورده شده است.

دلیر درباره تفاوت‌های بیماری وسواس در کودکان و بزرگسالان توضیح داد: ماهیت بیماری تفاوت زیادی ندارد اما از آنجایی که کودکان خواندن و نوشتن نمی‌دانند و تا حد زیادی به خانواده خود وابسته‌اند، درمان آن‌ها تفاوت‌هایی با درمان بزرگسالان دارد. در درمان کودک تمام اعضای خانواده وی باید حضور داشته باشند و در فرایند درمان همکاری کنند و تمرین‌هایی را با کودک انجام دهند.

وی تاثیر خانواده را در درمان کودک بسیار پررنگ دانست و افزود: کتاب‌هایی که به طور خاص درباره درمان وسواس کودکان نوشته شده باشند بسیار محدودند و در سراسر دنیا نیاز به چنین آثاری احساس می‌شوند. در واقع کل خانواده باید تغییر کند تا در نهایت کودک وسواسی درمان شود.

 دلیر گفت: در این کتاب راه‌حل‌هایی ذکر شده که به کمک آن‌ها بتوان رفتار وسواسی کودکان را شناسایی کرد. اختلال وسواس بسیار پیچیده است و حتی بزرگسالان هم در انتقال مسایل درونی خود درباره این بیماری با مشکل مواجهند. این مشکل در کودکان بیشتر است.

در متن پشت جلد کتاب آمده است: «بر اساس پژوهش‌های موجود، کودکان وسواسی اغلب والدینی وسواسی دارند. اگرچه محتوای وسواس والدین و کودک می‌تواند متفاوت باشد،با این وجود چارچوب اختلال یکسان است. در روان درمانی کودکان، در درجه اول باید با والدین کار کرد، زیرا منشا مشکل والدین هستند و کودک صرفا به عنوان بیمار نشانه‌های مشکل را هویدا می‌کند.»

«درمان خانواده‌محور کودک وسواسی» اثر جنیفر فریمن و آبه مارس گارسیا با ترجمه مجتبی دلیر در 128 صفحه، با شمارگان هزار و 650 نسخه و به بهای سه‌هزار و 900 تومان از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها