یکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
عاشورا؛ انگیزه، شیوه و بازتاب

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

طبری و گزارش‌های متناقض او 

طبری گوید: پس از ورود مسلم بن عقیل به کوفه و بیعت گرفتن از مردم و رفت و آمد زیاد شیعیان، خبر ورود مسلم به کوفه، منتشر می‌شود و دوستان یزید، ورود مسلم و بیعت مردم با وی و همچنین ضعف «نعمان بن بشیر» را که استاندار کنونی کوفه بود، به یزید گزارش می‌کنند و یزید نیز خود، در نامه‌اش به ابن زیاد می‌نویسد: «مسلم بن عقیل وارد کوفه شد و شروع به گرفتن بیعت از کوفیان است، تو را مأمور می‌کنم به کوفه عازم شوی و مسلم را بکشی و یا حبس و یا تبعیدش نمایی.» و با این حال، خود طبری می‌نویسد: «روزی که ابن زیاد وارد کوفه شد، یک شب قبل از ورود مسلم به کوفه بود.»
و همچنین طبری از عبدالله بن صالح روایت کند: «ابن زیاد هنگام خروج از بصره، پانصد نفر از منتخبان اهل بصره را به همراه خود داشت.» و در همین روایت گوید: «ابن زیاد، پیاده و تنها وارد کوفه شد.» آیا می‌توان باور کرد که همه پانصد نفر از وی جدا شدند؟
طبری گاهی جریان اولین جلسه شورای انقلاب شیعی در کوفه را به وسیله «حجاج بن علی» از «بشرین محمد همدانی» نقل می‌کند که گویا حجاج، خود در جلسه مذکور حضور نداشته و از برنامه‌های جاری آن نیز بی‌اطلاع بوده است. و در جای دیگر، آورده است که حجاج‌بن علی، گوید: «پس از سخنرانی‌های داغ و حماسه‌ای حبیب و عابس بن شبیب و دیگران، من رو به محمد بن بشر کرده و گفتم: چرا سخنی نمی‌گویی؟ گفت: نمی‌خواهم کشته شوم.»

صفحات 391 و 392/ عاشورا؛ انگیزه، شیوه و بازتاب/ محمدفاضل استرآبادی/ انتشارات شیعه‌شناسی/ چاپ اول/ سال 1391/ 732 صفحه/ 11500 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها