سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۹
فرهنگ دفاع مقدس به گستردگی جغرافیای انسانی مردم ایران است

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی در آیین رونمایی از کتاب «خاطرات ایران» گفت: ایثار زنان در طول دفاع مقدس و مقاومت بی‌نظیر مقابل متجاوزان عراقی نشان دهنده عقبه مذهبی و فرهنگی به خصوص مردم ماست و فرهنگ دفاع مقدس فرهنگی به گستردگی جغرافیای انسانی مردم کشورمان است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین رونمایی از کتاب «خاطرات ایران» نوشته شیوا سجادی، عصر سوم مهرماه 91 در فرهنگسرای اندیشه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رییس سازمان تبليغات اسلامي، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت، نویسنده اثر و ایران ترابی، راوی کتاب برگزار شد.

حجت‌الاسلام خاموشی در این مراسم با ذکر چند خاطره به اهمیت نقش زنان در پیش‌برد اهداف دفاع مقدس پرداخت و گفت: ایثار زنان در طول دفاع مقدس و مقاومت در برابر متجاوزان عراقی نشان دهنده عقبه مذهبی و فرهنگی به خصوص مردم ماست.

وی افزود: فرهنگ دفاع مقدس فرهنگی به گستردگی جغرافیای انسانی مردم کشورمان است. مگر ارامنه در این جنگ افتخار نیافریدند؟ باید دانست که تمامی مردم ایران در پیروزی این نبرد نابرابر سهیمند و همه در پی یک هدف متعالی بودند که آن عزت ایران اسلامی است و آن را امام خمینی (ره) به ما هدیه کرده بودند.

رییس سازمان تبليغات اسلامي در ادامه با پرسیدن این سوال که جنگ و دفاع مقدس آیا از نظر دشمن وقت ما به عنوان رویداد بزرگی تلقی می‌شود یا خیر؟ گفت: عراقی‌ها تاکنون چند فیلم در این زمینه ساخته‌اند؟ اگر هم فیلمی در این زمینه ساخته‌اند، صرفا تولیداتی بری فروش بوده و در راستای انتقال فرهنگ نبوده است. در مقابل در کشورمان تاکنون اتفاق‌های فرهنگی بسیاری در این زمینه رخ داده و کوشیده شده است تا فرهنگ دفاع مقدس انتقال یابد.

حجت الاسلام خاموشی سپس به تجلیل از شخصیت راوی کتاب «خاطرات ایران» پرداخت و گفت: شخصیت خانم ترابی در دو فرهنگ تعلیم دید. نخست حرفه پرستاری را آموخت و دوم که مهم‌تر و با ارزش‌تر از آن بود، فرهنگ خانوادگی اوست که در ساخت شخصیت ایشان نقش مهمی ایفا کرد و او میوه این تعلیم را با خدمت در بیمارستان ها در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و با استقامت در این راه چید.

وی با تقدیر از شیوا سجادی، نگارنده خاطرات ایران ترابی، افزود: این نویسنده قلم پر جاذبه و پرکششی دارد و امیدوارم با بهره گیری از تجربیات پیشکسوتان و مجربین این حوزه بتواند بیش از پیش در خلق آثار دیگر در این زمینه موفق باشد.

سخنران بعدی این نشست مرتضی سرهنگی، نویسنده حوزه دفاع مقدس و مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت بود که با ذکر سه خاطره به بیان سهم و اهمیت نقش زنان در طول دفاع مقدس پرداخت و در ادامه سخنانش بنا به تقاضای حجت‌الاسلام خاموشی به بیان خاطره‌ای از یک سرباز ارمنی پرداخت که با توهین نکردن به امام خمینی(ره) و با وجود مورد ضرب و شتم قرار گرفتنش از سوی ارتش صدام و ارمنی بودنش شگفتی سربازان عراقی را برانگیخته بود.

وی در ادامه گفت: تمامی محاسبات عراقی‌ها برای پیروزی در جنگ با ایران درست بود مگر این که آن‌ها هیچ گمان نمی‌کردند که تمامی شهروندان ایرانی با وقوع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به ناگاه در پوشش، خوراک و رفتار، شیوه سرباز گونه‌ای را پیش بگیرند.

سهیلا فرجام‌فر که کتاب خاطرات او از دفاع مقدس با عنوان «کفش‌های سرگردان» به تازگی به چاپ چهارم رسیده، دیگر سخنران این نشست نیز در سخنانش با اشاره به روند حضورش در کنار سربازان ارتش جمهوری اسلامی ایران به بیان خاطره‌ای پرداخت که در آن با رسیدگی به مجروحیت یک اسیر خلبان عراقی در بیمارستان، در ضمن خشم فرو خورده‌اش از این سرباز، خاطره‌ای خوبی از زنان ایرانی به جای گذاشته است.

سخنران پایانی این نشست، ایران اترابی، راوی کتاب «خاطرات ایران» بود که با تشکر از زهرا حسینی راوی کتاب «دا» سخنانش را آغاز کرد و گفت: اگر تشویق‌های او نبود هیچ‌گاه این خاطرات کتاب نمی‌شدند. همچنین وی از شیوا سجادی به خاطر قلم روان و زیبایش در تالیف خاطراتش تشکر کرد.

ترابی خود را دانش آموخته دانشگاه دفاع مقدس دانست و افزود: باید از مسوولان فرهنگی و به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که بیشتر در انتقال فرهنگ دفاع مقدس بکوشند زیرا ما هر چه داریم از جانبازان و شهیدان دفاع مقدس است.

این مراسم به دلیل محدودیت زمانی بدون سخنرانی شیوا سجادی، نویسنده کتاب خاتمه یافت و در پایان از کتاب «خاطرات ایران» رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط