بررسي فرايند تاريخي شكلگيري نهادهاي عقلاني مدرن در ايران و همچنين سير برخورد ايرانيان با علوم انساني مدرن و تبعات آن، موضوعات دو كتاب مجيد اديبزاده هستند. وی نگارش این آثار را به پايان رسانده است.-
اديبزاده به كتاب ديگري با عنوان «شرایط تاریخی تفکر علمی در ایران» اشاره كرد و گفت: نگارش كتاب پايان يافته است، اما هنوز برای چاپ آن اقدام نکردهام. در این کتاب نگاهی گذرا به تحولات گذشته علم در ایران داشتم و به مساله حاشيهاي شدن علوم عقلي در دورهای از تاریخ ایران پرداختم.
وي افزود: تلاشم بر این بود که نشان دهم چگونه رخدادهای تاریخی پیشینی و برخورد ایرانیان با علوم انسانی مدرن، ما را وارد فضایی کرد که دچار دو قطبي شدن مراجع شناخت و معرفت در ايران شدیم.
اديبزاده این کتاب را بیشتر شبيه یک مرور تاریخی دانست و گفت: در واقع اين كتاب، طرح بحثی برای بازاندیشی درباره یکی دیگر از مسايل چالشبرانگیز معاصر ما یعنی مساله علوم انسانی است.
نويسنده كتاب «دموكراسي معرفتي» تاكيد كرد: معتقدم در کنار برنامههاي فکري علوم انساني، بايد شرایط تاریخی تفکر علمی در ایران و وضعیتی را که در آن دانشوران ما به تحقيق و تفکر پرداختهاند، بشناسيم تا مانع از اشتباهات تاریخی مجدد شویم که قرنها مانع از توسعه علوم شد و آينده تفکر علمي را با علم و آگاهي از اشتباهات گذشته بسازيم.
نظر شما