شنبه ۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۷
سومین همایش باران غدیر به تکریم پیامبر(ص) اختصاص دارد

دبیر سومین همایش هنری، ادبی «باران غدیر» در نشست رسانه‌ای این برنامه با اشاره به این‌که بخش ویژه این دوره به آثار و اشعار مرتبط با پیامبر(ص) اختصاص دارد، انتشار چندین کتاب داخلی و بین‌المللی و رونمایی از این آثار را در روز همایش نوید داد و کتاب «مناقب امیرالمومنین(ع) در شبه قاره» را از جمله این آثار برشمرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست رسانه‌ای سومین همایش بین‌المللی باران غدیر صبح امروز، نخستین روز مهر ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا زائری، دبیر همایش و حبیب ایل‌بیگی، مدیرکل روابط عمومی و اموربین‌الملل حوزه هنری در تالار اندیشه برگزار شد.

در ابتدای این برنامه، ایل‌بیگی با مروری مختصر بر کارکردها و برنامه‌های دو دوره قبلی این همایش دلیل نبودن محسن مومنی‌شریف، مدیر حوزه هنری در این برنامه را کسالت او اعلام  کرد.

وی نشر هنر انقلاب اسلامی در سطح بین‌المللی را از  اهداف این همایش عنوان كرد و گفت: سال گذشته 15 میهمان یعنی نویسنده و شاعر غیرایرانی و غیرمسلمان از سایر کشورها در همایش باران غدیر حضور داشتند و این همایش در تهران و شیراز برگزار شد، قرار است امسال سومین همایش باران غدیر از ششم تا نهم آبان ماه در تهران و یکی از استان‌های کشور برگزار شود.

ایل‌بیگی با تاکید بر این‌که حضور نویسندگان، شاعران و هنرمندانی از کشورهای لبنان، تونس، کویت، هند، پاکستان و قطر قطعی شده است، اظهار کرد: در این دوره علاوه بر کتاب‌هایی که رونمایی خواهند شد، تجلیل از فرزند زنده یاد بلس سلامه، حقوقدان و شاعر مسیحی لبنانی و صاحب کتاب «ملحمة الغدیر» از دیگر برنامه‌های این همایش خواهد بود.

در ادامه این نشست رسانه‌ای، حجت‌الاسلام زائری، دبیر همایش، هدف اصلی این همایش بین‌المللی را ایجاد گونه‌ ادبی مستقل که شاید بتوان آن را ادبیات ارتباطی یا میان دینی نام نهاد، عنوان کرد و توضیح داد: شرایط کنونی اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جهان به‌گونه‌ای شده است که بیش از هر زمان دیگری به گفت‌وگو و گسترش روابط درون دینی میام نخبگان و ادیبان نیازمندیم.

وی افزود: در این مسیر به این نکته ارزشمند دست یافتیم که حقیقت باارزش محبت پیامبرگرامی اسلام و خاندان او به مذهب، سرزمین و گروه خاصی اختصاص ندارد و هنرمندان، نویسندگان و شاعران غیرمسلمانی در سراسر جهان بر اثر این محبت، آثار با ارزشی را خلق کرده‌اند که در پی گردآوری، ترجمه و نشر آثار آن‌ها هستیم. 

زائری بخش ویژه این دوره از همایش را مختص به بزرگداشت پیامبر گرامی اسلام و آثاری خواند که در تجلیل و کرامت ایشان خلق شده‌اند و بیان کرد: آثار فراوانی از نظر کیفی و کمی درباره آخرین فرستاده خداوند در سراسر جهان پدید می‌آید که با وجود با اهمیت بودن، توجهات را جلب نمی‌کنند، وظیفه ماست که نشان دهیم غیرمسلمانان و پیروان سایر ادیان در پی اهانت به اسلام نیستند.

وی با اشاره به جریانات اسلام‌ستیزانه اخیر و انتشار فیلم موهن  درباره پیامبر گرامی اسلام، تاکید کرد که این رخدادها و حوادث محصول فکر و اعتقادات مردم و معتقدان جهان نیستند بلکه برخاسته از سیاست‌های دشمنان اسلام‌اند و گفت: آن‌ها از توسعه اسلام و مسلمانان در جهان می‌هراسند و اقداماتی را برای مقابله با این جریانات انجام می‌دهند.

دبیر همایش باران غدیر، برگزاری برنامه‌هایی نظیر این همایش در سطوح بین‌المللی را از  راه‌های تعاملات درون دینی و ایجاد زمینه‌هایی برای همدلی نخبگان و ادیبان جهان یاد کرد و درباره دستاوردهای دوره‌های قبلی این همایش گفت: ‌از دو سال قبل در راستای توسعه دستاوردهای این همایش دو کتاب در ایران به چاپ رسید و چندین اثر دیگر نیز در دست انتشارند. همچنین سه کتاب نیز در سایر کشورها زیر چاپ است. تالیف سه پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد و یک پایان‌نامه مقطع دکترا در موضوعات همایش باران غدیر از جمله تاثیرات برپایی دو دوره این همایش بین‌المللی‌اند. برگزاری همایش بین‌المللی امام سجاد(ع) نیز اقدامی بود که زمینه‌های آن در همایش قبلی باران غدیر فراهم شد.

سپس ایل‌بیگی با اشاره به بخشی از برنامه‌های روزهای همایش که تاکید آن‌ها بر فعالیت‌های نویسندگان و شاعران غیرمسلمان غیرایرانی است، رونمایی از چند کتاب را از ویژه برنامه‌های روز همایش ذکر کرد و توضیح داد: رونمایی از کتاب «مرحمة‌الرسول» اثر جرج شکور، نویسنده مسیحی لبنانی که دو اثر قبلی‌اش درباره امام حسین(ع) و امام علی(ع) بودند، رونمایی از کتاب «هماری الرسول» که اشعار 400 شاعر غیرمسلمان هندو را دربر دارد، از دیگر برنامه‌های سومین همایش باران غدیرند.

وی برپایی نمایشگاه عکس و آثار تجسمی با موضوع پیامبر(ص) را از  برنامه‌های همایش خواند و یادآور شد: علاوه بر نویسندگان، شاعران و هنرمندان غیرمسلمان و غیر ایرانی عده‌ای از نویسندگان و شاعران ایرانی نیز در این همایش حضور خواهند یافت.

ایل‌بیگی در پایان نشست به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ گفت و عنوان کرد: استان دیگری که قرار است در کنار استان تهران میزبان همایش باران غدیر باشد احتمال دارد استان اصفهان یا مشهد مقدس باشد که هنوز در حال رایزنی‌هایی در این باره هستیم.

وی در پایان این را هم گفت که افزایش بخش‌های هنری مانند موسیقی، نقاشی و فیلمسازی در کنار کتاب و اشعار از اهداف آینده مسوولان این همایش به‌شمار می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها