به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مباحث اصلی کتاب «زیباییشناسی و ذهنیت» نوشته آندرو بووی بر پایه آرای زیباییشناسی و فلسفه هنرِ فیلسوفان مکتب ایدهآلیسم و جنبش رمانتیسم آغازین آلمان است. کتاب از هشت فصل تشکیل شده است.
«فلسفه جدید و پیدایش نظریه زیباشناختی: کانت»، «ایدهآلیسم آلمانی و رمانتیسم آغازین آلمان»، «تفکراتی درباره عامل شناسایی (سوژه): فیشته، هولدرلین و نووالیس»، «شلینگ: هنر به عنوان افزار فلسفه»، «هگل: آغاز نظریه زیباییشناختی و پایان هنر»، «اشلایرماخر: هنر و تفسیر»، «موسیقی، زبان و ادبیات» و «نیچه و سرنوشت اندیشه رمانتیک» به ترتیب عناوین فصول هشتگانه این کتاب هستند.
در مقدمه کتاب دو مبحث «زیباییشناسی و تجدّد» و «زیباییشناسی و پسامدرنیته» طرح شده است. همچنین پس از بخش نتیجهگیری پیوستی با عنوان «کهنترین برنامه نظام ایدهآلیستی آلمانی» در انتهای کتاب درج شده است.
آندرو بووی در این کتاب با نگرشی منتقدانه، جهاننگری فیلسوفان قرون هجده و نوزده آلمان را واکاویده است و به دنبال تحلیل آرا و اندیشههای این فیلسوفان با محوریت دو مقوله زیباییشناسی و ذهنیت، گزارشی نو از عامل انسانی شناخت (ذهن شناسنده) ارایه کرده است.
آندرو بووی استاد فلسفه دانشگاه لندن و محقق دانشگاه کمبریج، کارشناس سنت فلسفه مدرن آلمانی و نسبت میان فلسفه و موسیقی است. «مقدمهای بر فلسفه آلمانی از کانت تا هابرماس» و «موسیقی، فلسفه و مدرنیته» از دیگر کتاب تالیفات اوست.
بووی همچنین عضو بنیاد تحقیقاتی الکساندر هومبولت است و در دانشگاههای هاروارد، پرینستون، کلمبیا و کلورادو در مورد نسبت میان فلسفه و موسیقی تدریس کرده است.
موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر، چاپ چهارم کتاب «زیباییشناسی و ذهنیت؛ از کانت تا نیچه» نوشته آندرو بووی، ترجمه فریبرز مجیدی را با شمارگان هزار نسخه، 596 صفحه و بهای 18 هزار و 500 تومان روانه کتابفروشیها کرده است.
چاپ نخست این کتاب سال 1385 منتشر شده بود.
شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰
نظر شما