به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان با آثار شاخصشان در زمینه ادبیات، الهامبخش بسیاری از ادب دوستان بودهاند.
ازرا پاوند
ازرا وستون اومیس پاوند، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1885 به دنیا آمد. وی یکی از برجسته ترین شاعران قرن بیستم به حساب می آید که سهم بزرگی در ترویج زیباشناسی مدرنیست شعر بر عهده داشت. وی شاعران بزرگی همچون ویلیام کارلوس ویلیامز، دبلیو. بی. یتس، تی. اس. الیوت و رابرت فراست را به جهانیان شناساند. «شخصیتها»، «شادمانیها»، «روح رومانس» و «لوسترا» از آثار این شاعر آمریکاییاند. وی نوامبر 1972 در ایتالیا از دنیا رفت.
الا ویلر ویلکاکس
الا ویلر ویلکاکس، نویسنده و شاعر آمریکایی چنین روزی در سال 1919 از دنیا رفت. وی که نوامبر 1850 چشم به جهان گشود با دفتر شعرش «اشعار عشق و احساس» به شهرت رسید و این کتاب با اقبال بسیار روبه رو شد. «زنی از دنیا»، «مرد بلند پرواز» و «پادشاه عشق» از آثار اوست. زندگینامه وی با عنوان «من و دنیا» سال 1918 یعنی یک سال پیش از مرگش منتشر شد.
پل والری
پل والری، شاعر و فیلسوف فرانسوی چنین روزی در سال 1871 در«سته» شهری در جنوب فرانسه به دنیا آمد. او در دانشگاه به تحصیل در رشته حقوق مشغول شد و سال 1889 نخستین اشعار خود را در «مجله دریایی مارسی» به چاپ رساند. اشعار او که بیشتر رویکردی سمبولیک داشت باعث شد تا پس از جنگ جهانی دوم به وی لقب «شاعر دولتی» بدهند. وی از سال 1892 تصمیم گرفت تا هر روز صبح همه اندیشه هایش را بنویسد و این یادداشت ها پس از مرگش منتشر شد. او سال 1917 با سرودن شعر «مرگ جوان» موفقیت بسیار کسب کرد و پس از آن سال 1920 «قبرستان دریایی» و سال 1922 «جذابیت ها» را سرود. او که مدتی ریاست انجمن قلم فرانسه را برعهده داشت، به عنوان یکی از اعضای آکادمی فرانسه نیز انتخاب شد و سال 1937 برای تجلیل از اشعار بسیار زیبای او کرسی شعر «کالج فرانسه» به افتخار او بنا نهاده شد. «آقای تسته»، «واریته» و «روح و رقص» از دیگر آثار اوست. وی سال 1945 برای همیشه آرمید.
هری مولیش
هری مولیش، از بزرگترین نویسندگان معاصر هلندی چنین روزی در سال 2010 برای همیشه چشم از جهان فروبست. وی سال 1927 به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او بیش از 80 رمان، نمایشنامه، مقاله و دفتر شعر وجود دارد که به بیش از 30 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. وی نخستین رمان خود را زمانی منتشر کرد که تنها 24 سال داشت، اما با رمان «ترور» که سال 1982 با موضوع مقاومت دربرابر اشغالگری آلمان در هلند منتشر شد، در سطح بین المللی به موفقیت رسید. سال 1986 فیلمی با اقتباس از این رمان ساخته شد که دو جایزه گلدن گلوب و جایزه اسکار را از آن خود کرد.
رمان فلسفی، علمی و اجتماعی وی با عنوان «کشف آسمان» که سال 1992 منتشر شد، سال 2007 به عنوان بهترین کتاب هلندی از سوی خوانندگان انتخاب شد. او یکی از چهره هایی بود که همواره احتمال میرفت جایزه نوبل را از آن خود کند.
کنراد ریشتر
کنراد ریشتر، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1968 از دنیا رفت. وی که سال 1890 به دنیا آمده بود، فعالیت ادبی خود را از دهه 1930 آغاز کرد و بسیاری از داستان هایش در مجلات و نشریات مختلف منتشر شد. او برای کتاب «شهر» سومین جلد از سه گانه اش در سال 1951 جایزه پولیتزر را به نام خود کرد. او سال 1961 نیز جایزه کتاب ملی آمریکا را دریافت کرد. «دریای علف»، «خانم» و «مرد آزاد» از دیگر آثار اوست.
سهشنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۳
نظر شما