پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۰
وزیر ارشاد: صنعت چاپ در تحولات کشور نقش مهمی ایفا می کند

مراسم گرامیداشت دویستمین سالگرد ورود صنعت چاپ به ایران پنجشنبه (25 آبان) در تالار وحدت برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن اعلام بسیج همه دستگاه ها و مسوولان برای رشد و ارتقای صنعت چاپ ایران گفت: این صنعت نقش مهمی در تحولات کشور ایفا می کند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین گرامیداشت دویستمین سالگرد ورود صنعت چاپ به ایران با حضور پیشکسوتان و فعالان صنعت چاپ و نشر ایران برگزار شد.

سیدمحمد حسینی گفت: نقش مهم صنعت چاپ ایران در اشتغال زایی فراوان، گردش مالی کشور، صادرات و بسترسازی توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور انکارناپذیر است.

وی با بیان این که نقش صنعت چاپ و نشر در اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نیز زبانزد است، عنوان کرد: صنعت چاپ حامل مهم ترین مولفه ها و شاخص های فرهنگی مانند کتاب، نشریه ها و سایر اقلام فرهنگی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که در صنعت چاپ ایران شاهد پیشرفت های روزافزون هستیم افزود: بسیاری از مواد اولیه صنعت چاپ به دست تولیدکنندگان داخلی تولید می شوند اما هنوز باید در این حوزه بیشتر کار شود.

حسینی بیان کرد: آمارهای سال 1391 بیانگر چاپ و نشر 69 هزار عنوان کتاب در کشور است که به یقین سنگینی این بار بر دوش فعالان صنعت چاپ است.

وی افزود: خوشبختانه شورای سیاستگذاری صنعت چاپ تشکیل شده است. ما انتظار داریم تا فعالان حوزه چاپ و نشر در این شورا با هدف ارایه راهکارهای اساسی برای حل مشکل های موجود در این حوزه حضور داشته باشند. به یقین این مشکلات در هیات دولت نیز مطرح و پی گیری می شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش به سختی ها و مشکلات  کنونی حوزه چاپ و نشر اشاره کرد و گفت: ما از فعالان حوزه چاپ و نشر انتظار داریم تا با صبر و مقاومت این شرایط بحرانی را نیز پشت سر بگذارند چرا که سرانجام این دوران سخت نیز به اتمام می رسد. آن چه باقی می ماند نام افرادی است که به این صنعت خدمت کرده اند.

علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی صنعت چاپ را از کلیدی ترین صنایع دانست و گفت: صنعت چاپ نه تنها در توسعه فرهنگی بلکه در توسعه تمام ابعاد جامعه نقش حیاتی و مهم ایفا می کند.

وی اظهار کرد: گردش مالی صنعت چاپ و نشر در جهان امروز 800 میلیارد دلار است که یک و نیم برابر بیشتر از صنعت توریسم است. کشورهایی مانند هند، چین و مالزی بیشترین سهم را در این صنعت دارا هستند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: متاسفانه میزان واردات محصولات چاپی در کشور سه برابر میزان صادرات است. سالانه شاهد ورود 120 میلیون یورو ماشین آلات چاپی به کشوریم.

اسماعیلی افزود: در مجموعه صنعت چاپ کشور بیش از چهار هزار واحد اقتصادی دارای پروانه، فعالیت می کنند و بیش از 500 نوع شغل در ارتباط با این صنعت به وجود آمده است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سابقه دیرینگی صنعت چاپ، داشتن تجارب و توانمندی ها، ظهور فعالان جدید در صنعت چاپ و موقعیت ژئواستراتژیک جمهوری اسلامی ایران فرصت هایی برای رشد و ارتقای صنعت چاپ به شمار می آیند.

وی با بیان این که صنعت چاپ زمینه های افزایش ارایه خدمات در بازارهای منطقه ای و بین المللی در مواجهه با تهدیدهای محیطی را فراهم می کند، گفت: گسترش مراکز آموزشی صنعت چاپ می تواند فرصت های شغلی فراوانی ایجاد کند.

اسماعیلی اظهار کرد: ایجاد مراکز تحقیق و توسعه، تدوین استانداردهای ملی، عملیاتی کردن شهرک چاپ و تحول در نمایشگاه های داخلی و بین المللی از جمله اهداف معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می شوند. دستیابی به این اهداف به همت عالی همه متولیان صنعت چاپ نیازمند است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که باید اقدام هایی صورت بگیرد تا صدای صنعت چاپ طنین انداز شود، توضیح داد: به یقین به رسمیت شناختن صنعت چاپ می تواند نتایج مثبتی را به ارمغان بیاورد و به رونق بخشیدن هرچه بیشتر این صنعت و همچنین نهادینه کردن آن کمک کند.

رضا رضایی، دبیر یازدهمین دوره از مسابقات تخصصی صنعت چاپ نیز در این مراسم گفت: بر خود می بالیم که در صنعت چاپ فرهیختگانی وجود دارند که قلبشان مالامال از خدمت به فرهنگ و صنعت کشور است.

وی عنوان کرد: یازدهمین دوره از مسابقات تخصصی صنعت چاپ در حالی پا به میدان می گذارد که تجربه های بی نظیری در پشت سر دارد. استفاده از کارشناسان مجرب را در تمام مراحل این مسابقه سرلوحه کار خویش قرار داده ایم.

دبیر یازدهمین دوره از مسابقات تخصصی صنعت چاپ افزود: کمک به ارتقای کیفی محصولات صنعت چاپ و کاهش وابستگی به کشورهای خارجی از جمله اهداف این مسابقات به شمار می آیند.

رضایی بیان کرد: در این دوره از مسابقات بیش از یک هزار و 700 اثر به دبیرخانه ارسال شد. داوران پس از ارزیابی حدود 400 اثر را شایسته تشخیص دادند.

وی اظهار کرد: حضور دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته چاپ در این مسابقات این ویژگی را دارد که می توان در آینده نزدیک شاهد ارتقای این صنعت بود.

دبیر یازدهمین دوره از مسابقات تخصصی صنعت چاپ در پایان گفت: توجه به آثاری که پاسخگوی صنایع داخلی بودند و ارزش صادرات نیز داشتند، از جمله ویژگی های بارز این دوره از مسابقات محسوب می شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اهدای تندیس جشنواره مسابقات تخصصی صنعت چاپ از برگزیدگان این دوره از مسابقات قدردانی کرد. همچنین در این همایش فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ و کارآفرین برتر این صنعت تجلیل شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط