حسین جمالی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: مسوولان کشوری همانطور که به توسعه عمرانی در روستاهایی با 20 خانوار جمعیت اهمیت میدهند و امکانات زندگی و رفاهی را برای آنان به ارمغان میآورند، ضرورت دارد همزمان برای توسعه فرهنگ کتابخوانی و فعالکردن کتابخانهها در این مناطق با کمک خیران کتابخانهساز استانی تلاش کنند.
وی که تاکنون سه کتابخانه را در شهرهای پیشقلعه، شهر قاضی و روستای بهکده رضوی این استان ساخته است، افزود: روستاها همانطور که به مدرسه، پزشک، روحانی و مراکز تفریحی و بهداشتی نیاز دارند، به مراکز فرهنگی برای تغذیه روح و کتابخانه برای تربیت ذهن ساکنان خویش هم احتیاج دارند و توسعه عمرانی و فرهنگی روستاها با اولویت کتابخانهسازی بهتر است در این مناطق همزمان پیش برود.
عضو انجمن خیران کتابخانهساز این شهرستان که مدت شش سال است در این انجمن فعالیت میکند، درباره موانع کتابخانهسازی از سوی خیران استانی و مشکلات احداث کتابخانهها در استانهای کشور گفت: اعتبار دولتی با سرمایهگذاری بخش خصوصی باید دارای هماهنگی بیشتری باشد، زیرا با وجود سرمایهگذاری خیران کتابخانهساز استانی و قطرهچکانی اعتبارهای دولتی برای کمک به ساخت این مراکز، ساخت کتابخانهها پیش نمیرود.
جمالی با اشاره به بسیج همگانی در سطح جامعه برای احیای فرهنگ کتابخوانی و افزایش فضاهای فرهنگی ویژه مطالعه کتاب اظهار کرد: مسوولان فرهنگی کشور با تعامل نمایندگان استانی از طریق ایجاد حس مشترک فرهنگی و ترویج آن میان مردم میتوانند خیران زیادی را در استانها جذب کنند.
وی با تاکید بر تعامل بیشتر نهادهای دولتی با بخش خصوصی برای پیشبرد هدف توسعه فضای کتابخانهای در سطح استان گفت: نباید وقف یک ساختمان یا راهاندازی یک کتابخانه به دلیل تامین نشدن اعتبار بخش دولتی به فراموشی سپرده شود و این تعامل در هر دو بخش باید همگام پیش برود.
عضو انجمن خیران کتابخانهساز مانه و سملقان با اشاره به ضرورت ترویج کتابخوانی به عنوان یک فرهنگ مذهبی در کشور اظهار کرد: بر اساس توصیههای مقام معظم رهبری و بزرگان دینی ما، فرهنگ کتابخوانی با تبلیغ رسانهها و همکاری نهادهای فرهنگی و مراکز آموزشی باید به عنوان یک فرهنگ مذهبی در میان اقشار مختلف مردم ترویج شود.
یکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۲
نظر شما