خبر خوش سردار نقدی در افتتاحیه سومین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس:
مجمع ناشران دفاعمقدس، صاحب صندوق حمایتی میشود
سردار محمدرضا نقدی، ريیس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم افتتاحیه سومین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس گفت: از این پس مجمع ناشران دفاعمقدس، صاحب صندوق حمایت از نشر دفاعمقدس خواهد شد. از تمام دستگاههای فرهنگی انتظار داریم که به این صندوق بپیوندند و آن را تقویت کنند و یک سرمایه بر گردش برای ناشران فراهم کنند تا با تأسیس این صندوق، شاهد رونق بیشتر کتابهای دفاعمقدس باشیم.-
همتی به عنوان نخستین سخنران این مراسم، به اهمیت و جایگاه کتاب در انتقال خاطرات و انگیزه رزمندگان اشاره کرد و گفت: میتوان با خلق شعر و کتاب در حوزههای مختلف، این افتخارات بزرگ را به جامعه معرفی کرد. مفتخریم که استان فارس، میزبانی عرضه کتاب و دستنوشتههای شهدا در سومین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس را برعهده دارد. امیدواریم که در طول سال نیز شاهد برگزاری این نوع نمایشگاهها در مناطق مختلف استان فارس باشیم.
رحیم مخدومی سخنران دیگر این برنامه، با بیان خاطرهای در سال 1371 اظهار کرد: در آن سال، توفیقی حاصل شد تا به اتفاق چند نویسنده به دیدار مقام معظم رهبری برویم. در آن دوران، بازار کتاب دفاعمقدس رونق نگرفته بود و تنها کانکسی در حوزههنری ایجاد شده بود که تعداد کتابهای آن کمتر از 50 عدد بود. مقام معظم رهبری این کتابها را خوانده بودند و میخواستند با ناشران و نویسندگان گفتوگویی داشته باشند و به آنها رهنمودهایی را پیشنهاد دهند.
وی در ادامه گفت: ایشان توصیه کردند که چرا تیراژ کتابها به 100 هزار نسخه افزایش نمییابد؟ این در حالی است که در آن دوره، تیراژ سه هزار کتاب هم فروشی نداشت. محمدعلی زم که در آن دوره، رییس حوزه هنری بود، میگفت ما كه در توزیع سه هزار کتاب ماندهایم، چگونه میتوانیم تیراژ 100 هزار کتاب را به فروش برسانیم؟! ایشان راهکاری برای پادگانها پیشنهاد دادند و گفتند: در هر پادگان چند هزار سرباز وجود دارد که بیشتر وقت خود را به بطالت میگذرانند؛ چرا از این بستر استفاده نمیکنید و این کتابها را به دست آنها نمیرسانید؟
مدیرعامل مجمع ناشران دفاعمقدس، با تأکید بر این اینکه امروز 20 سال از آن دوران میگذرد اما هنوز تیراژ کتابها را به 100 هزار نسخه نرسيدهاند، گفت: هنوز ستادی که موضوع این دغدغه را داشته باشد، شکل نگرفته است. متولیان باید به فکر تشکیل یک ستاد ترجیحاً غیر دولتی باشند و بر اساس آن بتوانند مسایل را به خوبی رصد کنند و از پیشنهاد مقام معظم رهبری استفاده کنند. در واقع متولیان فرهنگی باید دغدغه برطرف کردن منویات رهبری را داشته باشند تا با برنامهریزی و ارتباط متولیان با زیرمجموعههای خود همچون ناشران نویسنده به این موضوع دست یابند.
مخدومی ادامه داد: مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و ريیس سازمان بسیج مستضعفین که 10 میلیون بسیجی را در اختیار دارند، میتوانند این بستر را فراهم کنند و همان دغدغه رهبری برای ترویج در پادگانها را در پایگاههای بسیج اعمال کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مباحث مهم در این زمینه، ایجاد تشکل برای هدایت بهتر حوزه نشر آثار دفاعمقدس بود. بر اساس آن، مجمع ناشران دفاعمقدس شکل گرفت اما حمایت از این تشکل، ضعیف بود و نتوانستیم آنگونه که باید جلو بیاییم و اهداف خود را محقق کنیم.
سپس سردار فتحالله غیبپرور، فرمانده سپاه فجر استان فارس ضمن خیرمقدم به ناشران و نویسندگان گفت: برای برگزاری این نمایشگاه چهار ماه است که کارهای مقدماتی را شروع کردهایم و علاوه بر معرفی آنچه که در دوران دفاعمقدس اتفاق افتاده، ما شاهد رخداد دیگری در استان فارس هستیم که از منظر دیگران پنهان مانده است.
وی تصریح کرد: نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس و دغدغه پرداختن به شهدا، فرصتی برای همگرایی دستگاههای فرهنگی استان فراهم کرد. برای این کار استانداری شیراز، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، صدا و سیما، مجموعه فرهنگی شهرداری شیراز، ستاد کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس در یک کار تیمی و تلاش شبانهروزی، همکاریهای لازم برای برپایی این نمایشگاه را به عمل آوردند.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه، 120 ناشر دفاعمقدس شرکت کردهاند و نزدیک به 6 هزار عنوان کتاب را به مخاطبان عرضه میکنند. هرچند این رقم نسبت به تعداد شهدای ما اندک است و باید از جنگ به عنوان یک گنج استفاده کرد، اما باید توجه داشت که چنین اقدامات فرهنگی جزو معروفات بزرگ است.
وی برگزاری مسابقه کتابخوانی در هر ماه را یکی دیگر از اقدامات شکل گرفته بر اساس برپایی سومین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس در شیراز عنوان کرد و افزود: از این پس برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، سیره زندگی یکی از شهدا را در قالب مسابقه کتابخوانی در استان فارس به اجرا میگذاریم.
سردار محمدرضا نقدی، ريیس سازمان بسیج مستضعفین با ابراز خرسندی از برگزاری سومین نمایشگاه ملی کتاب دفاعمقدس به جایگاه و اهمیت کتاب در دین اسلام اشاره کرد و گفت: کتاب اصلیترین اعجاز پیامبر اکرم (ص) بود که بر اساس آن به دنبال آن تعامل و تکامل بشر بوده است. باید از این ابزار استفاده کرد و کتاب بهترین و مهمترین وسیله انتقال فرهنگ است. حضور فناوریهای جدید مانند کتابهای الکترونیک نمیتواند ماهیت کتاب را تغییر دهد بنابراین باید روی محتوای آثار نیز توجه کافی داشت.
وی ادامه داد: باید بیش از این به فرهنگ دفاعمقدس بپردازیم و آن را به نسلهای آینده منتقل کنیم زیرا آنها حق دارند درباره این فرهنگ بیشتر بدانند. همانگونه مقام معظم رهبری فرمودند دفاعمقدس یک گنجینه است، باید تمام همت خود را برای استخراج از این گنجینهها به کار برد. مؤلفانی که قلم نگارش دارند، حیف است که در میان آثار خود اثری با موضوع دفاعمقدس نداشته باشند. در واقع تمامی هنرمندان در حوزههای مختلف باید به مقوله دفاعمقدس بپردازند.
وی در ادامه، ضمن تشکر از ایجاد تشکیل مجمع ناشران دفاعمقدس گفت: از این مجمع میخواهیم که به کار خود قوت ببخشد. برای آنها نیز امروز خبر خوبی داریم. از این پس مجمع ناشران، صاحب صندوق حمایت از نشر دفاعمقدس خواهد شد. در این میان از تمام دستگاههای فرهنگی انتظار داریم که به این صندوق بپیوندند و آن را تقویت کنند و یک سرمایه بر گردش برای ناشران فراهم کنند تا با تأسیس این صندوق، شاهد رونق بیشتر کتابهای دفاعمقدس باشیم.
وی ادامه داد: این گنجینه، ظرفیت سیراب کردن همه سلایق با محورهای داستان جنگی، عرفانی و معنوی، علمی و مهندسی، طنز، کودک و نوجوان، عاطفی و عاشقانه را دارد که باید از آن بهره گرفت. این نمایشگاه نیز ظرفیت بینالمللی شدن را داراست و میتواند الهامبخش مستضعفان برای سرودن ندای رهایی باشد.
در پایان این مراسم از 10 عنوان کتاب جدید منتشر شده توسط کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس با حضور مسوولان فرهنگی و لشکری رونمایی شد.
سومین نمایشگاه ملی دفاع مقدس تا 29 مهرماه در محل دایمی نمایشگاههای شهر شیراز برپاست.
نظر شما