ایبنا نوجوان: از آنجا که به دلیل شرایط خاص «کتابخانهی ملی» بچهها امکان حضور در محیط این کتابخانه را ندارند، با تلاشهای مصطفی رحماندوست و حمایت علیاکبر اشعری، رییس وقت «مرکز اسناد و کتابخانهی ملی» از ۱۲ اردیبهشت ماه امسال، کتابهای مربوط به کودک و نوجوان این کتابخانه در سایت «کتابخانهی ملی کودکان و نوجوانان» قرار گرفتند تا تمام کودکان و نوجوانان فارسیزبان دنیا بتوانند به راحتی از این کتابخانه مجازی استفاده کنند.
نکته جالب در مورد این کتابخانه این است که برای تمام کودکان و نوجوانان فارسیزبان جهان، رایگان در دسترس قرار دارد و کودکان و نوجوانان میتوانند از سراسر جهان در این کتابخانه برای خود «کتابخانهی شخصی» و «کارت عضویت» درست کنند و جالب اینجاست که خانوادهها نیز میتوانند کتابها و قصههای قدیمی را در این سایت مطالعه کنند.
در حال حاضر «کتابخانهی ملی کودکان و نوجوانان ایران» شامل هفت بخش است که هر یک از این بخشها خدمات گوناگونی را به بچهها ارایه می دهند.
در بخش «کتابخوانی» سایت به راحتی میشود کتابها را در دستهبندیهای گوناگون یا با کمک جستوجوی پیشرفته، فهرست کتابها و راهنمای استفاده از کتابخوانی مطالعه کرد.
در بخش «کتابخانهی شخصی» تمام کودکان و نوجوانان میتوانند با ایجاد حساب کاربری، از کتابهای مورد علاقهی خود در این سایت یک «کتابخانهی شخصی» درست کنند و نظراتشان را دربارهی کتابهایی که مطالعه میکنند با دیگران به اشتراک بگذارند.
در بخش «کتابهای برگزیده» علاوه بر معرفی کتابهای منتخب، یادداشتها، دستخط و امضای نویسندگان کتابهای کتابخانه هم موجودند.
بخش «بچهخوانیها» تلاش میکند مخاطبانش را با دو پدیده کتابهای قدیمی کودکان و مجلهها و خواندنیهای دیگری که در گذشته برای کودکان منتشر شدهاند آشنا کند.
در بخش «ایرانشناسی» که از چند زیربخش تشکیل شده، اقوام ایرانی، فرهنگ و تمدن و دین، ادیان، تاریخ ایران، جغرافیای ایران، اطلس ایران و استانهای ایران معرفی شدهاند.
در «گالری» هم عکسهای نویسندگان کتابهای کتابخانه، مراسم و مناسبتهای برگزار شده در کتابخانه و عکسهای ارسالی اعضای سایت در دسترس قرار دارند.
«اخبار کتاب» هم بخش دیگری از سایت است که شامل چند زیربخش اخبار، تازههای سایت، «کتابخانه» در رسانهها، از سایر رسانهها و بایگانی اخبار است.
اما بنا بر گفته مصطفی رحماندوست، مسوول کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران، این روزها اصلیترین مشکل این کتابخانه این است که برخی از ناشران و نویسندگان که اثرشان در بازار کتاب موجود است از ترس پایین آمدن فروش کتابشان راضی به قرار گرفتن آن در کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران نیستند، در حالیکه به اعتقاد رحماندوست حضور کتاب در سایت فروش آن را کم نمیکند بلکه حتی میتواند برای فروش بیشتر کتاب موثر باشد!
سهشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۲
نظر شما