یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۰۶
اديب‌زاده علوم انساني و نهادهاي عقلاني مدرن در ايران را بررسي كرد

بررسي فرايند تاريخي شكل‌گيري نهادهاي عقلاني مدرن در ايران و همچنين سير برخورد ايرانيان با علوم انساني مدرن و تبعات آن، موضوعات دو كتاب مجيد اديب‌زاده هستند. وی نگارش این آثار را به پايان رسانده است.-

اين نويسنده در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: كتاب «خیزش‌های عقلانی شدن در طلوع ایران مدرن» كه به بررسي فرايند تاريخي شكل‌گيري نهادهاي عقلاني مدرن در ايران مي‌پردازد، قرار بود توسط انتشارات «گام نو» منتشر شود اما به دليل مشكلاتي كه براي این ناشر پيش آمد، کتاب را به انتشارات «شبگیر» سپردم که با اوضاع نشر کنونی مشخص نیست چه زماني چاپ شود.

اديب‌زاده به كتاب ديگري با عنوان «شرایط تاریخی تفکر علمی در ایران» اشاره كرد و گفت: نگارش كتاب پايان يافته است، اما هنوز برای چاپ آن اقدام نکرده‌ام. در این کتاب نگاهی گذرا به تحولات گذشته علم در ایران داشتم و به مساله حاشيه‌اي شدن علوم عقلي در دوره‌ای از تاریخ ایران پرداختم.

وي افزود: تلاشم بر این بود که نشان دهم چگونه رخدادهای تاریخی پیشینی و برخورد ایرانیان با علوم انسانی مدرن، ما را وارد فضایی کرد که دچار دو قطبي شدن مراجع شناخت و معرفت در ايران شدیم.

اديب‌زاده این کتاب را بیشتر شبيه یک مرور تاریخی دانست و گفت: در واقع اين كتاب، طرح بحثی برای بازاندیشی درباره یکی دیگر از مسايل چالش‌برانگیز معاصر ما یعنی مساله علوم انسانی است.

نويسنده كتاب «دموكراسي معرفتي» تاكيد كرد: معتقدم در کنار برنامه‌هاي فکري علوم انساني، بايد شرایط تاریخی تفکر علمی در ایران و وضعیتی را که در آن دانشوران ما به تحقيق و تفکر پرداخته‌اند، بشناسيم تا مانع از اشتباهات تاریخی مجدد شویم که قرن‌ها مانع از توسعه علوم شد و آينده تفکر علمي را با علم و آگاهي از اشتباهات گذشته بسازيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها