پنجشنبه ۴ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نمایشگاه کتاب کرمان پایگاه مناسب برای جشنواره‌های کودک و نوجوان است

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با اشاره به افتتاح دویست‌ونوزدهمین نمایشگاه کتاب استانی این موسسه (نهمین نمایشگاه کتاب استان کرمان) در جمعه (5 آبان) گفت: این نمایشگاه می‌تواند یک پایگاه مناسب و جایگاه قابل قبول برای برگزاری جشنواره‌های کتاب کودک و نوجوان باشد.-

محمد عظیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره اظهار کرد: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برای حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمان افتتاحیه این دوره از نمایشگاه کتاب استان کرمان مذاکراتی را انجام داده است که امیدواریم در زمان تعیین شده از حضور وی بهره‌مند شویم.

وی ادامه داد: در نهمین نمایشگاه کتاب استان کرمان بیش از 500 غرفه راه‌اندازی خواهد شد. 450 غرفه به ناشران تهرانی و ناشران سایر استان‌های کشور مربوط می‌شود. در بقیه غرفه‌ها ناشران محلی به عرضه آثار خود می‌پردازند.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران افزود: با برنامه‌ریزی‌هایی که این موسسه انجام داده است، حدود 600 ناشر یا نمایندگی با حدود 60 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب استان کرمان شرکت می‌کنند.

عظیمی ادامه داد: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با هدف ایجاد تسهیلات در تهیه کتاب‌ها حدود 650 میلیون تومان بن کتاب از طریق بانک صادرات در اختیار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب استان کرمان قرار می‌دهد. به نظر می‌رسد این مبلغ بتواند به بخشی از نیاز دانش‌پژوهان استان پاسخ دهد.

وی همچنین از حضور ناشران بین‌الملل برای نخستین بار در نهمین نمایشگاه کتاب استان کرمان خبر داد و گفت: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در پی درخواست مدیران استان کرمان برای حضور ناشران بین‌الملل در این نمایشگاه، مقدمات دعوت از این ناشران را فراهم کرد و در نمایشگاه کتاب استان کرمان برای نخستین بار شاهد حضور تعدادی از ناشران خارجی نیز خواهیم بود.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در پاسخ به این سوال که با وجود برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضرورت برپایی نمایشگاه کتاب در استان‌ها چیست؟ گفت: آمار و ارقام نشان می‌دهند که تنها حدود 5 تا 10 درصد از علاقه‌مندان کتاب در استان‌ها افرادی‌ هستند که به صورت تخصصی در حوزه کتاب فعالیت دارند و از نمایشگاه کتاب تهران بازدید می‌کنند. عموم مردم به دلیل شرایطی که دارند نمی‌توانند از استان خود به نمایشگاه کتاب تهران بیایند. بنابراین، با برپایی نمایشگاه کتاب استانی می‌کوشیم تا نه تنها نیاز متخصصان بلکه نیاز عموم مردم در حوزه کتاب را تامین کنیم.

عظیمی در ادامه گفت: همچنین در فاصله میان برگزاری دو دوره از نمایشگاه کتاب تهران، کتاب‌های جدیدی وارد بازار نشر می‌شود که ممکن است به دلیل شرکت نکردن تمام مردم استان‌های مختلف در نمایشگاه کتاب تهران، استان‌ها از این آثار بی‌اطلاع بمانند. بنابراین، پس از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به برپایی نمایشگاه‌ کتاب استان‌ها اقدام می‌کنیم تا آن‌ها نیز با تازه‌های نشر آشنا شوند.

وی در ادامه به ضرورت برپایی نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: تمام ناشران سراسر کشور به دلیل نبود ظرفیت و امکانات مکانی کافی نمی‌توانند در نمایشگاه‌ کتاب استانی شرکت کنند. از طرفی نمایشگاه‌های‌ کتاب استانی نیز به همین دلیل نمی‌توانند همه نشر ایران را پوشش دهند بنابراین، نیاز به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ضرورت پیدا می‌کند.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با اشاره به نهمین نمایشگاه کتاب استان کرمان افزود: در این نمایشگاه شاهد اجرای برنامه‌های جنبی در سطح گسترده نیز خواهیم بود. در این برنامه‌ها درباره مسایل مربوط به فرهنگ، هنر و تمدن استان کرمان، توانمندی‌ها و پتانسیل فرهنگی این استان بحث و گفت‌وگو می‌شود.

عظیمی در پاسخ به این سوال که اجرای چنین برنامه‌ها و همایش‌ها در حاشیه برپایی نمایشگاه‌‌های کتاب استانی چیست؟ گفت: دستاوردهای این همایش‌ها زمینه‌ساز برنامه‌ریزی‌های آینده موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با هدف هرچه بهتر برپا شدن نمایشگاه‌های کتاب استانی است تا بتوانیم متناسب با توانایی‌ها و مطالبات استان‌ها به برپایی نمایشگاه اقدام کنیم.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با بیان این‌که کتاب‌ها در این نمایشگاه با تخفیف 40 درصدی در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد، افزود: در این دوره از نمایشگاه کتاب استان کرمان کتاب‌های مختلفی با موضوع‌های کودک و نوجوان، ادبیات، شعر، هنر، دانشگاهی، معماری، مهندسی، دین، رمان، فلسفه و تاریخ عرضه خواهند شد.

عظیمی با بیان این‌که نمایشگاه‌های کتاب استانی زمینه‌های دسترسی آسان عموم مردم به کتاب‌های مورد نیاز را فراهم می‌کنند، گفت: امیدوارم نمایشگاه کتاب استان کرمان و فعالیت‌های جانبی فرهنگی و هنری که در آن انجام می‌شوند، گام موثری برای پیشبرد اهداف فرهنگی کشور باشد. 

وی در پاسخ به این سوال که بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در کجا برگزار خواهد شد، این چنین پاسخ داد: در مذاکراتی که حدود دو روز پیش با علی‌اکبر اشعری، مدیر پروژه باغ کتاب داشتم، از آماده نشدن این پروژه برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران خبر داد. بنابراین، امسال نیز نمایشگاه کتاب تهران در مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد شد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در ادامه سخنانش گفت: این موسسه با هدف برپایی بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با مسوولان مصلای امام خمینی(ره) مذاکراتی را انجام داده است. احکام اعضای شورای سیاستگذاری این دوره از نمایشگاه کتاب تهران نیز شکل و در اختیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته‌اند. بلافاصله بعد از تایید این احکام تعیین سیاستگذاری‌های کلی از سوی وزیر ارشاد، کار تدوین سیاست‌های جزیی توسط اعضای شورای سیاستگذاری آغاز خواهد شد.

نهمین نمایشگاه کتاب استان کرمان جمعه (5 آبان) در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان کرمان افتتاح می‌شود. این نمایشگاه تا پنجشنبه (11 آبان) در دو نوبت 9 تا 12 و 16 تا 20 برپا خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط