پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات سلسله نشستهای تخصصی خود را در قالب مجموعه گزارش منتشر کرد. در این مجموعه پنج موضوع در حوزه روابط فرهنگی - اجتماعی گزارش شدهاند.-
«ظرفیتهای زبان فارسی در همگرایی منطقهای در جهانی ایرانی» نوشته دکتر بهرام امیراحمدیان است. در این کتاب به بررسی اهمیت زبان فارسی در گسترش همگرایی در کشورهای منطقه و حوزه تمدنی ایران پرداخته شده و میکوشد تا با شناساندن ظرفیتهای زبان فارسی به عنوان یک عامل پیوند در حوزه زبانی و تمدنی ایران، راهی برای اتصال فارسیزبانانی بیابد که در خارج از ایرانزمین و دیگر نقاط جهان زندگی میکنند. در بخش پایانی این کتاب سعی شده با ارایه راهکارهایی از فضای دیجیتال به آموزش بهتر این زبان به نسل دوم مهاجران ایرانی مقیم خارج بپردازد.
مجموعه بعدی «الگوی دیپلماسی فرهنگی ترکیه» نام دارد و گزارشی از نشست تخصصی فرهاد پالیزدار است. این کتاب به حرکت فرهنگی و دیپلماسی متفاوت ترکیه در تغییر نگرشها به این کشور اشاره و آن را بررسی کرده است. دیپلماسی فرهنگی میکوشد تا از طریق عناصری چون فرهنگ، ارزشها، ایدهها و با استفاده بازیگرانی چون نهادهای مدنی و غیردولتی، انعطافپذیری دیپلماسی خود را به دیگر کشورها نشان دهد.
سخنرانی دکتر احمد بخشی، با عنوان «بررسی روابط فرهنگی ایران و آفریقا» به گستردگی ارتباطات میان کشورهای آفریقایی و ایران بهویژه شرق این قاره پرداخته است. در این گزارش با بررسی تاریخچه این روابط تا کنون و نفوذ فرهنگی ایران در زبان و فرهنگ این قاره، آغاز دوبارهای برای این روابط را پس از انقلاب اسلامی تحلیل کرده و در پایان نیز با بیان راهکارهایی خواستار تقویت و تحکیم این همکاریهای بینالمللی شده است.
جنگ نرم امروزه یکی از مهمترین سازوکارها و روشهای فرهنگی برای تهاجم به دیگر فرهنگها و تاثیر بر جامعههای دیگر به جای جنگ مستقیم است. سخنرانی دکتر اصغر افتخاری در این زمینه با عنوان «الگوهای فرهنگی جنگ نرم» مجموعه گزارش بعدی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات را دربردارد.
«وضعیت فرهنگی ـ اجتماعی مسلمانان آفریقا» به مسایلی چون ضعف دینی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مسلمانان در آفریقا پرداخته و با توصیف وضعیت طبیعی و خدادادی کشورهای غرب آفریقا به وضعیت بهرهبرداری و کمک کشورهای دیگر در آفریقا و بایدها و نبایدهای نهادهای جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. دکتر احمدعلی قانع با اشاره به تجربههای حضور خود در کشورهای مختلف این قاره به اهمیت توجه به انجام کارهای فرهنگی و اقتصادی براساس منافع ملی و بهرهمندی از متخصصان پرداخته است.
نظر شما