جمعه ۱۰ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۹

مارک تواين، دیوید ممت، تئودور مومسن، لوسی ماد مونتگمری، اسکار وایلد، فرناندو پسوآ و مارگارت واکر از نویسندگانی هستند که سال ها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هر یک از این نویسندگان از چنان جایگاه برجسته ای در جهان ادبیات برخوردارند که کمتر کسی است با نام آن‌ها و آثارشان آشنا نباشد.
 
مارک تواين
ساموئل لانگهورن كلمنس معروف به «مارك تواين» - نويسنده و طنزپرداز نامدار آمريكايی - چنین روزی در سال 1835 در فلوريدای آمريكا به دنیا آمد. او كه از 11سالگی به‌علت فوت پدرش مجبور شد در كسوت نقاش در نيويورک و فيلادلفيا كار كند، دوران كودكی‌اش را در روستای «هانيبال» در اطراف رود می‌سی‌سی‌پی گذراند. اين منطقه‌ آرام، بعدها زمينه مهم‌ترين آثار او قرار گرفت. نخستين اثر داستانی مارک تواين «شاهزاده و گدا» بود كه سال 1882 منتشر شد. وی سال 1884 با انتشار «ماجراهای هاكلبری فين» بار ديگر نگاه‌ها را متوجه خود ساخت. اين كتاب از شاهكارهای ادبيات آمريكا محسوب می‌شود و لحن جدی تری نسبت به «تام سایر» دارد. مارک تواین را بيشتر به ‌واسطه این دو رمان كه هنوز جزو آثار بزرگ آمريكا محسوب می‌شود، می شناسند. وی سال 1910 از دنیا رفت و دو سال پیش پس از گذشت ۱۰۰ سال از مرگ مارک توین، خودزندگینامه‌اش منتشر شد. او این خودزندگینامه را در دهه آخر عمرش نوشته و خواسته بوده که تا یک قرن پس از مرگش انتشار نیابد. 

دیوید ممت
دیوید آلن ممت، نویسنده و نمایشنامه نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1947 در شیکاگو دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او چندین کتاب و نمایشنامه های متعددی وجود دارد که همه با اقبال روبه رو شده اند. «در کارگردانی فیلم» سال 1992 و «سه استفاده از چاقو» سال 1996 از  کتاب های اوست. ممت همچنین موفق به دریافت جایزه پولیتزر برای نوشتن فیلمنامه «گلنگری گلن روسو» و «سرعت شخم‌زدن» شده است.
 
تئودور مومسن
کریستیان ماتیاس تئودور مومسن، نویسنده و محقق آلمانی چنین روزی به سال 1817 در شهر گاردینگ آلمان دیده به جهان گشود. او که بزرگترین نویسنده کلاسیک قرن نوزدهم به حساب می آید، سال 1902 جایزه نوبل را از آن خود کرد. وی یکی از معدود نویسندگانی است که با خلق آثار غیرداستانی به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شده است. تحقیقات وی بر تاریخ روم هنوز به عنوان مرجع مهمی از تاریخ این کشور محسوب می‌شود. «تاريخ سه جلدی روم»، «حقوق سياسي»، «حقوق جزا در روم» و «گفتار و رسالت» از آثار اوست. وی سال 1903 از دنیا رفت. 

لوسی ماد مونتگمری
لوسی ماد مونتگمری، نویسنده کانادایی چنین روزی به سال 1874 در شهر نیولندن جزیره پرنس ادوارد دیده به جهان گشود. مجموعه رمان های «آن شرلی در گرین گیبلز» که سال 1908 منتشر شد، کتاب پرفروش این نویسنده و یکی از پروفروش ترین کتاب های جهان شد و برای وی شهرت بسیار کسب کرد. مونتگمری ۲۰ رمان و ۵۰۰ داستان کوتاه و شعر منتشر کرد و آثار، خاطرات و نامه‌های این نویسنده، هنوز توسط علاقه مندان و دانشگاهیان در سراسر جهان، خوانده و تدریس می‌شوند. وی سال 1924 دیده از جهان فروبست. 

اسکار وایلد
اسکار فینگل وایلد، نویسنده و شاعر ایرلندی چنین روزی در سال 1900 از دنیا رفت. وی سال 1854 در شهر دوبلین در خانواده ای فرهنگی و تحصیل کرده به دنیا آمد. مادر وی شاعری سرشناس و مترجم آثار الکساندر دوما و لامارتین بود. وی که به عنوان یکی از مشهورترین نمایشنامه نویسان دهه 1890 شناخته می شود، مجموعه ارزشمند «شاهزاده خوشبخت» را سال 1888 میلادی منتشر کرد. «تصویر دوریان گری»، «چکامه زندان ردینگ»، «راونا» و «خانه انار» از دیگر آثار اوست. 

فرناندو پسوآ
فرناندو پسوآ، شاعر و نویسنده پرتغالی چنین روزی در سال 1935 به خاطر بیماری کبدی از دنیا رفت. وی که سال 1888 در لیسبون به دنیا آمده بود، از چهره های مهم ادبیات پرتغال و از بانیان پست مدرنیسم است. مهم ترین اثر وی کتابی با عنوان «دلواپسی» است که او 20 سال برای نوشتن آن زمان صرف کرد. «فاوست» دیگر اثر اوست که سروده‌های فلسفی- نمایشی او را در خود جای داده است. پسوآ را در زمینه سرایندگی با ریکله و در زمینه نثر با شکسپیر می سنجند. «دریانورد» نیز نام نمایشنامه ای از اوست که بسیار شهرت دارد. او به زبان انگلیسی و فرانسوی نیز می نوشت و ترجمه می کرد. 

مارگارت واکر
مارگارت ابیگل واکر، شاعر و نویسنده آفریقایی – آمریکایی چنین روزی در سال 1998 از دنیا رفت. وی سال 1915 در بیرمنگام آلاباما به دنیا آمد. زندگی در کنار پدر و مادری فرهنگی او را از کودکی به شعر و فلسفه علاقه مند کرد. او سال 1942 نخستین شعرش «برای مردمم» را در مجله شعر منتشر کرد و همین شعر تبدیل به یکی از مشهورترین آثارش شد. رمان «جو بیلی» از دیگر آثار اوست که توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها