وی درباره نحوه گردآوری اطلاعاتش درباره ناخدا مجيد دائمي افزود: او خاطراتش را در قالب یک نوشتار و به صورت تیتروار به سازمان حفظ آثار ارتش ارایه کرد و من با مطالعه این خاطرات کاستیهای آنها را دریافتم و با انجام مصاحبه جزییات آنها را تکمیل کردم.
نویسنده کتاب «پدران سرباز، پسران سرباز» گفت: تاکنون پنج جلسه با او گفتو گو کردهام و قرار است جلسههای مصاحبه دیگری را هم تا تکمیل کتاب برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه «دریا خانه من است» در قالب رمان نوشته خواهد شد، افزود: تاکنون نگارش بخش نخست کتاب را به پایان رساندهام. این بخش با نگاهی به گذشته ناخدا دائمی نوشته شده است.
اسفندیاری درباره مقام نظامی ناخدا دائمی توضیح داد: او متولد شهر چالوس و از ايثارگران دفاع مقدس نيروي دريايي ارتش است. به عنوان «كاربر رادار» 13 سال در ناوشکن شهید دریابان نقدی و منطقه «نهر قاسميه» آبادان حضور فعال داشته و خاطرات با اهمیتی از جزیرههای خارک ، فارسی و سکوهای نفتی دارد.
وی درباره نحوه چینش خاطرات ناخدا دائمی در کتاب «دریا خانه من است» گفت: حال و هوای کتاب در زمان گذشته سپری میشود و تا فعالیت او در سازمان عقیدتی، سیاسی ارتش ادامه مییابد.
اسفندیاری این کتاب را نخستین اثرش در زمینه فعالیتهای نیروی دریایی ارتش معرفی کرد و درباره دشواریهای تالیف این اثر افزود: بسیاری از واژههای نظامی و مکانها برایم ناآشنا و تازه بودند. از سوی دیگر معیارهای خاصی در هر سازمان نظامی وجود دارند و لازم است برای نگارش کتاب در آن حوزه، با آن سازمان نیز به خوبی آشنا شد.
نویسنده کتاب «پدران سرباز، پسران سرباز» درپاسخ به این سوال که «آیا هنگام تالیف به بازدید از مناطق عملیاتی مورد نظر آثارش احساس نیاز نکرده است؟» گفت: میتوام بگویم که در فضای جبههها بزرگ شدهام. پدرم از ایثارگران بوده و داییام در طول جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به شهادت رسیده است. بنابراین زمینههای آشنایی با فضای جبهههای دفاع مقدس را دارم.
نظرات