شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۸
ارسال 80 مجموعه اثر به دومین جشنواره شعر انقلاب باعث شگفتي شد

امیرحسین فردی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با ابراز خرسندی از ارسال 80 مجموعه اثر به دومین جشنواره شعر انقلاب، گفت: یکی از برکات ویژه جشنواره شعر انقلاب دستیابی به این مجموعه‌ اشعار بود زيرا در سال‌های گذشته ممکن بود با 10 مجموعه قابل توجه مواجه شويم اما امسال شاهد مجموعه آثار خوبي بوديم كه باعث شگفتي ما شدند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری دومین جشنواره شعر انقلاب، پیش از ظهر امروز شنبه (20 آبان ماه) با حضور امیرحسین فردی، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و علی داوودی، دبیر علمی دومین جشنواره شعر انقلاب در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
فردی در آغاز اين نشست خبري به فعالیت‌های حوزه هنری و توجه هرچه بیشتر آن به ادبیات انقلاب اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد حوزه هنري وظیفه خود را نسبت به انقلاب به ویژه درباره ادبیات انقلاب انجام می‌دهد. اگر چه درگذشته حوزه هنری توجهی به مقوله ادبیات انقلاب داشت اما هرگز به صورت متمرکز و سازمان یافته به آن نمی‌پرداخت.

وی ادامه داد: ما همیشه در حوزه شعر انقلاب اثر داشته‌ایم زیرا پس از پیروزی انقلاب شاعران بسیاری در این زمینه فعالیت کرده‌اند و وظیفه خود را درباره انقلاب و خیزش‌های آن انجام داده‌اند اما هرگز شاهد تجمیع آثار اين شاعران برای ارزیابی و بررسی نبودیم و اين كاستي باعث شده بود تا دست محققان برای پرداخت به شعر انقلاب از نظر حجم، وزن و سمت و سوی آن خالی باشد.

فردی با تأکید بر این‌که شعر انقلاب امروز می‌تواند به سوال‌های بسیاری در زمینه حدود، مضمون و سمت و سوی آن پاسخ دهد، افزود: برگزاري جشنواره‌هاي داستان انقلاب و شعر انقلاب باعث خوشحالي ماست زيرا برگزاري جشنواره داستان کار بسیار مهم و پراهمیتی بود و بايد از اول انقلاب به آن رو می‌آوردیم و دیگری شعر انقلاب است كه در سال‌هاي گذشته كمتر به آن توجه مي‌شد و هرگز صاحب جشنواره مستقلی نبود.

وی با اشاره به اين‌كه حوزه هنری سال گذشته توسط دفتر ادبی امور استان‌ها اقدام به برگزاری این جشنواره کرد، گفت: جشنواره شعر انقلاب، امسال توسط دفتر شعر حوزه هنری به عنوان یکی از قدیمی‌ترین دفاتر حوزه که مسوولیت چندین جشنواره را برعهده دارد برگزار مي‌شود. این جشنواره حرکتی پرطنین در ادبیات ما خواهد بود و بر گونه‌های پیرامونی خود تأثیر خواهد گذاشت.

فردی درباره استقبال شاعران برای شرکت در این جشنواره افزود: حجم آثار رسیده بیشتر از حد انتظار بود این آمار نشان می‌دهد که ظرفیت و اشتیاق بسیاری در محافل ادبی برای سرودن شعر انقلاب وجود داشته، مسأله‌ای که طي سال‌هاي گذشته کمتر به آن توجه کرده بودیم.

مدير مركز آفرينش‌هاي ادبي با تاكيد بر اين كه بسیاری از مجموعه اشعار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ظرفیت انتشار به صورت یک کتاب مستقل را دارند، توضيح داد: مجموعه اشعار حایز رتبه‌ اين جشنواره به صورت كتاب منتشر خواهد شد و برخي آثار نيز كه نتوانستند حائز رتبه شوند اما از محتواي خوبي برخوردار بودند هم در قالب كتاب توسط انتشارات سوره مهر چاپ خواهند شد.

فردی در ادامه با ابراز خرسندی از ارسال 80 مجموعه اثر به دومین جشنواره انقلاب، افزود: یکی از برکات ویژه دومین جشنواره شعر انقلاب دستیابی به این مجموعه‌ها اشعار بود زيرا در سال‌های گذشته ممکن بود با 10 مجموعه قابل توجه مواجه شويم اما امسال شاهد مجموعه آثار خوبي بوديم كه باعث شگفتي ما شدند.

علی داوودی نيز در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره شعر انقلاب در دو بخش شعر و پژوهش گفت: آثار ارسالی از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار بودند. هدف برگزاری این جشنواره شناسایی شاعران جوان یا جذب آن‌ها نبود، بلکه این جشنواره بهانه‌ای برای اندیشیدن به یک موضوع و ارتباط با آن بود. آثار ارسالي به اين جشنواره نشان داد که نسل‌های بعد از انقلاب همچنان به مسأله انقلاب می‌اندیشند و به آن می‌پردازند.

دبیر علمی دومین جشنواره شعر انقلاب دریافت 80 مجموعه اثر را بزرگترین دستاورد این جشنواره خواند و افزود: پس از پایان جشنواره شعر انقلاب باید برنامه‌ای را برای این آثار در نظر بگیریم و امیدواریم که این جشنواره به صورت مستمر در سال‌های آینده هم برگزار شود زيرا احتمال این مسأله وجود دارد که شکل ساختاری جشنواره تغییر کند و آن را هر سال در یکی از استان‌های کشور برگزار کنیم. اما اصل جشنواره همچنان برپا خواهد بود.
وي با بيان اين كه در دومین جشنواره از یوسف علی میرشکاک به عنوان شاعر پیشکسوت انقلاب تجلیل خواهد شد، درباره برگزاري اين جشنواره به صورت موضوعی توضيح داد: در اين نوع جشنواره‌ها تشابهات بسیاری را در آثار می‌بینیم که ما را به سبک شناسی نزدیک می‌کند و می‌توانیم بر اساس آن مولفه‌ها را استخراج و سپس به تعریف مفهوم و شعر انقلاب بپردازیم.

داوودي درباره ورود بخش پژوهش به اين جشنواره گفت: درباره ورود بخش پژوهش اختلاف نظر‌هاي زيادي وجود داشت كه اين شعر جوان است ولي ما بر این مسأله اتفاق نظر داشته‌ایم که نقد و بررسی آثار و توجه به مقوله پژوهش درباره شعر انقلاب بزرگ‌ترین گام است. زيرا دریافت 40 اثر پژوهشی توانمندی شاعران را نشان می‌دهد که امروز ابزار بیان را در دست دارند. همچنین در دومین دوره جشنواره شعر انقلاب،‌ شاعران بسیاری در سبک‌ها و قالب‌های ادبی مختلف به این جشنواره اثر ارسال کردند. این اتفاق نشان می‌دهد که شاعران ما به مهارت‌های ادبی در سرودن اشعار مسلط شده‌اند. 

دبير علمي دومين جشنواره شعر انقلاب اظهار كرد: در این جشنواره حدود 900 اثر در بخش‌های مجموعه شعرهای سنتی (35 اثر)،‌ آزاد (45 اثر) و بزرگسال (40 اثر) و تک اثر سنتی (390 اثر)،  آزاد (380 اثر) و کودک (65 اثر) و پژوهش (40 اثر) به دبیرخانه ارسال شدند و در مجموع داوران 895 اثر را در سه مرحله مورد داوری قرار دادند.

وي در پايان افزود: مراسم اختتامیه این جشنواره دوشنبه 22 آبان‌ماه در حوزه هنری برگزار می‌شود. پیش از برگزاری جشنواره دو کارگاه تخصصی برای شعر کودک و بزرگسال در بخش پژوهش برگزار می‌شود. افشین اعلا اجرای کارگاه کودک و مصطفی محدثی خراسانی و يوسف علي میرشکاک اجرای کارگاه شعر بزرگسال را برعهده دارند. این دو کارگاه از ساعت 10 تا 12 روز دوشنبه 22 آبان ماه در حوزه هنری برگزار خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها